НАЧАЛО Алткойни Биткойн

60 латиноамерикански банки вече могат да използват Биткойн за трансгранични плащания

АВГ. 14, 2019 15:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 60 латиноамерикански банки вече могат да използват Биткойн за трансгранични плащания

Чрез партньорство между Bitex и Bantotal, Биткойн помага за по-ефикасни трансгранични плащания.

Водещ доставчик на банкови технологии си партнира с крипто-обмена Bitex за улесняване на трансграничните плащания с Биткойн.


Интеграцията на Bitex в програмата Bantotal представлява основна стъпка в пробива на блокчейн технологиите в банковото дело“, казва главният маркетинг директор на Bitex Мануел Бодроa.


Bantotal е основен доставчик на банкови услуги със седалище в Уругвай, който обслужва над 60 различни финансови институции в 14 различни страни. Според говорител на Bantotal приблизително 20 милиона души използват услугите на доставчика за управление на пари.


Bantotal е един от най-големите банкови доставчици в Латинска Америка и е огромен играч не само в Латинска Америка, но и в Тихокеански район“, казва Себастиян Оливера, основател на “Uruguayan Fintech Chamber”. 


За мен Bitex предлага чудесно решение за плащания и те ще бъдат стимулирани от структурата и името на Bantotal.


Партньорството означава, че клиентите на Bantotal ще имат достъп до услугите на Bitex на пазара на други традиционни финансови услуги, които компанията предлага чрез програмата си BDevelopers.


Бодроа имаше следното да каже:


С помощта на тази технология банките могат да имат достъп до API и да контролират целия процес на [трансгранично] плащане с видимостта и надеждността на Биткойн блокчейна.


Наричайки го “квантов скок“ за местните банки в Латинска Америка, Бодроа заяви, че с помощта на Bitex, средните такси, свързани с трансграничните плащания, са до пет пъти по-евтини от международните банкови преводи.


Тези трансфери са значително по-бързи, според Бодроа. Той каза, че времето за плащане за износители между Аржентина и Парагвай в един случай миналия февруари е спаднало от един месец до един час след преминаването към трансграничните платежни услуги на Bitex.


Bitex по същество играе ролята на посредник за националните и регионалните банки за преобразуване на фиатните плащания в Биткойн и след това обратно във фиат.


Ако искам да направя плащане от Аржентина до Чили, не е нужно да купувам долари с аржентинското песо, след това да прехвърля доларите в САЩ, след това да преместя доларите в Чили и да ги обменя в чилийско песо“, каза Бодроа. 


Мога просто да изпратя плащане от Аржентина до Чили директно [използвайки Биткойн].


Наричайки го система на “равнопоставено банкиране”, Бодроа обясни, че Bitex се справя с конвертирането на местни валути в и от Биткойн, както и с разпределението в регионални или национални банкови сметки.


Обикновено този процес на прехвърляне на пари през граница с местни банки в Латинска Америка може да отнеме от 48 до 96 часа в зависимост от конкретния банков клон и използваните финансови посредници. Така твърди Лео Елдуайен, вицепрезидент на нестопанската “Bitcoin Argentina” и основател на блокчейн стартъпа Koibanx.


Елдуайен описа процеса на трансгранични плащания чрез Bitex като цялостно решение за банките, като каза следното:


Закупуването и прехвърлянето на Биткойн - Bitex прави всичко от ваше име. Вие като потребител просто изпращате парите и Bitex се свършва останалото за вас.


С това партньорството, Елдуайен подозира, че достъпността до услугите на Bitex за потребителите в латиноамериканските страни ще се увеличи драстично. Въпреки това, все още има редица препятствия, за да се присъединят банките. Оливера каза, че както законодателството за познаване на вашите клиенти (KYC), така и законодателството за борба с прането на пари (AML) все още е основен проблем за банките, когато става въпрос за използването на блокчейн на Биткойн.


Федерико Аст, изпълнителен директор на базирания в Буенос Айрес арбитражен стартъп “Kleros”, се съгласи - като добави, че регулаторната несигурност и възприятието на криптовалутите като нещо временно все още са основни пречки за навлизането на латиноамериканските банки.


Рано е да се каже дали банките ще изберат да оперират с Bitex, но това е добра първа стъпка.


Най-малкото, Аст и Оливера виждат това партньорство между Bantotal и Bitex като възможност за излагане на потребителите в латиноамериканските страни на ползите от блокчейн технологията и подпомагане на възстановяването на доверието на потребителите в съществуващите финансови институции.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн е по-ефективен за плащане на данъци от банковите карти

Еван Кун, съоснователят на борсата Coinberry, заяви, че Биткойн е по-ефективен за плащане на данъци от банковите карти.Както съобщи медията за недвижими имоти Mansion Global на 22-ри август, Кун заяви...
АВГ. 23, 2019 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Централните банки тласкат цената на Биткойн нагоре

Пред Nikkei Asian Review на 21-ви август Хени Сендър каза, че политиките на банките стимулират нарастващото признаване на криптовалутите.Анализаторите прогнозират още съобщения от Федералния резерв на...
АВГ. 23, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Доминантността на Биткойн всъщност е над 90%

Докато агрегаторите на данни за криптовалути са насочени към ниво на доминантност от около 70%, анализаторите от Arcane Research са изчислили, че реалното ниво може да е много по-високо.Arcane Researc...
АВГ. 22, 2019 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн ще присъства в портфолиото на всеки институционален инвеститор след време

В интервю за CNBC на 20 август, Помплиано каза, че всяка седмица се изгражда все повече инфраструктура около Биткойн (BTC) и крипто пазарите.„Това е повратен момент“Помплиано изтъкна последните разраб...
АВГ. 21, 2019 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света