НАЧАЛО Други

Lightning Network мина 4000 нода

НОЕ. 14, 2018 17:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Lightning Network мина 4000 нода

Нарастващото внедряване на Lightning Network (LN) на Биткойн достигна нов етап, като за пръв път премина 4000 нода.


Данните от мониторинга на ресурс 1ML потвърждават последния ръст на втория слой на Биткойн, предназначен за по-бързи и по-евтини плащания. Става въпрос за Lightning Network, който на 13-ти ноември имаше общо 4 026 нода, от които 2910 бяха публични (макар че вероятно има още много скрити).

Основната мрежа има капацитет 112.5 BTC ($709 000) с най-големия единичен нод, който е "доста евтин" и осигуряващ малко под 16 BTC от тази сума.

По-рано във вторник, капацитетът достигна 118 BTC ($743 000 долара), което е нов рекорд за LN.

Въпреки че LN все още остава експериментална концепция, а разработчиците все още работят върху основната сигурност и стабилност, а не опитът на потребителите или лекотата на използване. Все пак техническите постижения и консенсус продължават да напредват.

В резултат на среща, проведена в Мелбърн, Австралия през септември, Алекс Босуърт, ръководител на инфраструктурата за LN и CEO на портала за разплащания Yalls.org, в понеделник разкри какви подобрения общността се е съгласила да приложи.

Навреме за следващата версия на Lightning Network, общо тридесет промени ще се появят на живо. Те включват плащания чрез няколко маршрута, двойно финансирани канали и скрити дестинации, както и повече технически характеристики.


Stellar добавят Lightning до 2019 година


Докато технологията е активна и за Litecoin, тази седмица междувременно обеща да дебютира LN в собствената си мрежа преди края на 2018 г.

В публикация, официалните представители заявяват, че са си "отбелязали търсенето на пазара за повече сделки чрез частен канал" и по този начин биха ускорили изпълнението.

Lightning ще има огромен положителен ефект върху дългосрочната скалируемост и сигурност на Stellar.

Ние сме наясно с потенциала на Lightning за Stellar от известно време и наскоро си сътрудничихме със Stellar съветник и разработчика на Bitcoin Core Джереми Рубин, за да оптимизираме нашето изпълнение.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Уругвай постави първия си Биткойн автомат

 Преди участието на Уругвай, Южна Америка разполагаше с 79 автомата, което представлява 0.2% от глобалните битомати.Според Ámbito, първият криптомат в Уругвай е инсталиран в крайбрежния град Пунт...
ЯНУ. 16, 2022 14:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase придобиха фючърсна борса

Coinbase казват, че са придобили FairX, фючърсна борса, която се регулира от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.От борсата за криптовалути казват, че първоначално ще предлагат крипто дер...
ЯНУ. 15, 2022 18:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

933 NFT селфита за $3 всяко - колекцията сега струва милиони

Колекцията, наречена “Ghozali Everyday”, включва селфита, правени от 22-годишния всеки ден от 18 до 22 години, обхващащи период от 2017 до 2021 г. Гозали продаде всяка от снимките за 0.001 ETH ($3.25)...
ЯНУ. 15, 2022 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руски рапър става официален посланик на TON

Изпълнителят е споменавал монетата много пъти в различни канали в социалните медии, включително Telegram, Instagram, и дори е споменавал токена в новоиздадената си песен, наречена "Защо?"Моргенштерн с...
ЯНУ. 15, 2022 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света