НАЧАЛО Други

Литва изразява загриженост за ICO, крипто търговия

ОКТ. 7, 2018 23:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Литва изразява загриженост за ICO, крипто търговия

Литовските власти проведоха семинар, в който се разглеждат "заплахите и потенциалните предимства" на първоначалните предлагания на монети (ICO) за икономиката на страната, гласи прескомюнике направено сряда, 3-ти октомври, в чест на текущото разследване на навиците за търговия с криптовалути.

 


Службата за разследване на финансовата престъпност (FCIS) организира срещата, в която участваха представители на правителствените министерства, централната банка и главния прокурор.


Според прессъобщението, срещата разкри, че Литва преработва "огромен" обем от крипто към фиат транзакции.


Антонио Микулск, ръководител на ФКСИС, заяви:

Виртуалната валута има огромни парични потоци, но има опасения да ги превърне в долари и евро, колкото е възможно по-бързо, и да оставя виртуални валути възможно най-бързо.

Литва се беше ангажирала да създаде формализирана регулаторна среда за криптовалутите и свързаните с нея продукти, като отбеляза ползите, които идват от прилагането на практически подход към индустрията.

Сега властите отбелязват, че високият оборот на ICO - 500 милиона евро (около 576 милиона долара) през последните осемнадесет месеца - изисква по-строги механизми за борба с измамите.

"Според данните на ICO, Литва е един от световните лидери и показва най-високия растеж от 305% в целия свят", допълни зам.-директорът на FCIS Миндаугас Петраускас, цитирайки данни от местната консултантска компания Versli Lietuva.

FCIS едновременно изследва ролята на банките при обработката на големи транзакции от типа крипто-фиат в резултат на обмен, отбелязвайки, че всяка транзакция над 80,000 евро (около 92,200 долара) трябва да бъде проучена, съобщи литовският информационен център "Делфи" на 5-ти октомври.

В разследването участват различни регионални банки, включително SEB Bank, Swedbank и Danske Bank. Общата сума на криптовалутните транзакции от 2017 до 2018 г. възлизаше на 661 млн. евро (около 762 млн. долара) по времето, когато данните станаха публични, отбелязва Делфи.

"Такава сума вече предизвиква известно подозрение", каза Петраускас за прага от 80,000 евро, който включва около 500 души и 100 стопански субекта.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Rakuten ще позволи на клиентите да зареждат сметката си с BTC, ETH, BCH

В официално съобщение фирмата обяви, че ще позволи на клиентите на своя крипто портфейл и борсова платформа Rakuten Wallet да попълват сметките си за електронно плащане, използвайки Биткойн, Етериум и...
МАР. 1, 2021 21:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Robinhood очаква да плати $ 26,6 милиона FINRA глоба

Не всичко е негативно за компанията, която се готви да стане публична - Robinhood се оценява на 20 милиарда долара и добави 6 милиона потребители на крипто през 2021 година.Robinhood, популярното прил...
МАР. 1, 2021 13:29 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хиляди търговци в САЩ вече могат да приемат крипто плащания

Повече от 8,500 търговци на OLB вече могат да приемат BTC, ETH, USDC и DAI на мястото на продажба чрез платформата за управление на бизнеса OmniSoft на компанията. Клиентите, желаещи да плащат с крипт...
МАР. 1, 2021 12:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Finance добавя раздел “крипто”

Разделът, озаглавен “Крипто”, вече се появява в категорията “Сравнение на пазарите” заедно с конвенционалните фондови и валутни пазари.  Разделът предоставя ключова информация за ценообразув...
МАР. 1, 2021 09:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света