НАЧАЛО Други

Крипто стартъпа Dfinity събра $102 милиона за "Интернет Компютър"

АВГ. 30, 2018 13:49 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто стартъпа Dfinity събра $102 милиона за "Интернет Компютър"

Крипто стартъпа Dfinity събра $ 102 милиона за да финансира развитието на своя "световен компютър", като общата сума на капитала му достигна близо $200 милиона.


Обявен в сряда, кръгът на финансиране бе воден от а16z crypto, акредитираният фонд на Andreessen Horowitz и крипто хедж фонда Polychain Capital. Двете фирми също бяха съвместни лидери в последния кръг от финансиране на Dfinity, който набра $61 милиона и беше обявен през февруари. Общо взето, стартъпа е събрал приблизително $195 милиона.

Говорейки за съобщението, Доминик Уилямс, основател и главен учен на Dfinity, каза:

Интернет Компютърът е обществена инфраструктура, която има за цел да бъде домакин на следващото поколение софтуер и услуги в света. Платформата предоставя нови средства за разработване и приемане на нови софтуерни системи, където разходите за научноизследователска и развойна дейност могат да бъдат с 90% по-ниски, но все пак хостваните системи са далеч по-сигурни, тъй като Интернет Компютърът не може да бъде хакнат, винаги са достъпни, силно оперативно съвместими и могат по-добре да съхраняват поверителните данни.

Въпреки че индивидуалните залози в настоящия кръг не бяха разкрити, Andreessen Horowitz потвърдиха, че Dfinity вече представлява най-голямото индивидуално участие в техния фонд за криптовалути. Другите инвеститори включват Aspect Ventures, SV Angel, Village Global, Multicoin Capital, Amino Capital, KR1 и Scalar Capital.

Dfinity, основана през 2015 г. и със седалище в Швейцарската "Крипто Долина", иска да изгради децентрализирана мрежа за изчислителни облаци, която да съперничи на централизирани платформи, като Amazon Web Services (AWS), които са обвинени в цензура, отчасти за зареждане на приложения които помагат на потребителите да избегнат цензурата.

"Ние сме развълнувани да подкрепим Интернет Компютъра на Dfinity и тяхната визия да бъде домакин на следващото поколение софтуер и услуги в световен мащаб. Интернет Компютърът е на път да стане критична част от бъдещия технологичен стaк. Това е новатортво и истинско свидетелство за Доминик и невероятния екип на DFINITY", каза Крис Диксън, партньор в a16z crypto.


Този екип включва Тимо Ханке, създател на революционната технология за добив на криптовалути AsicBoost, както и ветерани от технологични гиганти като Microsoft, Google и Intel.

По-специално, Dfinity не е организирала ICO, отворено за генералната публика, въпреки че е провела airdrop, чрез който тя свободно разпространявала токени, които тогава са стрували $35 милиона. Участниците ще получат своите токени, след като мрежата стартира по-късно тази година.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Защо бившият директор на Ripple премести близо половин милиард XRP?

След като мнозина започнаха да спекулират къде биха могли да се насочат токените, Ларсен разкри, че е преместил XRP портфейла си в New York Digital Investments Group (NYDIG).Попечителство 2.0Компаният...
СЕП. 24, 2020 15:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Милиардер продължава да разширява своето Биткойн портфолио

Той също така твърди, че "нищо" не може да се сравни с неговия залог на Биткойн, който той направи през далечната 2012 г."Отделете време, за да разберете какво притежавате. Толкова дълбоко, че може да...
СЕП. 24, 2020 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Gemini вече е отворен към английския пазар

Това се случва след като органът за финансов надзор даде на борсата лиценз за институции за електронни пари.  Борсата е един от първите бизнеси, който получава лиценз от органа за надзор като част от ...
СЕП. 24, 2020 11:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето кое е слеващото голямо нещо в крипто (видео)

Дейвис казва, че крипто пазарът ще продължи да предлага нови и печеливши възможности, тъй като се развива и разширява отвъд 'нажежения' децентрализиран финансов (DeFi) сектор."Така че NFT (незаменяеми...
СЕП. 23, 2020 20:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света