НАЧАЛО Други

Мениджър на фондове търси $50 милиона във финансиране чрез продажба на токени

СЕП. 27, 2020 20:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Мениджър на фондове търси $50 милиона във финансиране чрез продажба на токени

Valentus Capital Management, базиран в САЩ инвестиционен фонд, се стреми да събере над $50 милиона, използвайки собствената си предстояща дигитална валута като част от по-голям кредитен фонд от $250 милиона, се казва в съобщение за пресата.

 

Той ще бъде отворен както за търговци на дребно, така и за институционални участници.


Фирмата ще си партнира с доставчикът на технологии и мениджър на фондове Realio за стартирането на Valentus Digital - платформа за дигитални валути, изградена за набиране на средства - и съответния й токен „VAL1“, като минималната сума за участие е определена на $10 000. Той ще бъде изграден върху Algorand, блокчейн и платформа за издаване на интелигентни договори.


„Realio ни предостави безпроблемно, ефективно, цялостно решение за създаване, управление и пускане на дигитален токен на пазара“, каза Бежад Тауфик, добавяйки: „Очакваме с нетърпение да дигитализираме повече бъдещи предложения с Realio като наш основен доставчик на услуги."


Бежад Тауфик, главен инвестиционен директор на Valentus, заяви, че фирмата има за цел да събере сумата по-късно тази година като част от първия си фонд, 'Credit Opportunities Fund I'. Valentus работи от март тази година и допълнително ще се регистрира като частна капиталова фирма при Американската комисия по ценни книжа и борси.


Кредитният фонд от $250 милиона ще инвестира в активи като ипотечни ценни книжа, включително недвижими имоти, и „бедстващ“ дълг, вид актив или компания, които изпитват финансови проблеми, но имат иначе силни основи (създаване на възможност за купувачи).


Тауфик заяви, че развитието ще отбележи първия път, когато частен капиталов фонд използва дигитални валути за набиране на инвестиционен капитал.


VAL токените ще дадат право на притежателя на „дигитализиран иск“ за всички интереси на ограничено партньорство и дейности на фонд Valentus, се казва в съобщението. Публичната продажба вероятно ще се проведе през 2020 г. или в началото на 2021 г. в зависимост от ограниченията около продължаващата пандемия от коронавирус.


Концепцията за токенизация на активите придоби популярност през последните години в криптовалутното пространство. Такива токени представляват дигитално базиран актив и могат да се търгуват на отворения пазар, като потенциално осигуряват повишена ликвидност за участниците на пазара и увеличена база от инвеститори за емитенти.


Но докато подобни токени досега не са били много приети, засиленото преминаване към дигитални валути от глобалните правителства може да промени този сценарий.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Ивайло СЕП. 28, 2020 От няколко месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Други новини

Основателят на Alibaba: 'Дигиталните валути' са бъдещето

Основателят на най-голямата китайска компания за електронна търговия Alibaba направи коментарите си по време на реч на срещата на върха на Бунд в Шанхай, съобщи Bloomberg неделя."Дигиталната валута би...
ОКТ. 26, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Microsoft и Apple ще купят Биткойн в рамките на 5 години, според Раул Пал

Говорейки в неотдавнашен видеоклип на Real Vision Finance, бившият мениджър на хедж фондове към Goldman Sachs сравнява Биткойн и криптовалути със спасителен сал за сриващата се икономика. Той сравни н...
ОКТ. 26, 2020 15:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще има престрояване на финансовата инфраструктура, твърди Майк Новограц

Главният изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц наскоро даде интервю за Squawk Box на CNBC, в което говори за обявлението на PayPal. “Мисля, че в някакъв смисъл, това беше изстрелъ...
ОКТ. 24, 2020 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кой ще защитава южнокорейските крипто борси от хакерите на Северна Корея?

Наскоро финансовият надзорен орган на Южна Корея поясни, че не виждат този проблем като тяхна работа.Според Fn News, Комисията за финансови услуги или FSC е отговорила на писмено запитване от Комисият...
ОКТ. 24, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света