НАЧАЛО Други

Крипто стартъпа Dfinity събра $102 милиона за "Интернет Компютър"

АВГ. 30, 2018 13:49 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто стартъпа Dfinity събра $102 милиона за "Интернет Компютър"

Крипто стартъпа Dfinity събра $ 102 милиона за да финансира развитието на своя "световен компютър", като общата сума на капитала му достигна близо $200 милиона.

 


Обявен в сряда, кръгът на финансиране бе воден от а16z crypto, акредитираният фонд на Andreessen Horowitz и крипто хедж фонда Polychain Capital. Двете фирми също бяха съвместни лидери в последния кръг от финансиране на Dfinity, който набра $61 милиона и беше обявен през февруари. Общо взето, стартъпа е събрал приблизително $195 милиона.

Говорейки за съобщението, Доминик Уилямс, основател и главен учен на Dfinity, каза:

Интернет Компютърът е обществена инфраструктура, която има за цел да бъде домакин на следващото поколение софтуер и услуги в света. Платформата предоставя нови средства за разработване и приемане на нови софтуерни системи, където разходите за научноизследователска и развойна дейност могат да бъдат с 90% по-ниски, но все пак хостваните системи са далеч по-сигурни, тъй като Интернет Компютърът не може да бъде хакнат, винаги са достъпни, силно оперативно съвместими и могат по-добре да съхраняват поверителните данни.

Въпреки че индивидуалните залози в настоящия кръг не бяха разкрити, Andreessen Horowitz потвърдиха, че Dfinity вече представлява най-голямото индивидуално участие в техния фонд за криптовалути. Другите инвеститори включват Aspect Ventures, SV Angel, Village Global, Multicoin Capital, Amino Capital, KR1 и Scalar Capital.

Dfinity, основана през 2015 г. и със седалище в Швейцарската "Крипто Долина", иска да изгради децентрализирана мрежа за изчислителни облаци, която да съперничи на централизирани платформи, като Amazon Web Services (AWS), които са обвинени в цензура, отчасти за зареждане на приложения които помагат на потребителите да избегнат цензурата.

"Ние сме развълнувани да подкрепим Интернет Компютъра на Dfinity и тяхната визия да бъде домакин на следващото поколение софтуер и услуги в световен мащаб. Интернет Компютърът е на път да стане критична част от бъдещия технологичен стaк. Това е новатортво и истинско свидетелство за Доминик и невероятния екип на DFINITY", каза Крис Диксън, партньор в a16z crypto.


Този екип включва Тимо Ханке, създател на революционната технология за добив на криптовалути AsicBoost, както и ветерани от технологични гиганти като Microsoft, Google и Intel.

По-специално, Dfinity не е организирала ICO, отворено за генералната публика, въпреки че е провела airdrop, чрез който тя свободно разпространявала токени, които тогава са стрували $35 милиона. Участниците ще получат своите токени, след като мрежата стартира по-късно тази година.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една от най-старите швейцарски банки вече предлага крипто търговия

Bordier си партнира със Sygnum Bank за инициативата, което означава, че B2B банковото решение на Sygnum е интегрирано с вътрешната инфраструктура на Bordier. Интеграцията позволява на клиентите н...
ФЕВ. 24, 2021 14:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ЕЦБ може и да наложи вето на издателите на стабилни монети

Тъй като стабилните монети извличат стойността си от официалните валути, централните банкери са особено предпазливи към тях. Те се опасяват, че тази връзка може да повлияе на контрола върху плащанията...
ФЕВ. 24, 2021 17:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SpaceX проучват конвертирането на част от баланса си в Биткойн

Сейлър каза на д-р Сайфдийн Амус, че представители на SpaceX са били сред 7000 компании, представени на неотдавнашната среща на върха на Биткойн на MicroStrategy, на която фирмата за бизнес разузнаван...
ФЕВ. 24, 2021 14:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bitwise вече има над $1 милиард в активи под управление

Bitwise 10 Crypto Index Fund, който осигурява диверсифицирана експозиция към Биткойн (BTC) и други водещи криптовалути, представлява над 90% от общите активи под управление.Хънтър Хорсли, изпълнителен...
ФЕВ. 24, 2021 12:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света