Enjin Coin

Enjin Coin ENJ

Enjin Coin цена в USD:

$0

Пазарна капитализация
$0
1 ENJ
24ч Обем
ENJ
Крипто в циркулация
0 ENJ

Какво е Enjin Coin

Enjin Coin (ENJ) е криптовалута и блокчейн платформа, предназначена за индустрията за видеоигри. Създаден е на Ethereum блокчейна от Enjin, компания, която е помогнала на над 20 милиона геймъри да създават пясъчни форуми и общности около любимите си игри. Enjin Coin разширява тази вече съществуваща платформа в механизъм за разработка на блокчейн видео игри.


Базираната в Сингапур компания също обяви партньорство със Samsung през 2019 г., което интегрира нейната технология в южнокорейските модели Galaxy S10. Това съобщение изпрати цената на токена нагоре и създаде голям медиен шум.

Видеоигрите подхранват масивна индустрия. Според Асоциацията за софтуер за развлечение (ESA), 75% от американците имат поне един геймър в домакинството си, а 65% от американските възрастни играят видео игри.


Платформата на Enjin е предназначена да токенизира артикули в играта, тези артикули се търгуват между играчи. Той е много подобен на Worldwide Asset eXchange (WAX), създаден от OPSkins и GameCredits. Това му създаде много от същите проблеми при убеждаването на разработчиците да позволят на пазарите на трети страни да трупат печалба от играта. Но партньорството със Samsung, Unity, PC Gamer, Arena Match, NRG eSports и други даде шанс на компанията.


И чрез включването на дигитализирани колекционерски материали, базирани на блокчейн. Enjin се оказва достатъчно пъргав, за да оцелее сред големи играчи като Steam, Nintendo, EA, Activision Blizzard и други. Платформата Enjin също така включва интелигентни договори ERC-1155, които функционират като смесица от ERC-20 и ERC-721.Това дава възможност за ефективен дизайн на видео игри на блокчейн  и би направила Enjin Coin блокчейн версия на Unreal Engine на Epic Games.