НАЧАЛО Крипто Крими

Крипто влогъри в YouTube стават жертва на опит за хакване и измама

ЯНУ. 24, 2022 23:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто влогъри в YouTube стават жертва на опит за хакване и измама

Много от засегнатите акаунти забелязаха измамните видеоклипове и ги премахнаха от каналите си в рамките на минути след публикуването им.

Хакери атакуваха редица популярни крипто акаунти в YouTube на 23-ти януари. Акаунтите публикуваха неоторизирани видеоклипове с текст, насочващ зрителите да изпращат пари в портфейла на хакера.


Акаунтите, които изглежда са били засегнати от атаката, включват: „BitBoy Crypto“, „Altcoin Buzz“, „Box Mining“, „Floyd Mayweather“, „Ivan on Tech“ и „The Moon“ наред с други.


Адресът на портфейла на Binance Smart Chain, който беше посочен в измамните видеоклипове, имаше само общо 9 транзакции в BNB към момента на писане на статията на обща стойност от около $850.


Майкъл Гу сподели, че неговият YouTube канал Boxmining е публикувал видео без негово разрешение. „За щастие го хванахме в рамките на две минути след излъчването на видеото на живо и успяхме да го изтрием“, каза той. „По това време вече имаше мнения и коментари от моята общност.“


Той добави, че е направил вътрешна проверка и не е открил вируси или грешки, които може да са дали на хакерите достъп до акаунта му. „Изглежда, че YouTube може да носи отговорност“, каза той.


Една публикация в Reddit от потребител „9Oh8m8“ предполага, че изглежда, че хакерите са успели да получат достъп до акаунтите, използвайки измама за размяна на SIM, което би им позволило да заобиколят двуфакторното удостоверяване (2FA). Те добавиха:

Всички те публикуват заглавия от рода на „ЕДНА СВЕТОВНА КРИПТОВАЛУТА“.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Предполагаеми съучастници в терористичната атака във Виена използвали Binance

Въпреки това Гу не беше убеден, че хакът е резултат от смяна на SIM карта, като каза, че няма влизания в личния му акаунт в Google. „Ако беше смяна на SIM, щях да загубя достъп до телефона си и т.н. и това не се случи“, каза той.

Основателят и главен изпълнителен директор на YouTube канала на Altcoin Buzz, Шаш Гупта, добави, че са забелязали, че нещо не е наред около 1 часа сутринта (сингапурско време) в неделя вечерта, когато в канала им е публикувано неразрешено видео.


„Доста неясно е какво се е случило. Говоря с Youtube, за да разреша въпроса и да избегна подобни по-нататъшни нарушения."


Друг крипто влогър Richard Heart публикува в Twitter в 21:30 (UTC), че каналът му е бил блокиран по време на предаване на живо, което показва, че YouTube вероятно са знаели за събитието.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Крипто трейдър бе осъден да лежи 42 месеца в затвора за измама

Министерството на правосъдието на Съединените щати (DOJ) заяви, че 25-годишният Джеръми Спенс е поискал милиони чрез фалшиви изявления, "включително, че търговията с крипто на Спенс е била изключителн...
МАЙ. 12, 2022 18:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Измамници в Турция се представят за Binance

Binance TR, турският клон на крипто борсата, предупреди инвеститорите в региона за продължаващ опит за измама, който е насочен към крипто инвеститори чрез фалшиви билбордове и реклами с логото на Bina...
МАЙ. 9, 2022 13:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

САЩ наложи санкции на крипто миксера Blender за пране на пари

Blender е базиран на Биткойн инструмент, използван от крипто инвеститорите, за да прикрият транзакциите си. Съобщава се, че миксерът е улеснил прехвърлянето на BTC на стойност над $500 милиона от нача...
МАЙ. 8, 2022 02:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

САЩ предлагат $15 милиона награда за информация свързана с рансъмуер групата Conti

Наградите включват $10 милиона за „идентификация и/или местоположение“ на ключови лидери на групата и $5 милиона за информация, водеща до арестите на всеки, участващ в „рансънуер инцидента на Conti“.П...
МАЙ. 7, 2022 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света