НАЧАЛО Други

Литва изразява загриженост за ICO, крипто търговия

ОКТ. 7, 2018 23:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Литва изразява загриженост за ICO, крипто търговия

Литовските власти проведоха семинар, в който се разглеждат "заплахите и потенциалните предимства" на първоначалните предлагания на монети (ICO) за икономиката на страната, гласи прескомюнике направено сряда, 3-ти октомври, в чест на текущото разследване на навиците за търговия с криптовалути.


Службата за разследване на финансовата престъпност (FCIS) организира срещата, в която участваха представители на правителствените министерства, централната банка и главния прокурор.


Според прессъобщението, срещата разкри, че Литва преработва "огромен" обем от крипто към фиат транзакции.


Антонио Микулск, ръководител на ФКСИС, заяви:

Виртуалната валута има огромни парични потоци, но има опасения да ги превърне в долари и евро, колкото е възможно по-бързо, и да оставя виртуални валути възможно най-бързо.

Литва се беше ангажирала да създаде формализирана регулаторна среда за криптовалутите и свързаните с нея продукти, като отбеляза ползите, които идват от прилагането на практически подход към индустрията.

Сега властите отбелязват, че високият оборот на ICO - 500 милиона евро (около 576 милиона долара) през последните осемнадесет месеца - изисква по-строги механизми за борба с измамите.

"Според данните на ICO, Литва е един от световните лидери и показва най-високия растеж от 305% в целия свят", допълни зам.-директорът на FCIS Миндаугас Петраускас, цитирайки данни от местната консултантска компания Versli Lietuva.

FCIS едновременно изследва ролята на банките при обработката на големи транзакции от типа крипто-фиат в резултат на обмен, отбелязвайки, че всяка транзакция над 80,000 евро (около 92,200 долара) трябва да бъде проучена, съобщи литовският информационен център "Делфи" на 5-ти октомври.

В разследването участват различни регионални банки, включително SEB Bank, Swedbank и Danske Bank. Общата сума на криптовалутните транзакции от 2017 до 2018 г. възлизаше на 661 млн. евро (около 762 млн. долара) по времето, когато данните станаха публични, отбелязва Делфи.

"Такава сума вече предизвиква известно подозрение", каза Петраускас за прага от 80,000 евро, който включва около 500 души и 100 стопански субекта.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Илон Мъск струва 861 милиарда Dogecoin (DOGE)

Докато Илон Мъск се надява тези пари да са достатъчни, за да стигнем до Марс, някои от DOGE общността мечтаят меме криптовалутата да стане валутата на червената планета в бъдеще.Илон Мъск е на стойнос...
ОКТ. 16, 2021 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличав...
ОКТ. 16, 2021 12:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бившата звезда на UFC Хабиб Нурмагомедов става представител на криптовалута

В съобщение, публикувано в профила му в Instagram, Нурмагомедов описва GMT като "най-напредналия токен в света".Той продължи да сравнява блокчейн с интернет, прогнозирайки, че блокчейн и Биткойн ще из...
ОКТ. 16, 2021 15:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Steam забраняват блокчейн игрите и NFT

Steam, популярна услуга за дигитално разпространение на видеоигри, управлявана от Valve, се насочи към това да изчисти всички игри, които включват незаменими токени (NFT) или криптовалути, съобщава NM...
ОКТ. 16, 2021 21:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света