НАЧАЛО Алткойни Биткойн

60 латиноамерикански банки вече могат да използват Биткойн за трансгранични плащания

АВГ. 14, 2019 15:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 60 латиноамерикански банки вече могат да използват Биткойн за трансгранични плащания

Чрез партньорство между Bitex и Bantotal, Биткойн помага за по-ефикасни трансгранични плащания.

Водещ доставчик на банкови технологии си партнира с крипто-обмена Bitex за улесняване на трансграничните плащания с Биткойн.


Интеграцията на Bitex в програмата Bantotal представлява основна стъпка в пробива на блокчейн технологиите в банковото дело“, казва главният маркетинг директор на Bitex Мануел Бодроa.


Bantotal е основен доставчик на банкови услуги със седалище в Уругвай, който обслужва над 60 различни финансови институции в 14 различни страни. Според говорител на Bantotal приблизително 20 милиона души използват услугите на доставчика за управление на пари.


Bantotal е един от най-големите банкови доставчици в Латинска Америка и е огромен играч не само в Латинска Америка, но и в Тихокеански район“, казва Себастиян Оливера, основател на “Uruguayan Fintech Chamber”. 


За мен Bitex предлага чудесно решение за плащания и те ще бъдат стимулирани от структурата и името на Bantotal.


Партньорството означава, че клиентите на Bantotal ще имат достъп до услугите на Bitex на пазара на други традиционни финансови услуги, които компанията предлага чрез програмата си BDevelopers.


Бодроа имаше следното да каже:


С помощта на тази технология банките могат да имат достъп до API и да контролират целия процес на [трансгранично] плащане с видимостта и надеждността на Биткойн блокчейна.


Наричайки го “квантов скок“ за местните банки в Латинска Америка, Бодроа заяви, че с помощта на Bitex, средните такси, свързани с трансграничните плащания, са до пет пъти по-евтини от международните банкови преводи.


Тези трансфери са значително по-бързи, според Бодроа. Той каза, че времето за плащане за износители между Аржентина и Парагвай в един случай миналия февруари е спаднало от един месец до един час след преминаването към трансграничните платежни услуги на Bitex.


Bitex по същество играе ролята на посредник за националните и регионалните банки за преобразуване на фиатните плащания в Биткойн и след това обратно във фиат.


Ако искам да направя плащане от Аржентина до Чили, не е нужно да купувам долари с аржентинското песо, след това да прехвърля доларите в САЩ, след това да преместя доларите в Чили и да ги обменя в чилийско песо“, каза Бодроа. 


Мога просто да изпратя плащане от Аржентина до Чили директно [използвайки Биткойн].


Наричайки го система на “равнопоставено банкиране”, Бодроа обясни, че Bitex се справя с конвертирането на местни валути в и от Биткойн, както и с разпределението в регионални или национални банкови сметки.


Обикновено този процес на прехвърляне на пари през граница с местни банки в Латинска Америка може да отнеме от 48 до 96 часа в зависимост от конкретния банков клон и използваните финансови посредници. Така твърди Лео Елдуайен, вицепрезидент на нестопанската “Bitcoin Argentina” и основател на блокчейн стартъпа Koibanx.


Елдуайен описа процеса на трансгранични плащания чрез Bitex като цялостно решение за банките, като каза следното:


Закупуването и прехвърлянето на Биткойн - Bitex прави всичко от ваше име. Вие като потребител просто изпращате парите и Bitex се свършва останалото за вас.


С това партньорството, Елдуайен подозира, че достъпността до услугите на Bitex за потребителите в латиноамериканските страни ще се увеличи драстично. Въпреки това, все още има редица препятствия, за да се присъединят банките. Оливера каза, че както законодателството за познаване на вашите клиенти (KYC), така и законодателството за борба с прането на пари (AML) все още е основен проблем за банките, когато става въпрос за използването на блокчейн на Биткойн.


Федерико Аст, изпълнителен директор на базирания в Буенос Айрес арбитражен стартъп “Kleros”, се съгласи - като добави, че регулаторната несигурност и възприятието на криптовалутите като нещо временно все още са основни пречки за навлизането на латиноамериканските банки.


Рано е да се каже дали банките ще изберат да оперират с Bitex, но това е добра първа стъпка.


Най-малкото, Аст и Оливера виждат това партньорство между Bantotal и Bitex като възможност за излагане на потребителите в латиноамериканските страни на ползите от блокчейн технологията и подпомагане на възстановяването на доверието на потребителите в съществуващите финансови институции.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

CME опциите на Биткойн отчитат силна седмица

Според данни, предоставени от Skew, лондонски изследователски бутик за криптовалути, 610 опции за Биткойн (около $ 5,1 милиона на днешните цени) са били изтъргувани на 17-ти януари преди затварянет...
ЯНУ. 20, 2020 20:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо Биткойн спадна толкова рязко?

Спадът, в който бяха ликвидирани цели 108 милиона долара в дълги позиции, се предполага, че е оркестриран от китове.Според Twitter потребителя Джоузеф Йънг (@iamjosephyoung) драстичният спад е бил при...
ЯНУ. 20, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо 2020 може да бъде най-силната година за Биткойн

В нов епизод на Datadash , Мертен казва, че вярва, че флагманската криптовалута ще стигне $ 100,000 в следващия си цикъл, като ще става все по-нашумяла тема, доближавайки се до предишния си връх около...
ЯНУ. 20, 2020 16:20 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн може да влезне в мечи пазар отново

Търговецът ‘NebraskanGooner’ забеляза, че настоящото ценово движение на Биткойн е много подобно на това, наблюдавано по време на мечия пазар от 2014 г., в който BTC спадна от $ 931 до $ 310 за пери...
ЯНУ. 20, 2020 11:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света