НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Купуването на Биткойн не е инвестиране, твърди Уорън Бъфет

АПР. 29, 2018 08:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Купуването на Биткойн не е инвестиране, твърди Уорън Бъфет

87-годишният американски инвеститор и главен изпълнителен директор на Berkshire Hathaway, Уорън Бъфет, отново критикува инвестициите в криптовалути.


Той заяви, че "купуването на Биткойн не е инвестиране", в интервю за Yahoo Finance.
"Съществуват два вида стоки, които хората купуват и смятат, че инвестират", каза той. "Един наистина е инвестиране, а другият не е", добави той. "Вие гледате самата инвестиция, за да определите възвращаемостта. Сега, ако купувате Биткойн или някаква криптовалута, всъщност нямате нещо, което да е създало нещо. Надявате се, че следващият човек ще плати повече."

Бъфет твърди, че подобни инвестиции са просто спекулативна "игра" и "хазарт" и "никой не знае какво точно представлява Биткойн".

Той твърди, че "почти със сигурност" криптовалутите "ще завършат зле" в интервю през януари.

Бъфет рециклира аргумента за стойността от 2014 г, когато за първи път отхвърли Биткойн като "мираж" в интервю за CNBC. Той също използва аргумента за балона срещу Биткойн, като заявява, че той не може да бъде оценен, защото "това не е актив, генериращ стойност".

Анти-крипто позицията на Бъфет споделя и бившия изпълнителен директор на Paypal Бил Харис, който нарече Биткойн "измама".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света