НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Lightning мрежата на Биткойн вече държи близо $70 милиона

АПР. 8, 2021 15:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Lightning мрежата на Биткойн вече държи близо $70 милиона

Lightning мрежата се разрасна двойно през последната година, като ежедневните потребители и големите борси възприеха технологията за мащабиране.

 

Според публичните данни броят на нодовете в Lightning мрежата на Биткойн се е удвоил спрямо миналата година.


Lightning - слой на върха на Биткойн блокчейна, който използва свои собствени специални правила за позволяване на по-евтини и по-бързи транзакции - имаше около 5335 публични нодове през април 2020 г. Сега този брой е 10,348, което е приблизително 94% увеличение. Тази цифра обаче включва само нодове с обществени връзки и реалният брой вероятно е по-висок като добавим нодовете с частни връзки.


Тъй като таксите по веригата на Биткойн нарастват заедно с цената на актива, технологиите за мащабиране като Lightning предлагат на потребителите по-евтин и бърз начин за транзакции. Ако Биткойн някога ще се използва като ежедневна валута, решението за мащабиране като Lightning е от първостепенно значение, а запалените биткойнъри дори използват мрежата днес за закупуване на стоки и услуги.

Тъй като Lightning мрежата на Биткойн вижда повече активност от всякога, общият брой на платежните канали в мрежата (двупосочните начини на плащане, които захранват самата мрежа) вече е над 45,000. Понастоящем Lightning Network държи 1185 BTC на стойност около $69 милиона.


Приемане на Lightning мрежата


Въпреки че бе въведен през 2017 г., последните две години бяха критични за растежа на Lightning.


В края на 2020 г. крипто борсата Kraken обяви, че ще поддържа тази функция. Преди Kraken единствените видни борси, които приеха Lightning, бяха Bitfinex и River Financial. Борсовите интеграции правят депозитите и тегленията на Биткойн по-евтини за техните клиенти, като често плащат няколко цента в такси вместо двуцифрени доларови суми, които те могат да плащат на основната мрежа на Биткойн.


След обявлението на Kraken, британската CoinCorner, най-старата борса във Виетнам и OKCoin последва примера със собствени интеграции на Lightning.


Освен това, Strike на Джак Малърс - приложение за плащане от Venmo, което използва Lightning за уреждане на щатски долари и други фиатни салда - излезе от бета версия тази година и предстои да бъде пуснат на редица пазари.


С добавянето на Lightning към бизнеса, ликвидността и възможностите за маршрутизиране на мрежата се подобряват. Удобните за употреба приложения като Strike също улесняват присъединяването на потребителите към това, което в миналото е било дори по-тромава технология за непосветените, отколкото Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Free Bitcoin АПР. 8, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933 Крипто Маниак АПР. 8, 2021 Как да печелим от дигиталното злато - криптовалута биткойн, подробно описание тук: WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Директорите на MicroStrategy ще получават заплащането си в Биткойн

"На 11-ти април 2021 г. Бордът на директорите ("Бордът") на MicroStrategy Incorporated ("Компанията") променя режима на компенсация за директори, които не са служители. Занапред директорите, които не ...
АПР. 13, 2021 15:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн удря нов рекорд над 63,000

Криптовалутата достигна нов връх от 63,200, надхвърляйки предишната пикова цена от 61,453 долара, наблюдавана преди около месец. По време на скорошната търговия цената на водещата криптовалута продълж...
АПР. 13, 2021 12:43 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

The Simpsons: Биткойн до безкрайност

В епизода от 31-годишния анимационен филм, озаглавен “Burger Kings”, героите се включват на финансовия пазар за акции на нова верига за бургери, създадена от милиардера на града, Монтгомъри Бърнс.  Ко...
АПР. 13, 2021 12:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

$769.4 милиона в Биткойн бяха изтеглени от Coinbase за 10 минути

BTC на стойност почти $770 милиона напуска CoinbaseГрафика на Glassnode, споделена от ИТ директора на Moskovski Capital, показва, че огромните $769,5 милиона са изтеглени от Coinbase на 11-ти април.Те...
АПР. 12, 2021 13:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света