НАЧАЛО Други

Lufthansa награждават участниците на хакатон

ЮЛИ. 16, 2018 10:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Lufthansa награждават участниците на хакатон

Една от най-големите авиокомпании в Европа, Lufthansa AG ще възнагради разработчиците на блокчeйн, участващи в партньорство с Unibright, "хакатон без един изписан код" на Pillar Unconference 2018.


Втората #PillarUnconference, позната още като "удсток на крипто", започва на 15-ти юли 2018 г. във Вилнюс, Литва, и ще привлече широк кръг от крипто и блокчейн общността включително предприемачи и разработчици. Конференцията включва workshop-и, раздел "devcon" за блокчейн и разработчици на интелигентни договори и редица хакатони.


Не се изисква кодене


Lufthansa, която е най-голямата компания, която не е обвързана с крипто и присъства на конференцията, си партнира с корпоративната компания Unibright, за да предлага награди на най-добрите разработчици, а всъщност и не-разработчици, които се конкурират в "хакатон без един изписан код".

Unbright предоставя базирани на шаблони, интелигентни поръчки, блокчейн технологии за бизнеса. Участниците в хакатон ще използват шаблоните на Unibright, които не са необходими за разработване на код, за да работят върху визуалните дефиниции за реалния живот, използвайки случайните сценарии, предоставени от Lufthansa. Участниците в случайните сценарии ще трябва да създадат решения, базирани на блокчейн за включване на жизнения цикъл на самолетите и оборудването, програмата за лоялност на авиокомпаниите и техните партньори, управление на ваучери и дори системи за управление на резервации за седалки и полети.

Стефан Шмид, главен технически директор на Unbright, казва, че блокчечйн е на ранен етап от "масовата адаптация" и че:

Чрез добавяне на реални случаи на използване от реални предприятия наистина можем да покажем как блокчейн може да направи промяна.


Lufthansa предпочита да направи истинско използване на блокчейн


В ясното си потвърждение, че Lufthansa разследва технологията, базирана на блокчейн, за бъдещето на авиокомпанията, Lufthansa ще възнагради най-добрите участници с полети от Вилнюс, Литва до последващ семинар за употребата на блокчейн във Франкфурт. Следващият семинар ще включва печелившите участници, Lufthansa, Unibright и доставчик на технологични решения Zühlke и ще се проведе по-късно през 2018 г.

Д-р Йорг Либе, старши директор на Digital Innovations Hub Airlines и Airline Products в Lufthansa, казва, че блокчейн често е "buzzword" и че Lufthansa "предпочитат да използват истински". Той заявява:

За да се възползвате от блокчейн технологията, трябва да използвате случаи, при които публичната счетоводна книга води до забележимо подобрение на съществуващите процеси.

Lufthansa, заедно с дъщерните си дружества, е била най-голямата авиокомпания в Европа по брой самолети и пътници през 2017 г. Съобщението на Unibright Medium потвърждава, че Lufthansa обмисля използването на блокчейн в корпорацията.

British Airways използват блокчейн технологията за първи път миналата година, за да управляват полетните данни на редица международни полети в опит да намалят конфликтната информация за полетите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Мениджър на фондове търси $50 милиона във финансиране чрез продажба на токени

Той ще бъде отворен както за търговци на дребно, така и за институционални участници.Фирмата ще си партнира с доставчикът на технологии и мениджър на фондове Realio за стартирането на Valentus Digital...
СЕП. 27, 2020 20:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света