НАЧАЛО Алткойни

Лайткойн инвеститорите масово разпродават токени – какво следва?

08.12.2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Лайткойн инвеститорите масово разпродават токени – какво следва?

Последните данни от веригата показват, че през последните десет дни около 199,000 Лайткойн (LTC) адреса са продали напълно своите притежания.

Анализът на Santiment, компания, специализирана в он-чейн данните, разкри спад на по-малките LTC адреси, които са намалявали своите баланси.

Един от ключовите проследявани показатели е общият брой на адресите в блокчейна на Лайткойн, които притежават някакво количество от криптовалутата. Увеличението обикновено означава нарастващо приемане и навлизане на нови инвеститори в мрежата. Обратно, намаляването предполага, че притежателите излизат от пазара, като ликвидират портфейлите си. Макар че приемането означава дългосрочен позитив, подобни масови излизания могат да имат многостранни последици за пазара.

Графиката, представяща адресите на Лайткойн с баланс, демонстрира значителен спад от около 199,000 през последните десет дни, отбелязвайки най-значителния спад от октомври 2022 г. насам, както се наблюдава от Santiment. Забележително е, че през октомври 2022 г. се наблюдаваше спад в сектора на криптовалутите като цяло, което се отрази на инвеститорската база на Лайткойн.

Сегашният спад обаче контрастира с неотдавнашните повишения в сектора, което показва промяна в нагласите на инвеститорите към LTC. Въпреки това неспособността на актива да достигне представянето на своите аналози може да обясни тази неотдавнашна тенденция на ликвидация.

Една потенциална положителна черта в тази разпродажба е, че тя включва предимно по-малки портфейли, докато по-големите субекти като акули и китове продължават да държат позициите си. Обикновено, колкото по-големи са притежанията, толкова по-значително е въздействието на тези инвеститори върху пазара.

Ето защо продължаващата вяра на големите държатели в Лайткойн може да е сигнал за оптимизъм за неговото бъдеще, независимо от действията на по-малките портфейли.

Santiment предполага, че макар пазарната стойност на LTC в сравнение с BTC да е намаляла с 55% за пет месеца, страхът, несигурността и съмнението (FUD) наред със спада на по-малките портфейли може да предизвика обрат. Подобни тенденции бяха наблюдавани през октомври на текущата година, когато по-малките притежатели разпродадоха активите си, последвани от забележимо увеличение на цената на Лайткойн.

Като се има предвид мащабът на сегашното намаление на притежателите, ако акулите и китовете продължат да трупат монети от тези по-малки притежатели, на хоризонта може да се появи още едно покачване на цената на Лайткойн в близко бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Биткойн и Етериум напускат борсите с рекордни темпове

Изходящите потоци на Биткойн (BTC) от централизираните борси достигна най-високото си ниво от средата на 2023 година.

25.02.2024 10:00 1 мин. четене

Меме криптовалута на ръба на огромен пробив нагоре

Въпреки че множество активи на пазара на криптовалути отбелязват забавяне на натрупаните преди това печалби, има признаци, че някои от тях може да са подготвени за бичи пробив, включително Pepe (PEPE), виден конкурент на друг меme токен – Dogecoin (DOGE).

24.02.2024 14:00 2 мин. четене

4 алткойна, които могат да избухнат след предстоящата актуализация на Етериум

През 2024 г. се очакват значителни промени в сектора на децентрализираните финанси и криптовалутите особено с предстоящите важни събития.

24.02.2024 10:00 1 мин. четене

Цената на Filecoin (FIL) продължава да върви нагоре с невероятни темпове

Криптовалутата Filecoin (FIL) се превърна в един от най-коментираните токени, като между 22 и 23 февруари отбеляза скок от почти 16% преди да загуби част от печалбите си.

23.02.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.