НАЧАЛО Регулации

Крипто регулации в Украйна до две години

ОКТ. 27, 2018 16:29 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто регулации в Украйна до две години

Правителството на Украйна по отношение на криптото все още е правно неясно

Има слухове, че правителството на Украйна прави стъпки към одобряване на политика, насочена към узаконяване на цифровите валути. Предполага се, че Министерството на икономическото развитие и търговията на Украйна отговаря за създаването на политиката.


Чрез министерството, правителството се стреми да постави в действие планове, насочени към осъвременяване на най-ясната и най-прозрачна екосистема за популяризиране на цифровите валути и токени в страната.

В Украйна статутът на криптовалутите все още е неясен. В резултат на това правителството има много малко власт, когато става въпрос за приемане на данъчно законодателство за крипто промишлеността и участниците. Позицията и визията на страната, когато става въпрос за разработването и изготвянето на интелигентни договори, също не са законно обявени.

Украйна е установила, че има голяма популация от потребители на крипто в границите си. Страната бе класирана в списъка на първите десет страни, чиито граждани използват най-активно крипто през 2017 г. Беше съобщено също, че добивът на крипто в Украйна носи годишен доход от $100 милиона в страната.

Докладите за по-добро регулиране на доставките (BRDO) също показаха, че украинските компании също са генерирали около $100 милиона от първоначалното предлагане на монети (ICO) и първоначално предлагане на токени (ITO) през 2017-2018 г.


Украинското правителство не защитава правата на потребителя


Въз основа само на тази статистика е ясно, че украинската крипто индустрия в момента е подкопана от правителството. Освен факта, че правителството може да събира данъци от участниците, особено онези, които се възползват от пазара, правителството също така не осигурява адекватна защита на капитала на своите жители.

Страната планира да легализира крипто индустрията на две фази. Първата е предвидена за 2018-2019 г., а втората ще бъде осъществена през 2020-2021 г.

Първият етап ще включва определянето на статута на цифровия актив, както и да започне интензивен надзор над индустрията и да подобри регулаторната система. Втори етап ще има, органите, които определят подходящи платформи, които могат да предоставят на потребителите си стандартни услуги за крипто портфейли, както и да разработят законодателство за регулиране на крипто активите и ICO.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света