НАЧАЛО Други

Малта предупреждават за съмнителна крипто платформа

ОКТ. 26, 2018 17:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Малта предупреждават за съмнителна крипто платформа

Финансовият орган на Малта (MFSA) предупреди за "съмнителна" онлайн платформа за крипто търговия, която лъжливо заявява, че е лицензирана в страната.

 Въпросната платформа, Primetradingbot, изглежда, че върви с "висока доходност", свързана с Биткойн инвестиционна схема, която според MSFA има "съмнителна природа с висок риск от загуба на пари".

MSFA предупреди, че Primetradingbot не е, както твърди, лицензирана борса от финансовия надзорник, като заявява, че "въпреки че това дружество претендира да работи от адрес в Малта, MFSA не вярва, че това е така", добавяйки:

MFSA желае да предупреди обществеността в Малта и в чужбина, че Primetradingbot не са лицензирани или упълномощени по друг начин от MFSA да предоставят всякакви инвестиции или други финансови услуги, за които се изисква да бъдат лицензирани или разрешени по друг начин, съгласно малтийското законодателство.

Списък на обектите, които са законно упълномощени от наблюдателя, е достъпен от MFSA и може да бъде прегледан на официалния уебсайт на MFSA тук. MFSA предупреди обществеността да не се занимава с никакви сделки със заподозряната фирма.

Именуван "Блокчейн Остров", Малта е широко признато като проактивен и прозрачен крипто регулаторен климат, привличайки множество високоспециализирани крипто фирми да се преместят там.

Според закона Virtual Financial Assets Act (VFA) (VFA) на Малта, което беше прието през юли 2018 г., всички практикуващи, включително адвокати, счетоводители и одитори, които желаят да се свържат между крипто продавачите и MFSA, трябва да преминат задължително "непрекъснато професионално образование" да вземат изпита за получаване на квалификация за крипто агент. Както се съобщава напоследък, 39% от тези, които се явяват на изпита тази есен се дънят, въпреки последните експериментални опити за облекчаване на схемата за оценяване.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Как този инвеститор превърна $300,000 в $2,4 милиарда

Само ден след официалния си публичен листинг, Coinbase вече създаде история за успех в размер на няколко милиарда долара. Популярният частен инвеститор и основател на Initialized Capital, Гари Тан, ра...
АПР. 17, 2021 21:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Даниел Петканов отговаря на Любо Жечев - показва крипто портфейла си

В оригиналния клип, който отразихме по-рано, Лудият Репортер говори за инвестицията си в криптовалути, какво го е тласнало към това и как в крайна сметка е успял да инвестира. Много хора, включително ...
АПР. 17, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-старият магазин за вино в Америка ще приема плащания в Dogecoin (DOGE)

Според прессъобщението на Acker фирмата ще приеме Биткойн, Биткойн Кеш, Етериум, Dogecoin, PAX, Gemini Dollar и BUSD с помощта на криптопроцесора BitPay.Председателят на Acker Джон Капон каза следното...
АПР. 17, 2021 11:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Rothschild Investment Corp купува 250,000 акции от Етериум тръста на Grayscale

Базираната в Чикаго финансова институция Rothschild Investment Corp е придобила 265,302 акции в ETH тръста на Grayscale, според декларация от 15-ти април до Комисията по ценни книжа на САЩ (SEC).Фирма...
АПР. 16, 2021 20:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света