НАЧАЛО Регулации

Лихтенщайн става първата държава с цялостно регулиране на токените

ОКТ. 7, 2019 08:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Лихтенщайн става първата държава с цялостно регулиране на токените

Парламентът на Лихтенщайн единодушно одобрява нов закон за блокчейн.

Парламентът на Лихтенщайн прие единодушно Закона за токените и субектите, предоставящи услуги въз основа на доверените технологии (TVTG), известен още като Закон за блокчейн.


Пионер в крипто регулациите


На 3-ти октомври парламентът на Лихтенщайн одобри Закона за блокчейн, който има за цел да подобри защитата на инвеститорите, да се бори с прането на пари и да установи яснота.


Новият закон ще влезе в сила на 1-ви януари 2020 г. В съобщението на парламента се твърди, че този акт ще направи Лихтенщайн първата държава, която има цялостно регулиране на икономиката на токените.


Новоприетият закон ще регулира въпросите на гражданското право във връзка със защитата на клиентите и активите. Същевременно ще установи адекватен надзор над различните доставчици на услуги в икономиката на токени. Премиерът на Лихтенщайн Адриан Хаслер каза:


С TVTG (Закона за токените и субектите)  се изпълнява съществен елемент от стратегията на финансовия център на правителството и Лихтенщайн е позициониран като иновативно и правно сигурно място за доставчици в икономиката на токени.


Томас Нагеле, адвокат и съавтор на Закона за блокчейн, бързо сподели новината със своите последователи в социалните медии. Колегата на Нагеле, главен изпълнителен директор на “Bitcoin Suisse” в Лихтенщайн, Мауро Казелини, очерта важността на закона:


Положителното единодушно решение на правителството на Лихтенщайн показва значението на “Закона за блокчейн”. TVTG не само създава правна сигурност за всички участници на пазара, но и предвещава нова ера в икономиката на токените.

Със своята пионерска роля Лихтенщайн за пореден път доказва, че е идеално място за Финтех и блокчейн компании, а следователно и за нас.


Крипто компаниите се преместват в Лихтенщайн


Приятелският подход на Лихтенщайн към крипто пространството вече привлече няколко блокчейн компании. Платформата за търговия с криптовалути Bittrex наскоро обяви новата си платформа за търговия, Bittrex Global, със седалище в Лихтенщайн. Борсата избра да създаде платформа за търговия в Лихтенщайн поради яснотата на малката страна в регулирането на цифровите валути и блокчейн технологиите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC въвеждат проект за мониторинг на транзакциите

Първоначално програмата получи зелена светлина през 2012 г. и има за цел да проследява всички сделки с акции и опции, извършени на борси в Съединените щати. Платформата ще събира всички тези данни в е...
ОКТ. 14, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай ограничава лични свободи с натрапчиво лицево разпознаване

Министерството на индустрията и информационните технологии (MIIT) ще започне да използва AI софтуер за наблюдение на над 800 милиона интернет потребители.Напоследък има изключителен международен натис...
ОКТ. 13, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

IRS издава първото ръководство за данъчно облагане на криптовалути от 5 години

Членовете на индустрията с нетърпение очакват актуализацията от май 2019 г., когато комисарят на IRS Чарлз Реттиг заяви, че агенцията работи по предоставянето на нови насоки. Ръководството на аге...
ОКТ. 11, 2019 19:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Отхвърлиха дългоочакваното предложение за Биткойн ETF

ОКТ. 11, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света