Waves

Waves WAVES

Ранк 139
Ранк 139
Waves цена в USD:

$2.024

Пазарна капитализация
$224,642,079.595
111,008,818 WAVES
24ч Обем
$48,122,741
23,780,267WAVES
Крипто в циркулация
111,008,818 WAVES
Макс : 111008818

Какво е Waves

Стартиран през 2016 г., проектът Waves се е превърнал в екосистема, състояща се от блокчейн платформа за създаване на персонализирани токени, интелигентно договорно решение и специализирана децентрализирана крипто борса на име Waves DEX.

 

Платформата Waves е основана като решение на това, което нейните разработчици възприемат като бавното внедряване на блокчейн в ежедневните приложения, включващи управлението на дигитални активи. Те смятат, че процесът на приемане на блокчейн ще бъде ускорен и ще обхване повече ресори, при условие че са разрешени следните проблеми.

 

Основната задача на блокчейн да осигури прехвърляне на стойност чрез „токенизиране“ на цифрови активи често е засенчена от други съображения, като фокуса върху интелигентните договори.

Платформата Waves иска да улесни токенизирането, купуването и продажбата на различни цифрови активи на крипто платформи, без значение коя фиатна валута или криптовалута е доминираща във всяка част на света.

ICO са важен компонент от стартирането на блокчейн проекта, но създаването им едва ли е лесен процес. Една от основните причини за създаването  на проекта Waves е намерението му да се превърне в платформа за пускане на първоначални предложения за монети (ICOs) по рентабилен и удобен за потребителите начин.

Процесът на търговия с токени след старта на проекта често е недостатъчно подкрепен на различни борси за криптовалути. Платформата Waves включва децентрализираната крипто борса на Waves (DEX), която позволява на нейните потребители да търгуват своите основни криптовалути за токена Waves или всеки друг токен, създаден на платформата Waves.Той също така служи като врата към фиатни валути, като USD или EUR.

Blockchain трябва да бъде по-бърз, мащабируем и децентрализиран. За да се подобри това, проектът Waves включва прилагане на Waves-NG протокол, който увеличава пропускателната способност на платформата, като същевременно ускорява времето за създаване на блока и намалява потенциала за ненужни разделения на блокчейна(forks).

 

Механизмите за интелигентни договори трябва да бъдат оптимизирани за работа с различни активи. Платформата Waves предлага да се улесни това с предложеното им прилагане на специалния език за интелигентен договор, наречен RIDE, който позволява създаването на категории като „интелигентни активи“ и „интелигентни акаунти“.