НАЧАЛО Други

Ликвидаторите на Cryptopia с първи финансов доклад

ЮНИ. 1, 2019 20:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ликвидаторите на Cryptopia с първи финансов доклад

Ликвидаторите на вече несъществуващата крипто борса Cryptopia предоставиха първия доклад за ситуацията на компанията.


Grant Thornton, компанията, назначена да бъде ликвидатор на Cryptopiatron g>, публикува документ, в който се посочва прогнозираното финансово състояние на фирмата, което разкрива, че борсата дължи $4,22 милиона на своите кредитори.

В доклада се посочва, че понастоящем има 69 вземания на кредитори, които не са подсигурени, което ще струва на борсата $2,439 милиона. Ликвидаторите добавиха, че се очакват още претенции от страна на инвеститорите, което ще увеличи сумата.

Задълженията към служителите, по данни от ликвидационната сметка, се определят на около $ 318,000.

Докладът беше последван от съобщение за пресата, в което се обяснява, че ликвидаторите, които отговарят за борсата, Дейвид Руско и Ръсел Мур, продължават да работят за възстановяване на загубените активи от хака през януари.

Руско и Мур са упълномощени чрез съдебна заповед от съдилищата на Нова Зеландия да използват определени крипто активи в процеса на възстановяване. Thornton не посочиха конкретна дата, в която ликвидацията ще приключи.

Юридическата фирма заяви следното:

Ние знаем и разбираме разочарованието на клиентите на Cryptopia. Тъй като не съществуват правни прецеденти относно криптовалутните активи в Нова Зеландия и по света, разпределението на тези активи и цялостното провеждане на ликвидацията ще изискват значителни насоки от съдилищата на Нова Зеландия.


Cryptopia загуби около $16 милиона в следствие на хака, който се случи в началото на 2019 година. Борсата спря търговията след атаката, но едва след кратък период на работа реши да влезе в ликвидация. Thornton казаха на кредиторите, че разследването може да отнеме месеци, а не седмици, преди да възстановят средствата.

Крипто анализаторите наскоро откриха, че хакерите са преместили част от откраднатите средства от Cryptopia на друга крипто-търговска платформа.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

70% спад в акциите на Robinhood - срив в крипто обемите

Акциите на Robinhood (HOOD) затвориха на рекордно ниското си ниво от $25.94 на 30-ти ноември, което е спад с почти 70% спрямо август 2021 г. Близо до началото на август акциите бяха оценени на малко н...
ДЕК. 1, 2021 23:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето кое е най-важното за листинг на Binance, според Чанпен Джао

Най-важният критерий за листинг на криптовалута на Binance е броят на потребителите, каза главният изпълнителен директор Чангпен Джао в интервю пред Forbes на 29-ти ноември.CZ коментира, че има много ...
НОЕ. 30, 2021 20:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кои са най-продаваните NFT-та?

Другите два продадени NFT са парцел в Decentraland и дигитално произведение на изкуството, създадено от XCOPYART, наречено "A Coin for the Ferryman" за 1,330 ETH ($6 милиона, което се превърна в най-г...
НОЕ. 30, 2021 19:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето за колко се продаде най-скъпото NFT в The Sandbox

"Metaflower Super Mega Yacht" NFT беше продаден за рекордна цена от 149 ETH (около $650,000 USD). Дигиталният актив е част от "The Fantasy Collection", която предлага набор от луксозни NFT. Колек...
НОЕ. 30, 2021 09:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света