НАЧАЛО Крипто Крими

Малуер таргетира Биткойн банкомати

ДЕК. 14, 2018 16:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Малуер таргетира Биткойн банкомати

Изследователи в областта на сигурността от Trend Micro откриха злонамерен софтуер, който е насочен към уязвимостите в банкомати за Биткойн , които се продават на цифровия черен пазар на цена, която може да достигне до 25,000 долара, или за еквивалента в лири или евро.


Банкоматите се таргетират от хакери от известно време, обикновено използвайки устройства за скиминг и скрити камери за извличане на средства от машините.


Но, както съобщава Trend Micro, хакерите са предприели друг подход за крадене от банкоматите за Биткойн.

"За разлика от обикновените банкомати, няма нито един набор от стандарти за проверка или сигурност за банкомати на Биткойн. Например, вместо да се изисква  кредитна или дебитна карта за транзакции, Биткойн банкоматът включва използването на мобилни номера и лични карти за проверка на самоличността на потребителите ", заяви Фернандо Мерсес, старши изследовател в Trend Micrо.


"След това потребителят трябва да въведе адрес на портфейла или да сканира своя QR код. Портфейлите, използвани за съхраняване на цифрови валути, също не са стандартизирани и често се изтеглят от магазините за приложения, което представлява друг проблем със сигурността. "

Изследователите посочват, че липсата на регулиране на сигурността и проверката е виновна за скорошното увеличаване на процента на атаки със зловреден софтуер. Това важи и за крипто портфейлите, особено тези за мобилни устройства.

Злонамереният софтуер, който се възползва от тези слабости, лесно може да бъде намерен в определени форуми. Той е разпространяван от реномирани потребителски акаунти с установена дейност и история. Софтуерът се продава заедно с карта, съвместима с EMV или NFC, която позволява незаконно прехвърляне на до $ 6,750 в BTC.

В момента продавачът има повече от 100 отзива от потребители, които вече са закупили софтуера или други продукти, продавани от потребителя. Продавачът спомена също така, че те са "отворени за партньорство" с тези, които се интересуват от модел за споделяне на приходите.

Като се има предвид, че има 3,500 BTC банкомата в световен мащаб, не е изненадващо, че този вид зловреден софтуер е разработен. Но през юли 2018 г. приемането на Биткойн банкоматите спадна с 1,6%, което сигнализира за несигурност на крипто пазарите.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света