НАЧАЛО Други

Криптовалутите влачат блокчейн през калта

НОЕ. 29, 2018 20:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Криптовалутите влачат блокчейн през калта

Когато криптовалутите навлязоха във финансовия свят, те бяха идентични с технологията, стояща зад тях и бяха използвани взаимно.


Блокчейн скоро еволюира от това да бъде просто помощник на криптовалутите в изцяло нова, мултифункционална технология. Разкриха се широк спектър от разнообразни блокчейн приложения и технологията, която някога беше свързана само с цифрови пари, бързо се премести в други жизненоважни области в нашето ежедневие.Резултат с изображение за crypto and blockchain

Блокчейн технологията е силно възприета и усъвършенствана чрез технологични експерименти и сега тя се интегрира в децентрализирания регистър на имената, съобщения тип peer-to-peer, правителствената база данни и др.


Технологията вече се движи на високи обороти и дори ѝ се гласува доверие да реши корупцията на някои правителства, поради високото си ниво на отчетност.


Крипто също се развива заедно с блокчейн технологията, печелейки признание във финансовия свят като нов подход. Криптовалутите доведоха до толкова промени в света на финансите и също така станаха предпочитани от инвеститорите поради възможностите за инвестиции, които предлагат.

Свързано изображение

Въпреки това, техният растеж не е толкова гладък, колкото на блокчейн. Крипто не се приема добре от много хора, които виждат новата революция като нещо свързано с престъпност и други незаконни дейности.

Абсолютната анонимност на крипто, превръща дигиталните активи в инструмент за престъпниците да изпълняват незаконните си дейности, без да бъдат проследявани от правоприлагащите органи. Криптовалутите обаче не са предназначени само за престъпни дейности, както мислят мнозина. От доста време насам, доста хора поддържат идеята, че блокчейн технологията е прекалено голяма, за да бъде свързана с крипто поради "криминалния си етикет".

Криптовалутите обаче успяха да оборят тази мисъл, като увеличаваха стойността си ден след ден, като в същото време правят инвеститорите богати. Инвестициите в криптовалути се увеличиха значително през годините и това се отрази на идеята, че това е средство само за незаконни дейности.

Тази година както виждате обаче, не е добра за крипто пазара. Много борси и портфейли бяха хакнати, което доведе до загуба на милиони. В допълнение към това, пазарът е "на ръба на скалата", като най-значимите му токени също се борят да се издигнат. За пореден път изникна идеята, че блокчейн трябва да се освободи от криптовалутите, тъй като много хора смятат, че те омаловажават имиджа на технологията.

Друг е въпросът дали криптовалутите могат да оцелеят без блокчейн технология, но истината е, че криптовалутите също са отговорни за успеха на блокчейн.


Връзката на дигиталните активи и технологията зад тях може да бъде описана като две страни на една монета. Те са преплетени и едното не би могло да оцелее без другото.


Да кажем, че криптовалутите намаляват стойността на блокчейн, би било несправедливо, защото те са лицето на връзката. Независимо от всичко, без популярността на крипто, блокчейн технологията нямаше да бъде същата, каквато я виждаме днес.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Уругвай постави първия си Биткойн автомат

 Преди участието на Уругвай, Южна Америка разполагаше с 79 автомата, което представлява 0.2% от глобалните битомати.Според Ámbito, първият криптомат в Уругвай е инсталиран в крайбрежния град Пунт...
ЯНУ. 16, 2022 14:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase придобиха фючърсна борса

Coinbase казват, че са придобили FairX, фючърсна борса, която се регулира от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.От борсата за криптовалути казват, че първоначално ще предлагат крипто дер...
ЯНУ. 15, 2022 18:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

933 NFT селфита за $3 всяко - колекцията сега струва милиони

Колекцията, наречена “Ghozali Everyday”, включва селфита, правени от 22-годишния всеки ден от 18 до 22 години, обхващащи период от 2017 до 2021 г. Гозали продаде всяка от снимките за 0.001 ETH ($3.25)...
ЯНУ. 15, 2022 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руски рапър става официален посланик на TON

Изпълнителят е споменавал монетата много пъти в различни канали в социалните медии, включително Telegram, Instagram, и дори е споменавал токена в новоиздадената си песен, наречена "Защо?"Моргенштерн с...
ЯНУ. 15, 2022 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света