Binance Coin

Binance Coin BNB

Binance Coin цена в USD:

$0

Пазарна капитализация
$0
1 BNB
24ч Обем
BNB
Крипто в циркулация
0 BNB

Какво е Binance Coin

Независимо дали имате известен опит в пространството и инвестирате в крипто от известно време, или сте начинаещ в сферата, най-вероятно сте попадали на името Binance и това не е учудващо. Tова е една най-големите борси за криптовалути в света. Името „Binance” е комбинация от две думи: „Binary“ и „Finance“. Ако някога сте използвали платформата, може би вече сте наясно, че тя има своя собствена криптовалута, наречена Binance Coin (BNB).

Какво представлява Binance Coin?

Binance Coin е дигитална валута, издадена от крипто борсата Binance, която се основава на Етериум блокчейна и подобно на етера, BNB токена също така захранва всички операции на Binance.com.

Binance Coin се използва от потребителите за заплащане на таксите, налагани от борсата за ползване на услугите им. Тези такси включват, но не се ограничават до такси за търговия, такси за обмен и такси за включване в списъка с криптовалути. Освен това, както и всяка друга криптовалута, BNB може да се търгува и на поддържани крипто борси.

Развитие на токена

Binance е създаден през 2017 година от своя главен изпълнителен директор, Чанпен Джао, заедно със съоснователя и CTO, Роджър Уан. Чанпен Джао, който е известен още като „CZ“ в крипто общността, по-рано служещ като главен изпълнителен директор на BijieTech. В допълнение, CZ е и съосновател и технически директор на OKCoin.

Първоначално Binance е със седалище в Шанхай, Китай, но след забрана от страна на китайското правителство, тя премества сървърите и централата си в Япония. През март 2018 година, Binance получи официално предупреждение от Японската служба за финансови услуги (JFSA) да прекрати дейността си в страната, което доведе до преместване в Малта.

Binance са издали общо 200 милиона BNB токена. Компанията проведе първичното си предлагане на монети (ICO) между 14 – 27 юли 2017 година. Общото предлагане на токени бе разпределено в определен процент сред различните субекти:

·        100 милиона (50%) BNB токена бяха запазени за ICO-то.

·        80 милиона (40%) BNB токена бяха разпределени между екипа, който стои зад проекта.

·        20 милиона (10%) BNB токенa бяха запазени за бизнес ангелите, които инвестираха в криптовалутата на Binance.

Един от ключовите аспекти на Binance Coin са плановете за обратно изкупуване на токените и изгарянето им, което се случва на всеки 3 месеца. Този процес е обяснен в Бялата книга на Binance. Обобщавайки, Binance ще използва 20% от печалбата от всяко тримесечие, за да изкупи обратно и след това да изгори BNB. Борсата ще продължи този процес, докато предлагането на BNB не бъде 50% от първоначалната сума, със 100 милиона оставащи BNB. Всяка сделка за обратно изкупуване, извършена от Binance за изгаряне на BNB, ще бъде обявена чрез блокчейна за повече прозрачност.

Какви са ползите от Binance Coin?

От август 2018 година, Binance Coin съществува на блокчейна на Етериум. През март 2018 година, компанията обяви, че Binance ще бъде пренесен към собствен блокчейн, който е в процес на разработка. Със собствен блокчейн, Binance ще бъде актуализиран до децентрализирана борса, което означава, че базирания на ERC-20 BNB токен също ще бъде преместен в новия блокчейн.

Както вече споменахме, Binance използва BNB токена за събиране на различни такси, налагани за използване на платформата, като търговия, тегления, регистрация и т.н. От август 2018 година, платформата начислява търговска такса в размер на 0.1% за всяка сделка, но ако потребителите плащат в BNB, те могат да претендират за допълнителна отстъпка от таксите за търговия.

Настоящите най-важни случаи на използване на BNB включват:

·        Заплащане на такси за търговия на борсата

·        Crypto.com включи поддръжката на Binance Coin към своята платформа, която включва MCO Visa Card и мобилно приложение.

·        Платформата Uplive използва BNB за покупка на виртуални подаръци.

·        Платформата Nexo подкрепя токена като обезпечение за незабавни крипто кредити.

За разлика от Биткойн, функционалността на Binance Coin не е ограничена само до Peer-to-peer плащания. Тя е неразделна част от екосистемата на Binance. BNB токенът е по същество средство за събиране на приходи за платформата.

Токенът на BNB има някои уникални предимства за използването му в платформата. Чрез BNB, потребителите имат право на допълнителни отстъпки, които иначе не са приложими с друга криптовалута.

Binance Coin Цена в Реално Време

Binance Coin Новини

Един алткойн се позиционира за значителни печалби, твърди трейдър

Крипто стратегът, който точно прогнозира дъното на мечия пазар през 2018 г., каза, че един алткойн изглежда силен по време на настоящата корекция.

юни 22, 2022 13:19 1 мин. четене

SEC разследва BNB токена на Binance

Съобщава се, че Комисията за ценни книжа и борси (SEC) разследва дали токенът на Binance BNB е ценна книга по време на продажбата му през 2017 г.

юни 7, 2022 10:05 1 мин. четене

Binance унищожи над 1.68 милиона BNB при последното си изгаряне

Крипто борсата Binance обяви в понеделник, че е изгорила над 1.68 милиона BNB токена при 18-то си изгаряне.

януари 19, 2022 11:17 1 мин. четене

Binance изгарят 1.335 милиона BNB – въвеждат автоматизиран процес

Крипто борсата Binance завърши поредното планирано тримесечно изгаряне на BNB и обяви преминаване към автоматично изгаряне на токени отсега нататък.

декември 23, 2021 20:51 1 мин. четене
Популярни Новини