НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Майкъл Сейлър: 10 препятствия пред Биткойн преди да стане масов актив

ЮНИ. 22, 2022 21:51 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Майкъл Сейлър: 10 препятствия пред Биткойн преди да стане масов актив

Главният изпълнителен директор на MicroStrategy Майкъл Сейлър наскоро описа десетте неща, които според него възпрепятстват превръщането на Биткойн (BTC) в масов актив.

Ако тези така наречени "болезнени точки" бъдат адресирани, всяка от тях ще бъде "много благоприятна" за индустрията на Биткойн.


В интервю за Bloomberg в петък Сейлър посочи като първа точка уош (wash) търговията. Тъй като в Биткойн все още няма правила срещу това, търговците могат да прибират данъчни печалби чрез купуване и продаване на собствените си BTC. Това е забранено на традиционните пазари на акции.


Понастоящем търговията с Биткойн е измъчвана от 520 нерегистрирани и нерегулирани платформи за търговия, предлагащи 20-кратен или по-голям ливъридж. Това допринася за засилената волатилност в пространството, като отблъсква дългосрочните инвеститори и същевременно унищожава други. Когато тези борси бъдат регулирани, това ще бъде от полза за Биткойн.


Съществуват над 19,000 други криптовалути, които Сейлър счита за "нерегистрирани ценни книжа", като те са кръстосано обезпечени с Биткойн. Тъй като те се превръщат в публично търгувани инструменти, Сейлър смята, че това ще намали волатилността на Биткойн.


Редица "банки" предлагат неустойчива доходност в криптопространството и създават волатилност, когато се сринат. Както Terra, така и мрежата Celsius са скорошни примери за това. Такива институции трябва да бъдат регулирани като традиционните банки, за което се застъпва Комисията по ценни книжа и борси (SEC).


Около Биткойн все още има голям страх и невежество. Това се дължи на комбинацията от липса на технически познания и медийни разкази, в които се говори за краха на Биткойн. Такива разкази често са свързани с ценови сривове, измами или предполагаеми вреди за околната среда.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Hublot ще приема Биткойн (BTC) и крипто плащания


На пазара все още предстои да се появи напълно регулирана и одобрена стабилна монета. Наличието на такъв продукт, който е издаден от FDIC или е одобрен от SEC, ще бъде благоприятно за индустрията. В момента Tether (USDT) е най-големият стейбълкойн в света, но е засегнат от непрозрачност по отношение на резервите си.


В Съединените щати все още не е стартирал спот ETF за Биткойн. Досега са одобрени само фючърсни ETF, въпреки че спот продукти стартираха в множество други развити държави. Сейлър смята, че SEC със сигурност ще одобри такъв с времето, което ще приветства повече капитал в пространството.


Последните три пречки според Сейлър са настоящите счетоводни стандарти на FASB, липсата на насоки от FDIC и липсата на яснота от страна на SEC и CFTC.Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Копаенето на Биткойн (BTC) вече не консумира толкова много енергия

Според индекса текущото потребление на енергия от Биткойн е 10.65 гигавата, което е значително по-малко от 14.34 гигавата на 6 юни. Това означава, че годишното му потребление е на стойност 93.33 терав...
ЮНИ. 27, 2022 09:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор разглежда дългосрочните перспективи на Биткойн

‘Dave the Wave’ казва на своите 118,000 последователи в Twitter, че въз основа на неговия модел на логаритмична крива на растежа (LGC), Биткойн потенциално може да стане свидетел на увеличение от над ...
ЮНИ. 26, 2022 15:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето колко Биткойн има най-големия BTC кит след скорошна покупка

Според платформата за крипто данни BitInfoCharts китът е добавил 2,554 монети в серия от транзакции от 14 юни насам.Между 14 юни и 18 юни китът е закупил 1,698 BTC на стойност $36.62 милиона. Оттогава...
ЮНИ. 25, 2022 12:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-богатият човек в крипто пространството коментира цената на Биткойн (BTC)

Неговата времева рамка обаче е изключително гъвкава.Главният изпълнителен директор на Binance Чанпенг Джао каза пред The Guardian, че може да отнеме от няколко месеца до няколко години, преди водещата...
ЮНИ. 24, 2022 02:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света