НАЧАЛО Други

Криптовалутите са "перфектни", но често се използват с лоши цели

СЕП. 17, 2018 22:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Криптовалутите са "перфектни", но често се използват с лоши цели

Криптовалутите са "перфектни", но често се използват за лоши цели, заяви в интервю за CNBC петък, 14-ти септември, изпълнителният председател на многонационалната банкова група Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) Франсиско Гонзалес Родригес.


Гонзалес твърди, че светът преминава през "невероятна цифрова революция", която в крайна сметка ще доведе до нов световен ред.


Изпълнителният председател орган на BBVA също така подчерта, че има "пулсации", които трябва да бъдат разбрани. Той допълнително обясни рисковете от цифровите технологии:

Криптовалутите са перфектни, но днес се използват за лоши цели, така че [човек трябва да бъде] внимателен. Блокчейн и разпределените технологии са също перфектни, те са големи, големи инструменти. Но криптовалутите трябва да се разберат, особено там, където има злоупотреби.

На въпроса за инвестициите на BBVA Fintech Гонзалес обясни, че банковата група ги разглежда като опция. "Когато купуваме финтех или инвестираме 10% или 100% от акциите, купуваме опции. Може да има милиарди, в края на краищата може да има нищо, ще видим с течение на времето", каза той.

През април BBVA стана първата глобална банка, която е издала заем чрез блокчейн технология, през целия процес на заемане на 75 млн. евро. Изпълнителният директор на BBVA, Карлос Торес, каза, че блокчейн технологията не е "зряла" и добавя, че ще се изправи пред големи предизвикателства в бъдеще. Въпреки това, през юли BBVA подписа договор за нов заем, на стойност от 100 млн. евро, на фирма за гражданско строителство ACS Group.

BBVA е испанска банка, основана в Билбао в края на 19 век. Според доклад на Economipedia, BBVA е втората по големина банка в Испания по активи и капитализация през 2017 г. BBVA Bancomer, собственост на испанската група, според съобщенията е най-голямата финансова институция в Мексико. Франсис Гонзалес Родригес работи като изпълнителен председател на BBVA Group от 2001 г. насам.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света