НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Лайткойн намали наполовина наградите си за копаене в мрежата

АВГ. 5, 2019 15:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Лайткойн намали наполовина наградите си за копаене в мрежата

Лайткойн, понастоящем петата по големина криптовалута по пазарна капитализация, току-що намали своята блокова награда наполовина.

Блокчейнът на LTC достигна блок 1,680,000 в 10:16 UTC в понеделник.


Това е значителен праг за миньорите, тъй като мрежата на криптовалутата е проектирана да намали своите награди от копаенето наполовина, на всеки 840,000 блока, което е приблизително веднъж на всеки четири години.


Оператора на басейни за копаене BTC.com показва, че при блок номер 1,680,001, произведен в 10:18 UTC и добит от Antpool, наградите за добив са ефективно намалени от предишните 25 LTC на 12,5 LTC. Това означава, че сега е налице по-нисък процент на инфлация. Като се има предвид, че времето за производство на блок в Лайткойн мрежата е около един блок на всеки 2,5 минути, приблизително 576 блока се произвеждат на всеки 24 часа с 7,200 нови LTC токени, навлизащи на пазара - половината от предишното дневно ниво от около 14,400 LTC.


Към момента на писане на статията, около 63 милиона от общата емисия от 84 милиона LTC, са ефективно в обращение, което оставя около 21 милиона монети в награди от добив. Това са приблизително 2 милиарда долара според днешните цени, за които копачите да се борят в бъдеще.


От началото на тази година, цената на LTC отбеляза значително поскъпване от около 30 долара през януари до около 120 долара през юни, но спадна до 100 долара.


В съответствие с повишаването на цените преди халвинга, изчисленията на хеш-рейтът в мрежата и трудността на добива скочиха с около 200% от края на декември 2018 г.


Събитието вероятно ще се отрази на интереса към участието в добива, тъй като няколко широко използвани устройства за копаене на Лайткойн вече ще им е по-трудно да генерират достатъчно LTC, че да компенсират разходите за електроенергия.


Намаляването на приходите от добива наполовина може да доведе до нетна загуба за копачите с по-стари устройства. Както Шишинг Мао, съосновател на f2pool, заяви в публикация на Weibo:


С цена на електроенергията от 0,26 юана [0,037 долара] на кВтч, миньори като L3 + могат да се изключат тази вечер.


Според индекса за печалби от копаене на f2pool, един от най-големите пулове за копаене в света по хеш-рейт, трите най-печеливши LTC машини, направени от InnoSilicon и FusionSilicon X6, имат марж на печалба между 55 и 60 процента преди 5-ти август.


Други по-стари модели, обаче, като AntMiner L3 на Bitmain, вече имаха рентабилност, по-малка от 50 процента на базата на разходите за електроенергия от 0,04 долара за kWh и цената на LTC преди халвинга.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Истанбул хард форкът вече е пуснат

Процесът завърши в 0:25 UTC в неделя. Истанбул е осмия хард форк като цяло, като първите промени в кода бяха одобрени през юни 2019 г. (Eth 2, основният преход на мрежата към PoS, се очаква през 2021 ...
ДЕК. 9, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сравниха копаенето на Етериум с комунизъм

Спорно решениеТази увеличаваща се трудност (наричана още "Ледена епоха") е парче код, който има за цел изкуствено да забави издаването на Етериум монети чрез постепенно увеличаване на трудността на...
ДЕК. 7, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Вече може анонимно да се изпраща Етериум за под $1

Групирането на Етериум транзакциите намалява разходите за gasПроектът Nightfall предлага използването на ZK-Snarks, технологията, съвместима с Eтериум, за покриване на транзакции. Освен това, екипъ...
ДЕК. 6, 2019 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

ENJ скача с над 50% след партньорство с Microsoft

Биковете изстреляха ENJ внезапно малко след новината, като пазарната капитализация нарасна с над 50 процента до 73 милиона долара. Ценовото рали направи криптовалутата най-добре представящата се моне...
ДЕК. 5, 2019 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света