НАЧАЛО Други

Криптовалутите може да не бъдат толкова използвани колкото интернет

ОКТ. 26, 2018 00:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Криптовалутите може да не бъдат толкова използвани колкото интернет

Неха Нарула, директорът на дигиталната валутна инициатива на MIT Media Lab, и Алексис Оханиан, автор на бестселъри и съосновател на Reddit, обсъдиха наскоро блокчейн технологията и потенциалните въздействия от нея, след като тя се развие.


Дотком балонът


Макар че може да има опасения по отношение на настоящото състояние на блокчейна технологията, тъй като разработчиците се борят да ги направят по-сигурни, децентрализирани и мащабируеми, заслужава да се отбележи, че интернет изпитва и предизвикателства по време на своя растеж и разпространение, като Дотком балона.

В края на 90-те и началото на 2000-те години, голям брой компании се опитаха да се прегрупират към нещо свързано с Дотком и пуснаха нови продукти, за да получат конкурентно предимство. В крайна сметка, когато балонът избухна, станаха достъпни няколко нови и легитимни интернет базирани услуги.

След безброй експерименти с бизнес идеи, свързани с интернет, бяха стартирани популярни и полезни платформи като Facebook, YouTube, Уикипедия, уеб сайт за споделяне на снимки Flickr, сред доста други.

Съоснователят на Reddit и рисковия капиталист смятат, че настоящото състояние на криптовалутите, осведомеността и приемането е сравнимо с това на интернет в началото на 90-те години.


Netscape Navigator помогна за масово приемане на интернет


Оханиан, чиито коментари бяха направени по време на WIRED25 срещата, проведена на 15 октомври, добави, че сегашното състояние на разработването на DLT е сравнимо с начина, по който беше интернет, преди стартирането на някога популярния Netscape Navigator (уеб браузър), в края на 1994 г.

Според Оханиан, Netscape го направи много по-интуитивен, по-лесен и по-прост за хората, за да имат достъп до интернет. Той вярва, че е необходим донякъде подобен пробив в зараждащата се крипто индустрия, така че технологията да стане по-лесна за ползване и практична за средния потребител.

Нарула, магистър по математика в Dartmouth College и доктор на компютърни науки от MIT, смята, че свързаната с криптвалутите технология е в много по-примитивно състояние. Тя обясни, че нейното състояние на развитие е аналогично на начина, по който интернет е в края на 70-те години - доста преди появата и широкото приемане на протокола TCP / IP.


Крипто се развива "по-бързо от очакваното"


Нарула каза, че не бива да предполагаме, че цифровите валути ще станат толкова полезни, колкото и интернет, като същевременно признават, че те "се развиват по-бързо, отколкото тя си е мислила".

Бившият главен софтуерен инженер в Google отбеляза също:

Интернет горе долу се разви в тайна. Хората не обръщаха внимание в ранните дни.

Тъй като предприятията не са били много ангажирани в технологичните пробиви, които помогнаха на интернет да се развие до сегашното си състояние, академиците и разработчиците не бяха толкова натоварени да спазват крайните срокове, каза Нарула.

Въпреки това, разработчиците на блокчейн са под екстремен натиск, за да разработят бързо софтуер, тъй като повечето крипто компании започват с много ограничени бюджети и са силно фокусирани върху реализирането на печалби. Ето защо "крипто зимата", или мечият пазар, може да бъде от полза за крехкия растеж на екосистемите, тъй като има много по-малък натиск от страна на инвеститорите, отбеляза Нарула.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света