НАЧАЛО Други

Крипто стартъпа Dfinity събра $102 милиона за "Интернет Компютър"

АВГ. 30, 2018 13:49 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто стартъпа Dfinity събра $102 милиона за "Интернет Компютър"

Крипто стартъпа Dfinity събра $ 102 милиона за да финансира развитието на своя "световен компютър", като общата сума на капитала му достигна близо $200 милиона.


Обявен в сряда, кръгът на финансиране бе воден от а16z crypto, акредитираният фонд на Andreessen Horowitz и крипто хедж фонда Polychain Capital. Двете фирми също бяха съвместни лидери в последния кръг от финансиране на Dfinity, който набра $61 милиона и беше обявен през февруари. Общо взето, стартъпа е събрал приблизително $195 милиона.

Говорейки за съобщението, Доминик Уилямс, основател и главен учен на Dfinity, каза:

Интернет Компютърът е обществена инфраструктура, която има за цел да бъде домакин на следващото поколение софтуер и услуги в света. Платформата предоставя нови средства за разработване и приемане на нови софтуерни системи, където разходите за научноизследователска и развойна дейност могат да бъдат с 90% по-ниски, но все пак хостваните системи са далеч по-сигурни, тъй като Интернет Компютърът не може да бъде хакнат, винаги са достъпни, силно оперативно съвместими и могат по-добре да съхраняват поверителните данни.

Въпреки че индивидуалните залози в настоящия кръг не бяха разкрити, Andreessen Horowitz потвърдиха, че Dfinity вече представлява най-голямото индивидуално участие в техния фонд за криптовалути. Другите инвеститори включват Aspect Ventures, SV Angel, Village Global, Multicoin Capital, Amino Capital, KR1 и Scalar Capital.

Dfinity, основана през 2015 г. и със седалище в Швейцарската "Крипто Долина", иска да изгради децентрализирана мрежа за изчислителни облаци, която да съперничи на централизирани платформи, като Amazon Web Services (AWS), които са обвинени в цензура, отчасти за зареждане на приложения които помагат на потребителите да избегнат цензурата.

"Ние сме развълнувани да подкрепим Интернет Компютъра на Dfinity и тяхната визия да бъде домакин на следващото поколение софтуер и услуги в световен мащаб. Интернет Компютърът е на път да стане критична част от бъдещия технологичен стaк. Това е новатортво и истинско свидетелство за Доминик и невероятния екип на DFINITY", каза Крис Диксън, партньор в a16z crypto.


Този екип включва Тимо Ханке, създател на революционната технология за добив на криптовалути AsicBoost, както и ветерани от технологични гиганти като Microsoft, Google и Intel.

По-специално, Dfinity не е организирала ICO, отворено за генералната публика, въпреки че е провела airdrop, чрез който тя свободно разпространявала токени, които тогава са стрували $35 милиона. Участниците ще получат своите токени, след като мрежата стартира по-късно тази година.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света