НАЧАЛО Регулации

Крипто плащанията получават данъчни облекчения в Сингапур

ЮЛИ. 8, 2019 10:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто плащанията получават данъчни облекчения в Сингапур

Администрацията за приходите на Сингапур (IRAS) наскоро публикува ново ръководство по отношение на данъка върху стоките и услугите (GST) във връзка с крипто плащанията.

Позовавайки се на крипто-монетите като “цифрови токени за плащане”, IRAS по същество казва, че иска да промени категоризацията на новите валути.


По този начин тя ще бъде освободена от GST, което би помогнало на крипто индустрията в страната.


Подробностите по отношение на това ново освобождаване от данъци би могло да означава, че са описани в новия проект на ръководство, който IRAS е предоставил. В него, данъчната администрация излага точно това, което планира да направи по отношение на крипто плащанията, започвайки от 1-ви януари 2020 г.


Съгласно действащите правила доставката на цифрови токени за плащане се третира като облагаема доставка на услуги. Следователно продажбата, емитирането или прехвърлянето на такива токени за разглеждане от страна на регистриран в GST бизнес е предмет на GST. Когато токените се използват като разплащане за закупуване на стоки или услуги, възниква бартерна търговия, която води до две отделни доставки - облагаема доставка на токените и доставка на стоки или услуги.


В опит да се класифицират по-добре крипто-плащанията, IRAS реши да промени класификацията си. Много от това се дължи на начина, по който употребата на крипто-монети за плащане не води точно до появата на повече крипто монети от нищото.


“Използването на цифрови токени с цел разплащане на стоки или услуги няма да доведе до предлагане на тези токени“, се казва в измененото ръководство. 


Крипто сцената в Сингапур е в абсолютeн бум. Всъщност, един от най-големите портфейли на Етериум вече планира да се премести в пристанищната държава, съобщава South China Morning Post.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Новини за Електроенергийната Сделка на Квебек с Крипто-Миньорите

Добри новини за крипто-миньорите, според вестник "Журнал дьо Монреал". Добрите новини са, че правителството на Квебек прекратява забраната си за продажбата на електроенергия на крипто-миньорите. Квебе...
ЮНИ. 1, 2018 20:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Добри Новини - Русия Прави Последна Стъпка По Пътя За Регулиране На Крипто

Добри Новини - Руската долна камара Държавна Дума ще подкрепи на първо четене инициатива, която ще добави основните норми на цифровата икономика към Гражданския кодекс на Руската федерация. Това е пос...
МАЙ. 17, 2018 09:43 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Колумбийският президент обещава намаляване на таксите за наем на крипто фирмите

Колумбийският президент Иван Дюk наскоро обеща да намали данъците за крипто и блокчейн стартъпи, съобщи местният вестник El Tiempo в сряда, 29 август. Дюк направи откривателна реч по време на ANDICOM,...
СЕП. 1, 2018 13:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

На работници в Коста Рика може да се плаща в крипто

Служителите в Коста Рика могат да получават част от заплатата си в криптовалути напълно законно. Някои разпоредби в националното законодателство позволяват на компаниите да плащат на своите работници ...
ЮЛИ. 22, 2018 22:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света