НАЧАЛО Регулации

Крипто забраните в Китай продължават

МАЙ. 8, 2019 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто забраните в Китай продължават

WeChat, голяма китайска социална мрежа и доставчик на платежни услуги, сподели своята платежна политика, в която забрани криптовалутните транзакции в своята платформа.


Новината стана публична чрез туит, направен на 7-ми май от Дови Уан, основател на крипто инвестиционната фирма Primitive.

В туита имаше снимка, показващ промените в политиката, което предполага, че потребителите, които търгуват с криптовалути, ще им се закрият сметките.

Уан изрази безпокойството си относно последиците от тази политика, тъй като WeChat е платформа, която се използва предимно за извънборсови транзакции, а промяната може да „повлияе в известна степен на местната ликвидност“. WeChat е едно от най-Резултат с изображение за wechat pngизползваните чат приложения, както и доставчик на платежни услуги в Китай.

Правилата, предвидени в актуализираната политика, ще влязат в сила на 31-ви май. Политиката гласи, че „търговците не могат да извършват незаконни сделки като с виртуални валута“, като издавайки токени, продаване на порнография или онлайн хазарт.

Основател и главен изпълнителен директор на Binance, Чанпен Джао смята, че компанията е била принудена да приложи тези нови ограничения. Джао каза още, че промяната в политиката е "класически пример за краткосрочна болка, дългосрочна печалба".


"Това е неудобно за хората в краткосрочен план и те поемат удар. Но в дългосрочен план именно този вид ограничение на свободата ще накара хората да използват крипто."

Последната му забележка по въпроса беше, че платежните услуги на WeChat нямаше да имат почти никакви конкуренти по отношение на потребителския опит, ако не бяха тези ограничения.

https://twitter.com/cz_binance/status/1125697662047506434WeChat Pay регистрира ежедневен обем от над 1 милиард (неспецифицирана валута), а общият брой на абонатите, които са се абонирали, достига 1.098 милиарда до края на миналата година. Приложението също е популярно сред възрастните, тъй като 98,5% от китайците на възраст между 50 и 80 години са потребители на WeChat, според данни, предоставени от TechNode.


През януари се съобщава, че Alipay и WeChat Pay са поискали от Huobi премахването на съответните услуги за плащане от OTC бюрото им за търговия.


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Забраната на криптовалутите в Русия изглежда все по-малко вероятна

Лидерът на Русия откри видеоконференция в сряда с членове на руското правителство, като каза, че би искал "да започне с проблем, който в момента е в светлината на прожекторите – регулирането на крипто...
ЯНУ. 27, 2022 18:49 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Комисията по ценни книжа на САЩ разследва услугите за крипто кредитиране

Според доклад, публикуван в Bloomberg, SEC провежда разследване на услугите за кредитиране на дигитални активи. Съобщава се, че основният фокус на разследването е около това дали услугите за крипто кр...
ЯНУ. 27, 2022 20:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Администрацията на Байдън подготвя национална стратегия за дигиталните валути

Според нов доклад на Bloomberg, редица неназовани вътрешни лица разкриват, че висши служители на администрацията планират да разкрият изпълнителна заповед, която ще предостави подробности за регулатор...
ЯНУ. 26, 2022 14:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да забрани употребата и копаенето на криптовалути

Този ход е последният в глобалната репресия срещу криптовалутите, тъй като правителствата от Азия до Съединените щати се притесняват, че частно управляваните и силно нестабилни дигитални валути могат ...
ЯНУ. 23, 2022 00:58 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света