НАЧАЛО Регулации

Лихтенщайн става първата държава с цялостно регулиране на токените

ОКТ. 7, 2019 08:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Лихтенщайн става първата държава с цялостно регулиране на токените

Парламентът на Лихтенщайн единодушно одобрява нов закон за блокчейн.

Парламентът на Лихтенщайн прие единодушно Закона за токените и субектите, предоставящи услуги въз основа на доверените технологии (TVTG), известен още като Закон за блокчейн.


Пионер в крипто регулациите


На 3-ти октомври парламентът на Лихтенщайн одобри Закона за блокчейн, който има за цел да подобри защитата на инвеститорите, да се бори с прането на пари и да установи яснота.


Новият закон ще влезе в сила на 1-ви януари 2020 г. В съобщението на парламента се твърди, че този акт ще направи Лихтенщайн първата държава, която има цялостно регулиране на икономиката на токените.


Новоприетият закон ще регулира въпросите на гражданското право във връзка със защитата на клиентите и активите. Същевременно ще установи адекватен надзор над различните доставчици на услуги в икономиката на токени. Премиерът на Лихтенщайн Адриан Хаслер каза:


С TVTG (Закона за токените и субектите)  се изпълнява съществен елемент от стратегията на финансовия център на правителството и Лихтенщайн е позициониран като иновативно и правно сигурно място за доставчици в икономиката на токени.


Томас Нагеле, адвокат и съавтор на Закона за блокчейн, бързо сподели новината със своите последователи в социалните медии. Колегата на Нагеле, главен изпълнителен директор на “Bitcoin Suisse” в Лихтенщайн, Мауро Казелини, очерта важността на закона:


Положителното единодушно решение на правителството на Лихтенщайн показва значението на “Закона за блокчейн”. TVTG не само създава правна сигурност за всички участници на пазара, но и предвещава нова ера в икономиката на токените.

Със своята пионерска роля Лихтенщайн за пореден път доказва, че е идеално място за Финтех и блокчейн компании, а следователно и за нас.


Крипто компаниите се преместват в Лихтенщайн


Приятелският подход на Лихтенщайн към крипто пространството вече привлече няколко блокчейн компании. Платформата за търговия с криптовалути Bittrex наскоро обяви новата си платформа за търговия, Bittrex Global, със седалище в Лихтенщайн. Борсата избра да създаде платформа за търговия в Лихтенщайн поради яснотата на малката страна в регулирането на цифровите валути и блокчейн технологиите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Германски банки търсят одобрение от регулатора, за да предложат Биткойн попечителство

Местният вестник ‘Handelsblatt’ съобщи на 7-ми февруари, че Федералният орган за финансов надзор в Германия (BaFin) се занимава с наплив от заявления от 40 банки, които искат да станат регулирани попе...
ФЕВ. 11, 2020 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

FinCEN няма да позволи регресията на контрола върху прането на пари

Ел-Хинди откри речта си, като отбеляза особената комплексност на индустрията за ценни книжа и фючърси, която се състои от гъста мрежа от транзакции и взаимодействия между взаимосвързани страни.Този “н...
ФЕВ. 10, 2020 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Швейцария ще се изисква лична карта за транзакции над $1000

Позовавайки се на допълнителния риск, прагът за неидентифицирани криптовалутни транзакции е понижен от 5000 CHF на 1000 CHF (приблизително $1020).Разпоредбата идва след налагането на новите закони за ...
ФЕВ. 8, 2020 08:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Токените на Telegram струват по-малко от понички твърди SEC

В последната си битка с Telegram и Telegram Open Network (TON), SEC написа следното в доклад до Южния окръжен съд на Ню Йорк:Telegram предлагаше и продаваше Grams като ценни книжа, когато обеща да ги ...
ЯНУ. 30, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света