НАЧАЛО Други

Lufthansa награждават участниците на хакатон

ЮЛИ. 16, 2018 10:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Lufthansa награждават участниците на хакатон

Една от най-големите авиокомпании в Европа, Lufthansa AG ще възнагради разработчиците на блокчeйн, участващи в партньорство с Unibright, "хакатон без един изписан код" на Pillar Unconference 2018.

 


Втората #PillarUnconference, позната още като "удсток на крипто", започва на 15-ти юли 2018 г. във Вилнюс, Литва, и ще привлече широк кръг от крипто и блокчейн общността включително предприемачи и разработчици. Конференцията включва workshop-и, раздел "devcon" за блокчейн и разработчици на интелигентни договори и редица хакатони.


Не се изисква кодене


Lufthansa, която е най-голямата компания, която не е обвързана с крипто и присъства на конференцията, си партнира с корпоративната компания Unibright, за да предлага награди на най-добрите разработчици, а всъщност и не-разработчици, които се конкурират в "хакатон без един изписан код".

Unbright предоставя базирани на шаблони, интелигентни поръчки, блокчейн технологии за бизнеса. Участниците в хакатон ще използват шаблоните на Unibright, които не са необходими за разработване на код, за да работят върху визуалните дефиниции за реалния живот, използвайки случайните сценарии, предоставени от Lufthansa. Участниците в случайните сценарии ще трябва да създадат решения, базирани на блокчейн за включване на жизнения цикъл на самолетите и оборудването, програмата за лоялност на авиокомпаниите и техните партньори, управление на ваучери и дори системи за управление на резервации за седалки и полети.

Стефан Шмид, главен технически директор на Unbright, казва, че блокчечйн е на ранен етап от "масовата адаптация" и че:

Чрез добавяне на реални случаи на използване от реални предприятия наистина можем да покажем как блокчейн може да направи промяна.


Lufthansa предпочита да направи истинско използване на блокчейн


В ясното си потвърждение, че Lufthansa разследва технологията, базирана на блокчейн, за бъдещето на авиокомпанията, Lufthansa ще възнагради най-добрите участници с полети от Вилнюс, Литва до последващ семинар за употребата на блокчейн във Франкфурт. Следващият семинар ще включва печелившите участници, Lufthansa, Unibright и доставчик на технологични решения Zühlke и ще се проведе по-късно през 2018 г.

Д-р Йорг Либе, старши директор на Digital Innovations Hub Airlines и Airline Products в Lufthansa, казва, че блокчейн често е "buzzword" и че Lufthansa "предпочитат да използват истински". Той заявява:

За да се възползвате от блокчейн технологията, трябва да използвате случаи, при които публичната счетоводна книга води до забележимо подобрение на съществуващите процеси.

Lufthansa, заедно с дъщерните си дружества, е била най-голямата авиокомпания в Европа по брой самолети и пътници през 2017 г. Съобщението на Unibright Medium потвърждава, че Lufthansa обмисля използването на блокчейн в корпорацията.

British Airways използват блокчейн технологията за първи път миналата година, за да управляват полетните данни на редица международни полети в опит да намалят конфликтната информация за полетите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Едуард Сноудън продаде своето NFT за $5,4 милиона

Не стана ясно веднага кой спечели това NFT, но потребителят се подвизава под псведонима @PleasrDAO в OpenSea и в платформата на Foundation, където се проведе търгът.Продажбата прави “Stay Free” един о...
АПР. 18, 2021 14:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Милиардер продава най-скъпия апартамент в Лондон за 4,000 BTC

Според доклада на The Telegraph мезонета е част от луксозния жилищно-търговски комплекс Hyde Park One, който се намира в лондонския квартал Найтсбридж.Изключителният апартамент от 18,000 квадратни мет...
АПР. 19, 2021 08:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фалшива новина всява паника на крипто пазара

Биткойн се изстреля до нивото от $51,000, като най-добрите алткойни видяха още по-големи загуби. Заглавието, за което се предполага, че е предизвикало срива, е публикувано от съмнителен профил в ...
АПР. 18, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Как този инвеститор превърна $300,000 в $2,4 милиарда

Само ден след официалния си публичен листинг, Coinbase вече създаде история за успех в размер на няколко милиарда долара. Популярният частен инвеститор и основател на Initialized Capital, Гари Тан, ра...
АПР. 17, 2021 21:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света