НАЧАЛО Други

LibertyBits 2019 в София - Децентрализация и индивидуалната независимост

ЮНИ. 10, 2019 16:39 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 LibertyBits 2019 в София - Децентрализация и индивидуалната независимост

На 25.06.2019г. в София ще се проведе конференцията „LibertyBits“ 2019, посветена на личната свобода в цифровото ни съвремие. Основният фокус на второто издание ще бъдат децентрализацията и независимостта на отделните индивиди в обществото.


Темите вдъхновили конференцията са:  1. Blockchain“ технологията и всякакви значими и перспективни (финансови и нефинансови) проекти, базирани на нея като механизъм за доверие между две взаимодействащи си непознати, но равноправни страни, без необходимост от одобрение/потвърждение на трета.

  2. Privacy“или неприкосновеността на личната ни сфера в дигиталния свят, в който живеем и в условията на безброй корпоративни организации и държавни структури, които целят да я ограничат или да ни я отнемат изцяло;

  3. Free Software“ или какви са рисковете от всекидневната употреба на (proprietary) патентован софтуер със затворен код (забранен достъп до изходния код)? Как можем да сме сигурни, че програмите, които използваме не ни излагат на риск, изпращайки информация на заден план към производителя си или трети страни, без изричното ни съгласие? Реалният изход от този проблем е само употребата на свободен софтуер (не непременно безплатен!), който позволява изходния му код да бъде инспектиран, имайки гаранция за нашата сигурност и спокойствие срещу пагубни атаки от неизвестна посока в бъдеще.

  4. Independent Living“ или какви са днешните възможности за използване на алтернативни строителни материали за постигането на максимално ефективни постройки, годни за живот и предлагащи необходимия за това комфорт и ефективно използване на природни енергийни източници за лични или бизнес цели? Какви са шансовете ефективно да намалим зависимостта от традиционните доставчици на комунални услуги и да ги заменим с алтернативни технологии и системи като запазим и дори подобрим качеството си на живот? Темата предвижда също така представяне на възможности за по-голяма индивидуална мобилност и алтернативна заетост.


LibertyBits е за свободомислещите хора


Пресечната точка на изброените теми отговаря на разбирането за свобода и независимост на организаторите и прави конференцията уникална по рода си. Тя ще се проведе за втори път и една от целите на организаторите е да прославим страната си като център за подобни форуми на Балканите. За място на провеждането е избран отново София Тех Парк, който се утвърждава като средище на все повече технологични събития и инкубатор за много български технологични стартъпи с международно значение. Стремежът е да се наложи като ежегодна конференция, която е едновременно изключително информативна и запомняща се за гостите си, както и полезна и икономически ефективна за участниците и спонсорите си.


Основната цел на конференцията е да вдъхнови и въвлече свободомислещите хора в решаването на етичните проблеми, свързани с централизацията и зависимостта към монополните структури с държавен или корпоративен характер. Разглежданите технологии са просто инструмент за решаването на тези етични проблеми.


Лекторите


Лекторите представляват отново добре подбран микс от уважавани експерти в набиращи скорост и вече утвърждаващи се български блокчейн и оф-грид компании, както и известни имена на международни активисти и защитници на свободата на словото, човешките права и личната неприкосновеност от правителствения, институционален и корпоративен шпионаж.


Какво да очаквате


Предвиждат се речи и дискусионни панели на английски език, промотиране на марките на спонсорите, с чиято финансова подкрепа се реализира конференцията. Планиран е здравословен баланс между лекции на независими поддръжници на всяка от четирите теми от една страна, а от друга – на представители на компании, представящи конкретни платени продукти и решения в контекста на основните теми.


Билети


Билетите са в продажба от началото на годината. До края на април единичните билети са на цена от €49.00, през май – €59.00, а през юни, с наближаването на датата на конференцията, цената ще се повиши на €69.00. Налице са и предложения за двойни билети, както следва: през април – на цена от €65.00; през май – от €75.00 и през юни – от €85.00. Организаторите предлагат различни видове отстъпки при покупка на повече от 1 билет: -20% за група от 4 и повече човека; -50% за група от над 9 човека, както и биха предоставили промо-кодове за отстъпки на ученици, студенти, хора в затруднено финансово или неравностойно положение. При фирмен интерес от повече билети за служители, се препоръчва контакт с организаторите. Може да се свържете с тях на този адрес и да разкажете за Вашия индивидуален случай. Те ще се свържат обратно с Вас за уточнение и конкретно предложение.


Специално за читателите на CryptoDnes.bg предоставяме промокод за 20% отстъпка, валиден до 15.06.2019г. - CDLB2019Следвайте новини около конференцията в социалните мрежиhttps://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Казахстан обмислят изграждането на АЕЦ за копаене на криптовалути

Ядрената алтернатива за снабдяване на енергийната система на страната е доста непопулярна сред гражданите. Въпреки това президентът Касим-Жомарт настоява, че предложението има за цел "да увеличи прино...
НОЕ. 28, 2021 18:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Shiba Inu навлиза в метавселената представяйки блокчейн гейминг

Shiba Inu, след като достигна най-високата си стойност от $0.000088, оттогава е в низходяща спирала и не успява да повтори възходящите си движения отпреди месец.Репутацията на Shiba Inu (SHIB) на "мем...
НОЕ. 28, 2021 13:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Служител на Celsius отстранен след слухове за ареста на финансовия директор на компанията

"Наскоро бяхме информирани за полицейско разследване в Израел, включващо служител“, написаха от Celsius в Twitter. "Въпреки че това по никакъв начин не е свързано с времето или работата на служителя в...
НОЕ. 28, 2021 15:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна компания купи виртуални недвижими имоти за $2.5 милиона

По-конкретно, Tokens.com закупи 116 парцела виртуална земя за общо 618,000 MANA - валутата на Decentraland, според съобщение на компанията. Твърди се, че покупката представлява най-голямата сделка от ...
НОЕ. 28, 2021 01:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света