НАЧАЛО Други

Обединеното кралство не позволи на Мадуро да изтегли злато на стойност $ 1.2 милиарда

ЯНУ. 30, 2019 11:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Обединеното кралство не позволи на Мадуро да изтегли злато на стойност $ 1.2 милиарда

Английската централна банка отказа молбата на Никола Мадуро, диктаторът, който управлява Венецуела, да изтегли злато на стойност от 1,2 млрд. долара, съобщи Bloomberg.


Този ход бе направен, след като висши американски служители поискаха от британските си колеги да лишат режима на Мадуро от активите му в чужбина.


Обединеното кралство прие искането, тъй като много други страни се присъединиха към усилията на САЩ да свалят Мадуро, след като той спечели изборите във Венецуела. Анти-Мадуро лобито също така прогнозира Хуан Гуайдо да стане законен президент, след като членът на Партията на народната воля заяви, че на него му се полага победата на президентските избори.

Джеси Пауъл, главният изпълнителен директор на Kraken, базиран в Калифорния обмен на криптовалути, обърна внимание на политическата ситуация и подчерта значението на децентрализираните активи като Биткойн.
С този коментар, Пауъл направи препратка към известния лозунг “не са твоите ключове, не е твоя биткойн“ на Андреас Антонополус. Фразата бе използвана за първи път след хака на BitFinex, в резултат на който, търговците изгубиха BTC на стойност 70 милиона долара.

Ако hodl-ърите предадат своите крипто активи на, да речем, попечители, то те са предали своите частни ключове, губейки пълен контрол. Подобно на начина, по който функционират банките - те пазят парите на клиентите си, за да ги реинвестират или да заключат без пълното разрешение на собствениците.

Според Пауъл,е по-добре за гражданите на Венецуела да съхраняват активите си, подобни на Биткойн, без помощта попечителска услуга.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

70% спад в акциите на Robinhood - срив в крипто обемите

Акциите на Robinhood (HOOD) затвориха на рекордно ниското си ниво от $25.94 на 30-ти ноември, което е спад с почти 70% спрямо август 2021 г. Близо до началото на август акциите бяха оценени на малко н...
ДЕК. 1, 2021 23:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето кое е най-важното за листинг на Binance, според Чанпен Джао

Най-важният критерий за листинг на криптовалута на Binance е броят на потребителите, каза главният изпълнителен директор Чангпен Джао в интервю пред Forbes на 29-ти ноември.CZ коментира, че има много ...
НОЕ. 30, 2021 20:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кои са най-продаваните NFT-та?

Другите два продадени NFT са парцел в Decentraland и дигитално произведение на изкуството, създадено от XCOPYART, наречено "A Coin for the Ferryman" за 1,330 ETH ($6 милиона, което се превърна в най-г...
НОЕ. 30, 2021 19:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето за колко се продаде най-скъпото NFT в The Sandbox

"Metaflower Super Mega Yacht" NFT беше продаден за рекордна цена от 149 ETH (около $650,000 USD). Дигиталният актив е част от "The Fantasy Collection", която предлага набор от луксозни NFT. Колек...
НОЕ. 30, 2021 09:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света