НАЧАЛО Други

LocalBitcoins забрани достъпа до сметки базирани в Иран

МАЙ. 26, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 LocalBitcoins забрани достъпа до сметки базирани в Иран

Като последствие от неотдавнашното напрежение между САЩ и Иран, голямата борса за криптовалути - LocalBitcoins - забрани достъпа на всичките си потребители от Иран, на техния уебсайт.

„Ако вече имате сметка, ще можете да изтеглите своите биткойни, но няма да можете да използвате платформата за търговия. "

На страницата на платформата в Иран се появи и следното съобщение: „За съжаление, LocalBitcoins понастоящем не е наличен във вашия избран регион."

В Twitter компанията сподели на няколко ирански потребители: „Нашите услуги не са достъпни във вашия регион поради причини, свързани с риска."

Борсата посочи официалната причина стояща зад ограничението за иранцитe - спазване на финансовите разпоредби във Финландия, където е базиран LocalBitcoins. Ясно е обаче, че това е ход, за да се избегне забрана от страна на САЩ, подобна на тази, с която се сблъскват много крипто борси в резултат на отношенията им с Иран.

Това също е в съответствие с решението на много други крипто борси като Coinbase и Binance, които също не подкрепят потребителите, живеещи в Иран.

LocalBitcoins бяха особено популярни в Иран, защото платформата не изискваше кредитна карта или онлайн метод на плащане, което означава, че иранските потребители, които нямат международна банкова сметка поради ограниченията, все още имат възможност да купуват и търгуват крипто.

Това бе една от причините, поради която през последните седмици на платформата се наблюдава тенденция на увеличаване на обемите на търговия.

В опит да заобиколят тези санкции, Иран планира да пусне собствена криптовалута в началото на тази година, но нищо от това не е официално потвърдено за сега.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джими Уелс пуска на аукцион първата редакция на Уикипедия като NFT

Какво представлява това NFT? Въпреки че NFT-то се рекламира като съдържащ първата редакция на Уелс, той съдържа по-точно оригиналното състояние на уебсайта на Wikipedia."'Hello, World!' беше...
ДЕК. 7, 2021 15:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ritholtz Wealth Management и WisdomTree пускат нов крипто индекс

Наречен RWM WisdomTree Crypto Index, новият индекс се състои от 36% Биткойн, 20% Етериум и 4% от 11 други крипто-свързани актива в отделно управлявана сметка, според съобщение на компанията.Индексът с...
ДЕК. 6, 2021 19:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индийска банка си партнира с крипто борса въпреки забраната в страната

Банковият гигант обяви, че си партнира с водещата крипто борса WazirX, която ще позволи на търговците да използват банковите услуги, за да ликвидират средствата си. Партньорството между двете страни с...
ДЕК. 7, 2021 08:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Едуард Сноудън отправя предупреждение за крипто гейминга

В ново интервю за Parachains, канал в YouTube, фокусиран върху Polkadot и Kusama, Сноудън казва, че е против монетизирането на гейминг платформи, които използват NFT, защото използват фалшиво усещане ...
ДЕК. 6, 2021 08:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света