НАЧАЛО Други

Lufthansa награждават участниците на хакатон

ЮЛИ. 16, 2018 10:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Lufthansa награждават участниците на хакатон

Една от най-големите авиокомпании в Европа, Lufthansa AG ще възнагради разработчиците на блокчeйн, участващи в партньорство с Unibright, "хакатон без един изписан код" на Pillar Unconference 2018.

 


Втората #PillarUnconference, позната още като "удсток на крипто", започва на 15-ти юли 2018 г. във Вилнюс, Литва, и ще привлече широк кръг от крипто и блокчейн общността включително предприемачи и разработчици. Конференцията включва workshop-и, раздел "devcon" за блокчейн и разработчици на интелигентни договори и редица хакатони.


Не се изисква кодене


Lufthansa, която е най-голямата компания, която не е обвързана с крипто и присъства на конференцията, си партнира с корпоративната компания Unibright, за да предлага награди на най-добрите разработчици, а всъщност и не-разработчици, които се конкурират в "хакатон без един изписан код".

Unbright предоставя базирани на шаблони, интелигентни поръчки, блокчейн технологии за бизнеса. Участниците в хакатон ще използват шаблоните на Unibright, които не са необходими за разработване на код, за да работят върху визуалните дефиниции за реалния живот, използвайки случайните сценарии, предоставени от Lufthansa. Участниците в случайните сценарии ще трябва да създадат решения, базирани на блокчейн за включване на жизнения цикъл на самолетите и оборудването, програмата за лоялност на авиокомпаниите и техните партньори, управление на ваучери и дори системи за управление на резервации за седалки и полети.

Стефан Шмид, главен технически директор на Unbright, казва, че блокчечйн е на ранен етап от "масовата адаптация" и че:

Чрез добавяне на реални случаи на използване от реални предприятия наистина можем да покажем как блокчейн може да направи промяна.


Lufthansa предпочита да направи истинско използване на блокчейн


В ясното си потвърждение, че Lufthansa разследва технологията, базирана на блокчейн, за бъдещето на авиокомпанията, Lufthansa ще възнагради най-добрите участници с полети от Вилнюс, Литва до последващ семинар за употребата на блокчейн във Франкфурт. Следващият семинар ще включва печелившите участници, Lufthansa, Unibright и доставчик на технологични решения Zühlke и ще се проведе по-късно през 2018 г.

Д-р Йорг Либе, старши директор на Digital Innovations Hub Airlines и Airline Products в Lufthansa, казва, че блокчейн често е "buzzword" и че Lufthansa "предпочитат да използват истински". Той заявява:

За да се възползвате от блокчейн технологията, трябва да използвате случаи, при които публичната счетоводна книга води до забележимо подобрение на съществуващите процеси.

Lufthansa, заедно с дъщерните си дружества, е била най-голямата авиокомпания в Европа по брой самолети и пътници през 2017 г. Съобщението на Unibright Medium потвърждава, че Lufthansa обмисля използването на блокчейн в корпорацията.

British Airways използват блокчейн технологията за първи път миналата година, за да управляват полетните данни на редица международни полети в опит да намалят конфликтната информация за полетите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джанет Йелън е потвърдена като Секретар на хазната на САЩ

Йелън, която преди това беше начело на Федералния резерв от 2014 до 2018 г., се определи като “не фен” на Биткойн през октомври 2018 г. Тя също го определя като “силно спекулативен актив”. Съвсем наск...
ЯНУ. 26, 2021 15:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

RippleNet бележи рекорден обем на транзакции през 2020 година

Това представлява петкратен ръст в сравнение с предходната година.Решението за ликвидност при поискване (ODL), задвижвано от XRP, отговаря за $2,4 милиарда от общия обем.RippleNet се впуска в B2B и ел...
ЯНУ. 26, 2021 13:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банките в Австралия са изпрали $387 милиона за латиноамериканските наркокартели

Australian Financial Review казва, че мрежата за пране на пари обхваща няколко континента, включително Южна Америка, откъдето идват тежките наркотици, Северна Америка, където се продават и Югоизточна ...
ЯНУ. 26, 2021 17:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Световният икономически форум ще дискутира криптовалутите тази седмица

WEF обсъжда криптоТази седмица ще се проведат две криптовалутни събития между служители на Световния икономически форум - международния търговски мозъчен тръст - като част от високопрофилна среща в Да...
ЯНУ. 25, 2021 20:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света