НАЧАЛО Регулации

Малдивите отказват разрешително за крипто транзакциите

ОКТ. 18, 2018 12:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Малдивите отказват разрешително за крипто транзакциите

Централната банка на Малдивските острови предупреди гражданите да внимават за реклами, които се появяват на социалните медийни платформи, свързани с търговията с криптовалути.


В прессъобщение Паричният орган на Малдивите (ММА), предупреди членовете на обществеността да не извършват транзакции с криптовалути, като посочва, че е единствената агенция, отговорна за лицензирането на бизнеса за обмен на пари и на международните, както и на местните фирми за парични преводи.

Според централната банка на най-малката държава в Азия, както по площ, така и по население, не е издадено разрешение на никоя организация, която да разрешава използването на криптовалути при извършването на финансови транзакции.

"Никоя страна не е получила разрешение за извършване на финансови транзакции, използващи криптовалути или други виртуални валути в Малдивите. Освен това издаването на законно платежно средство от която и да е друга страна е против закона", пише Малдивският орган в изявление.


Растящ списък


Що се отнася до централните банки, които са се ориентирали към анти-крипто позиция в близкото минало, Паричният орган на Малдивите има достатъчно компани. Само тази седмица, централната банка на Замбия (BoZ) заяви, че криптовалутите не са законно платежно средство в южноафриканската държава и предупреждават замбийците, които извършват търговия или извършват сделки с цифрови активи, са направили това на свой риск.

"Криптотата не са законно платежно средство в Република Замбия; На второ място, BoZ не контролира и не регулира пейзажа на криптовалути ", се казва в изявление на BoZ. "Вследствие на това всички дейности, свързани с покупката, търговията или използването на крипто, се извършват при риск на собственика."

Миналия месец, централната банка на втората по големина икономика в света, Китайската народна банка, излезе с публично известие, с което призова инвеститорите да избягват спекулации в криптовалутите и издадените в чужбина ICO. Въпреки забраната на всички ICO_та, търговията с криптовалутти в континенталната част на Китай продължава да се запазва, тъй като местните инвеститори са се преместили в офшорни борси.


Същият скрипт, различна юрисдикция


Други резервни банки, които са взели анти-крипто позиция, са Централната банка на Самоа и Банката на Лаос. В островната нация Самоа централната банка на страната не само е заявила, че криптовалутите нямат статут на законно платежно средство, но са започнали да изискват от промоутърите не крипто да придобият същите лицензи като финансовите институции. От друга страна, Банката на Лаос също предупреди срещу търговията с цифрови активи.

Не всички централни банки са приели силна позиция по отношение на крипто, а някои са инициирали усилия, които подкрепят сектора. Например Паричният орган на Сингапур наскоро посочи, че би подпомогнал вътрешния обмен на криптовалути и други крипто стартъп фирми да осъществяват достъп до банкови услуги като начин за насърчаване на финтех сектора в страната.https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Русия иска да забрани употребата и копаенето на криптовалути

Този ход е последният в глобалната репресия срещу криптовалутите, тъй като правителствата от Азия до Съединените щати се притесняват, че частно управляваните и силно нестабилни дигитални валути могат ...
ЯНУ. 23, 2022 00:58 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Представител на голям европейски регулатор иска забрана за копаенето на Биткойн

Той предложи да се даде предимство на доказателството за залог (PoS), алтернативен алгоритъм за консенсус, който се счита за по-енергийно ефективен:Решението е да се забрани доказателство за работа. Д...
ЯНУ. 19, 2022 22:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сингапур налага ограничения на крипто рекламите

Насоките, които бяха издадени в понеделник, също предупредиха широката общественост за високите рискове, свързани с крипто пазара в допълнение към забрана на DPT компаниите да рекламират услугите си н...
ЯНУ. 17, 2022 23:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Властите във Великобритания забраниха две реклами на Crypto.com

Органът за стандарти за реклама на Обединеното кралство (ASA) забрани две реклами от Crypto.com в поредния си опит за ограничаване на рекламите в крипто пространството. Двете реклами се появиха съотве...
ЯНУ. 6, 2022 11:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света