НАЧАЛО Други

Литва изразява загриженост за ICO, крипто търговия

ОКТ. 7, 2018 23:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Литва изразява загриженост за ICO, крипто търговия

Литовските власти проведоха семинар, в който се разглеждат "заплахите и потенциалните предимства" на първоначалните предлагания на монети (ICO) за икономиката на страната, гласи прескомюнике направено сряда, 3-ти октомври, в чест на текущото разследване на навиците за търговия с криптовалути.


Службата за разследване на финансовата престъпност (FCIS) организира срещата, в която участваха представители на правителствените министерства, централната банка и главния прокурор.


Според прессъобщението, срещата разкри, че Литва преработва "огромен" обем от крипто към фиат транзакции.


Антонио Микулск, ръководител на ФКСИС, заяви:

Виртуалната валута има огромни парични потоци, но има опасения да ги превърне в долари и евро, колкото е възможно по-бързо, и да оставя виртуални валути възможно най-бързо.

Литва се беше ангажирала да създаде формализирана регулаторна среда за криптовалутите и свързаните с нея продукти, като отбеляза ползите, които идват от прилагането на практически подход към индустрията.

Сега властите отбелязват, че високият оборот на ICO - 500 милиона евро (около 576 милиона долара) през последните осемнадесет месеца - изисква по-строги механизми за борба с измамите.

"Според данните на ICO, Литва е един от световните лидери и показва най-високия растеж от 305% в целия свят", допълни зам.-директорът на FCIS Миндаугас Петраускас, цитирайки данни от местната консултантска компания Versli Lietuva.

FCIS едновременно изследва ролята на банките при обработката на големи транзакции от типа крипто-фиат в резултат на обмен, отбелязвайки, че всяка транзакция над 80,000 евро (около 92,200 долара) трябва да бъде проучена, съобщи литовският информационен център "Делфи" на 5-ти октомври.

В разследването участват различни регионални банки, включително SEB Bank, Swedbank и Danske Bank. Общата сума на криптовалутните транзакции от 2017 до 2018 г. възлизаше на 661 млн. евро (около 762 млн. долара) по времето, когато данните станаха публични, отбелязва Делфи.

"Такава сума вече предизвиква известно подозрение", каза Петраускас за прага от 80,000 евро, който включва около 500 души и 100 стопански субекта.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света