НАЧАЛО Крипто Крими

Криптовалути и стероиди: Поредната нелегална схема за милиони

АПР. 25, 2019 10:54 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Криптовалути и стероиди: Поредната нелегална схема за милиони

Районният прокурор на Манхатън, Сайръс Ванс, обяви на 23-ти април, че двама мъже се признават за виновни за незаконната продажба на стероиди и контролирани вещества, и за изпиране на милиони долари в криптовалути и плащания чрез Western Union.


За Калалуей Крейн (35) и Марк Санчес (35), се твърди, че стоят зад сайта в тъмната мрежа "NextDayGear" и също произвеждат някои от веществата, които продават. Сред техните продукти се твърди, че има инжектируеми и орални стероиди, както и лекарства за противодействие на неблагоприятните ефекти от тяхното използване, включително Ксанакс, Валиум и Виагра.


Според съобщението, обвиняемите са доставили над 10 000 пакета в САЩ, генерирайки приходи от над $2,3 милиона между 2013 и 2018. Използвани са транзакции с Western Union и криптовалути, които са били изпирани и конвертирани в кеш.

Според съобщенията, двамата мъже са купували стероиди, прекурсори и други продукти от Китай, и други страни, които след това продавали, често под имената на брандове, които те създавали.


Смята се, че сред клиентите им е футболист от NFL, футболист от NCAA (колежански футбол), професионален волейболист, фитнес треньори, полицаи и членове на въоръжените сили, разположени в чужбина.


Крейн и Санчез се признават за виновни в пране на пари и за престъпна продажба на контролирано вещество, като обещанията за затворнически присъди варират от две години и половина до седем и половина години. Очаква се те да бъдат осъдени на 12-ти юли тази година.

Адвокат Ванс коментира:

Онлайн продавачите на наркотици, които правят бизнес в Ню Йорк, трябва да вземат под внимание: независимо дали оперирате на видимо място или в скрити кътчета на тъмната мрежа, моят офис има умения и ресурси да следи парите, да затваря бизнеса ви и да ви държи отговорни.

В съобщението се твърди, че това е първата присъда за пране на пари, включваща криптовалути, извършена в Ню Йорк. В съобщението се посочва също, че на 16 април щатските прокурори в Ню Йорк също обвиниха трима мъже за продажбата на незаконни наркотици в тъмната мрежа и пране на $2,3 милиона в крипто.

Както се съобщавa през януари, стойността на Биткойн, изпратена на даркнет пазарите, се е увеличи със 70% през последната година.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Лош съвет води до загубата на 1,000 биткойна и множество арести

Полицейското дуо Нгуен Куок Дунг и Нгуен Анх Туан са били наети от частен детектив, за да проследят местонахождението на бизнесмен, обвинен, че е дал грешни бизнес съвети, които са довели до загуба на...
НОЕ. 30, 2021 08:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Три години затвор за оператор на нелицензиран обмен на Биткойн в САЩ

Той се съгласи да му бъдат иззети различни активи, включително иззета криптовалута.Оператор на Биткойн обмен е осъден на 3 години затворМинистерството на правосъдието на САЩ (DOJ) обяви в четвъртък, ч...
НОЕ. 22, 2021 14:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

IRS са иззели $3.5 милиарда в криптовалути тази година

Според последния доклад за криминално разследване на IRS тази цифра представлява 93% от активите, конфискувани от данъчните органи през последната година.Агенцията за събиране на данъци смята, че може...
НОЕ. 19, 2021 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Жертвите на BitConnect ще бъдат обезщетени

Правителството на САЩ получи одобрение от съда да ликвидира приходи от измамa на стойност $56 милиона на BitConnect, за да компенсира жертвите, според прессъобщение от 16-ти ноември, публикувано от Ми...
НОЕ. 17, 2021 10:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света