НАЧАЛО Други

Крипто технологията няма шанс за успех, според Нуриел Рубини

МАР. 9, 2019 11:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто технологията няма шанс за успех, според Нуриел Рубини

Икономистът и прочутият критик на криптовалути, Нуриел Рубини, заяви, че крипто "като технология няма абсолютно никаква основа за успех."

 Рубини представи новите си анти-крипто аргументи в интервю за CFA Institute на 6-ти март.


В разговор с глобалната професионална асоциация на инвеститорите, Рубини, икономист от Ню Йорк, който пророкува финансовата криза от 2008 г., отново потвърди негативната си позиция към крипто и блокчейн пространството.

Известният икономист заяви, че цялата крипто индустрия се състои от активи, които не са нито пари, нито валута. Той подчерта, че криптовалутите не са нито стабилни от гледна точка на приноса на ценност, нито скалируемо средство за плащане.

Като пример за недостатъците на крипто, Рубини посочи екстремния бичи пазар през втората половина на 2017 г., твърдейки, че „милиони хора“ купуват крипто заради страха да не пропуснат, но не „знаят нищо за финансите или портфолио инвестициите“.

Според Рубини, представянето на криптo представлява "експоненциален, параболичен балон", който започна да се спуква, защото няма реална фундаментална стойност, която да я подкрепи като актив.


Освен че повтаря негативната си позиция относно криптовалутите, Рубини също така твърди, че блокчейн, основната технология на криптовалутите, няма нищо общо с бъдещето на финансовите услуги.


Рубини изключи блокчейн от списъка на основните технологии, които ще доведат до производствена или финтех революция, включително изкуствен интелект, машинно самообучение, големи данни и интернет на нещата (IoT). Рубини отново заяви, че "реалната революция във финансовите услуги е финтех, но финтех няма нищо общо с крипто."

Той поясни:

Финтех ще бъде комбинация от изкуствен интелект и големи данни и вездесъщ интернет. Това ще революционизира платежните системи, разпределението на кредити, функциите на капиталовия пазар, застраховането, управлението на инвестициите, финансовите консултации и т.н.

По-рано тази година, Рубини заяви, че блокчейн е "не по-добър от електронна таблица на Excel" и е "най-прехвалената технология някога".

Неотдавна, председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) заяви, че блокчейн ще трансформира реакциите на регулаторите в реално време към световната финансова катастрофа през 2008 г., ако било в употреба тогава.

В началото на март, фирмата за международни консултантски услуги International Data Corporation публикува доклад, в който се твърди, че разходите за блокчейн ще нараснат с почти 89% през 2019 , като инвестициитесе очаква да достигнат $2,9 милиарда през 2019 г. и $12,4 милиарда през 2022 г.


Според същото проучване, финансовия сектор ще бъде водещата индустрия по отношение на инвестициите в блокчейн технологията.


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

70% спад в акциите на Robinhood - срив в крипто обемите

Акциите на Robinhood (HOOD) затвориха на рекордно ниското си ниво от $25.94 на 30-ти ноември, което е спад с почти 70% спрямо август 2021 г. Близо до началото на август акциите бяха оценени на малко н...
ДЕК. 1, 2021 23:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето кое е най-важното за листинг на Binance, според Чанпен Джао

Най-важният критерий за листинг на криптовалута на Binance е броят на потребителите, каза главният изпълнителен директор Чангпен Джао в интервю пред Forbes на 29-ти ноември.CZ коментира, че има много ...
НОЕ. 30, 2021 20:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кои са най-продаваните NFT-та?

Другите два продадени NFT са парцел в Decentraland и дигитално произведение на изкуството, създадено от XCOPYART, наречено "A Coin for the Ferryman" за 1,330 ETH ($6 милиона, което се превърна в най-г...
НОЕ. 30, 2021 19:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето за колко се продаде най-скъпото NFT в The Sandbox

"Metaflower Super Mega Yacht" NFT беше продаден за рекордна цена от 149 ETH (около $650,000 USD). Дигиталният актив е част от "The Fantasy Collection", която предлага набор от луксозни NFT. Колек...
НОЕ. 30, 2021 09:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света