НАЧАЛО Регулации

Крипто забраните в Китай продължават

МАЙ. 8, 2019 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто забраните в Китай продължават

WeChat, голяма китайска социална мрежа и доставчик на платежни услуги, сподели своята платежна политика, в която забрани криптовалутните транзакции в своята платформа.


Новината стана публична чрез туит, направен на 7 май от Дови Уан, основател на крипто инвестиционната фирма Primitive.

В туита имаше снимка, показващ промените в политиката, което предполага, че потребителите, които търгуват с криптовалути, ще им се закрият сметките.

Уан изрази безпокойството си относно последиците от тази политика, тъй като WeChat е платформа, която се използва предимно за извънборсови транзакции, а промяната може да „повлияе в известна степен на местната ликвидност“. WeChat е едно от най-Резултат с изображение за wechat pngизползваните чат приложения, както и доставчик на платежни услуги в Китай.

Правилата, предвидени в актуализираната политика, ще влязат в сила на 31 май. Политиката гласи, че „търговците не могат да извършват незаконни сделки като с виртуални валута“, като издавайки токени, продаване на порнография или онлайн хазарт.

Основател и главен изпълнителен директор на Binance, Чанпен Джао смята, че компанията е била принудена да приложи тези нови ограничения. Джао каза още, че промяната в политиката е "класически пример за краткосрочна болка, дългосрочна печалба".

Това е неудобно за хората в краткосрочен план и те поемат удар. Но в дългосрочен план именно този вид ограничение на свободата ще накара хората да използват крипто.


Последната му забележка по въпроса беше, че платежните услуги на WeChat нямаше да имат почти никакви конкуренти по отношение на потребителския опит, ако не бяха тези ограничения.

https://twitter.com/cz_binance/status/1125697662047506434

WeChat Pay регистрира ежедневен обем от над 1 милиард (неспецифицирана валута), а общият брой на абонатите, които са се абонирали, достига 1.098 милиарда до края на миналата година. Приложението също е популярно сред възрастните, тъй като 98,5% от китайците на възраст между 50 и 80 години са потребители на WeChat, според данни, предоставени от TechNode.

През януари се съобщава, че Alipay и WeChat Pay са поискали от Huobi премахването на съответните услуги за плащане от OTC бюрото им за търговия.


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Първото крипто IPO, регистрирано със SEC, вече е реалност

INX токени ще бъдат регистрирани в SEC.Платформата за търговия с криптовалути INX планира да събере до 130 милиона долара чрез първоначално публично предлагане на ценни книжа (IPO), регистрирано в аме...
АВГ. 22, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американска делегация ще посети Швейцария, за да обсъди крипто и Libra

САЩ искат да изпратят делегация от членове на Камарата на представителите в Швейцария, за да обсъдят криптовалутите. Това се случва в момент, когато САЩ се стремят да се справят с крипто регулациите, ...
АВГ. 22, 2019 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутите трябва да се регулират като SWIFT

В интервю за Squawk Box на CNBC Помпео беше попитан как трябва да се регулира Libra на Facebook или Биткойн.Той имаше следното да каже:Моята мисъл е следната: ние трябва да използваме същата рамка, ко...
АВГ. 22, 2019 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индия трябва да обосновaт забраната за криптовалути до 2 седмици

Съдия: RBI не отговаря правилно на представителствотоВ последното заседание на текущо изслушване на действията на Резервната банка на Индия (RBI) на 21 август, съдът постанови, че служителите не отгов...
АВГ. 21, 2019 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света