НАЧАЛО Други

Малта със собствена блокчейн банка

ДЕК. 18, 2018 14:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Малта със собствена блокчейн банка

Изглежда, че Малта е на път да получи банка, която най-накрая ще започне да обслужва крипто и блокчейн компании, както и лица с висока нетна стойност, които доскоро са избягвали традиционните банки на така наречения "блокчейн остров".


Инвестиционното звено на OK Group, OK Blockchain Capital Limited, обяви, че е инвеститор в RnF Finance Limited, малтийско дружество, което кандидатства в Малтийския орган за финансови услуги за разрешение да действа като кредитна институция.

Изпълнителният директор и основател на RnF, Родерик Псайла, е банкер в продължение на 28 години и отвори редица банки в Малта през последните 10 години. Доскоро беше и главен изпълнителен директор на AgriBank - лицензирана от Малта кредитна институция.

Псайла коментира, че когато бъде оперативна, банката планира да върне правилните банкови услуги на клиентите.Банката осъществява четири основни бизнес потока: предлага банкови услуги на корпоративни клиенти; Заеми; Частното банкиране и управлението на средствата. Ние се насочваме към големи корпорации и частни клиенти, а манталитета е, че на никоя индустрия не е наложено вето предварително, но всяко заявление ще бъде разглеждано за всеки отделен случай.


Тази мантра трябва да подсигури крипто борсите и компании, издаващи секюрити токени (ценни книжа), да имат възможност да бъдат обслужвани като други компании, като се предположи, че процедурите за надлежна проверка са достатъчни, добави Псайла.

Банката възнамерява да инвестира сериозно в блокчейн технологията и изкуствения интелект, особено през първите години от дейността си. Това би ѝ позволило да служи на борда на клиентите по ефективен начин, като същевременно гарантира, че се извършва оценка на съответствието със законите, въз основа на риска.

Г-жа Тиан Ин, учредител на OK Blockchain Capital Limited, отбеляза:

Имаме удоволствието да си сътрудничим с Родерик и неговия екип от банкери в този вълнуващ проект в Малта и изключително много се радваме да участваме в новото банково начинание на блокчейн острова.


Г-н Тим Биун, директор по въпросите свтрзани с риска и ръководител на правителствените отношения на OK Group, отбеляза:

Малта е първият двигател за цялостно регулиране на блокчейн индустрията и ние сме развълнувани да участваме в това ново банково начинание с RnF Finance Limited. Правилната регулаторна рамка на Малта и подкрепата за нови индустрии ще култивират много повече възможности на блокчейн острова.tron g>


RnF са настроени да започнат банкови операции до средата на следващата година, което подлежи на одобрение от регулаторите.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света