НАЧАЛО Други

Малта предупреждават за съмнителна крипто платформа

ОКТ. 26, 2018 17:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Малта предупреждават за съмнителна крипто платформа

Финансовият орган на Малта (MFSA) предупреди за "съмнителна" онлайн платформа за крипто търговия, която лъжливо заявява, че е лицензирана в страната.Въпросната платформа, Primetradingbot, изглежда, че върви с "висока доходност", свързана с Биткойн инвестиционна схема, която според MSFA има "съмнителна природа с висок риск от загуба на пари".

MSFA предупреди, че Primetradingbot не е, както твърди, лицензирана борса от финансовия надзорник, като заявява, че "въпреки че това дружество претендира да работи от адрес в Малта, MFSA не вярва, че това е така", добавяйки:

MFSA желае да предупреди обществеността в Малта и в чужбина, че Primetradingbot не са лицензирани или упълномощени по друг начин от MFSA да предоставят всякакви инвестиции или други финансови услуги, за които се изисква да бъдат лицензирани или разрешени по друг начин, съгласно малтийското законодателство.

Списък на обектите, които са законно упълномощени от наблюдателя, е достъпен от MFSA и може да бъде прегледан на официалния уебсайт на MFSA тук. MFSA предупреди обществеността да не се занимава с никакви сделки със заподозряната фирма.

Именуван "Блокчейн Остров", Малта е широко признато като проактивен и прозрачен крипто регулаторен климат, привличайки множество високоспециализирани крипто фирми да се преместят там.

Според закона Virtual Financial Assets Act (VFA) (VFA) на Малта, което беше прието през юли 2018 г., всички практикуващи, включително адвокати, счетоводители и одитори, които желаят да се свържат между крипто продавачите и MFSA, трябва да преминат задължително "непрекъснато професионално образование" да вземат изпита за получаване на квалификация за крипто агент. Както се съобщава напоследък, 39% от тези, които се явяват на изпита тази есен се дънят, въпреки последните експериментални опити за облекчаване на схемата за оценяване.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света