НАЧАЛО Регулации

Крипто регулацията във Великобритания може да отнеме 2 години за осъществяване

ОКТ. 15, 2018 14:07 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто регулацията във Великобритания може да отнеме 2 години за осъществяване

Крипто регулацията в Обединеното кралство може да отнеме до 24 месеца, за да бъде въведена, според правен експерт в адвокатска кантора в Обединеното кралство.

 


Джеймс Кауфман, правен директор в Reynolds Porter Chamberlain (RPC) Великобритания, коментирайки въпроса в изявление, публикувано от неговата компания, заяви, че може да отнеме две години, за да се въведат такива регламенти поради няколко причини. Постигането на резултати в рамките на такъв график се основава на най-добрия сценарий, при който предложенията с доклада на House of Commons Treasury Committee започват да прогресират.


RPC е базирана в Лондон корпоративна адвокатска кантора с офиси в Обединеното кралство и Азия. Фирмата, която има над 80 партньора, е титулувана Адвокатска кантора на годината три пъти подред от 2014 г. насам.


Според Кауфман, процесите, необходими за придвижването на такива законопроекти, често са "дълги", като се има предвид, че скорошните предложения, изпратени до Министерството на финансите House of Commons Treasury Committee (HM Treasury), току-що започнаха да се движат напред.

"Привеждането на сложна и бързо развиваща се област като криптовалутите в регулаторна рамка ще бъде труден и дълъг процес. В допълнение към това, големи проблеми като Брекзит вече заемат много от времето на регулатора",
отбеляза той в изданието.

Според изявлението, минали инциденти с регулаторни промени от по-малък мащаб показват, че дори и двугодишният график е доста амбициозен.

Кауфман заяви:
Миналите прецеденти показват, че може да са необходими години, за да се направят относително малки регулаторни промени във финансовия регулаторен режим.

За да се регулират криптовалутите, финансовият комитет е ще се нуждае от време, за да проучи индустрията, за да разбере кои "специфични дейности, свързани с крипто", изискват мониторинг, проектират предложени регламенти, позволяват период за консултации, публикуват промени и определят дата за изпълнение.

Дори и последните предложения да бъдат ускорени, Кауфман вярва, че може да отнеме "години, докато регулациите да обхванат крипто пазара на в Обединеното кралство, който да застане по средата между защитата на участниците в търговията на дребно и да позволи на британския пазар на криптовалути да процъфтява".

Въвеждането на нови регламенти би могло да доведе и до засилване на ролята на органа за финансово поведение (FCA), регулаторният орган за финансовия сектор. Това поражда въпроси дали FCA разполага с необходимите средства за регулиране на крипто индустрията.


Според съобщението за пресата, FCA ще бъде натоварена през следващите месеци със задачата да осигури финансиране, необходима експертиза и готовност за смекчаване на реакцията на пазарите на криптовалута към регулациите, при влизането им в действие.


Присъединявайки се към мнението на финансовата комисия, Европейският парламент призова за регулиране на криптовалутите в целия регион и разработи предложение, подобно на доклада на комисията по финансите, озаглавен "Предложение за резолюция относно DLT и блокчейн: изграждане на доверие с дезинтервация".

"Надпреварата за установяване на работещ и регулиран режим за крипто със сигурност заслужава да бъде спечелена, тъй като използването на новият клас активи става все по-широко разпространено в Европа и в световен мащаб", коментира Кауфман.

По-рано през миналия месец, HM Treasury изиска резолюция, за да обсъди проблемите, свързани с криптовалутите като хакерски атаки и пране на пари.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Кентъки ще предлага данъчни облекчения за крипто добив

Във вторник депутатите от Кентъки одобриха няколко държавни данъчни облекчения, включително House Bill 230, които щяха да премахнат данъка върху продажбите от електричество, закупено от местни операто...
МАР. 3, 2021 16:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Швейцарският кантон Цуг вече приема Биткойн и Етериум за данъчни плащания

Кантонът Цуг си партнира с Bitcoin Suisse за инициативата, което означава, че швейцарската крипто фирма ще преобразува данъчните плащания на BTC и ETH на местните жители в швейцарски франкове за власт...
ФЕВ. 22, 2021 13:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руското правителство подготвя закон за данъчно облагане на криптовалутите

Според официално съобщение на руската Държавна дума, Комисията по държавното строителство и законодателство на Дума е одобрила законопроект за данъчното облагане на криптовалутите на 15-ти февруари. Н...
ФЕВ. 17, 2021 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хестър Пиърс призова за регулаторна яснота за криптовалутите

Комисарят на SEC Хестър Пиърс вярва, че сега повече от всякога са необходими ясни правила за криптовалутата, поради активното възприемане на класа активи от страна на фирми като Tesla и Mastercard.&nb...
ФЕВ. 15, 2021 21:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света