НАЧАЛО Регулации

Крипто регулации в Украйна до две години

ОКТ. 27, 2018 16:29 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто регулации в Украйна до две години

Правителството на Украйна по отношение на криптото все още е правно неясно

 

Има слухове, че правителството на Украйна прави стъпки към одобряване на политика, насочена към узаконяване на цифровите валути. Предполага се, че Министерството на икономическото развитие и търговията на Украйна отговаря за създаването на политиката.


Чрез министерството, правителството се стреми да постави в действие планове, насочени към осъвременяване на най-ясната и най-прозрачна екосистема за популяризиране на цифровите валути и токени в страната.

В Украйна статутът на криптовалутите все още е неясен. В резултат на това правителството има много малко власт, когато става въпрос за приемане на данъчно законодателство за крипто промишлеността и участниците. Позицията и визията на страната, когато става въпрос за разработването и изготвянето на интелигентни договори, също не са законно обявени.

Украйна е установила, че има голяма популация от потребители на крипто в границите си. Страната бе класирана в списъка на първите десет страни, чиито граждани използват най-активно крипто през 2017 г. Беше съобщено също, че добивът на крипто в Украйна носи годишен доход от $100 милиона в страната.

Докладите за по-добро регулиране на доставките (BRDO) също показаха, че украинските компании също са генерирали около $100 милиона от първоначалното предлагане на монети (ICO) и първоначално предлагане на токени (ITO) през 2017-2018 г.


Украинското правителство не защитава правата на потребителя


Въз основа само на тази статистика е ясно, че украинската крипто индустрия в момента е подкопана от правителството. Освен факта, че правителството може да събира данъци от участниците, особено онези, които се възползват от пазара, правителството също така не осигурява адекватна защита на капитала на своите жители.

Страната планира да легализира крипто индустрията на две фази. Първата е предвидена за 2018-2019 г., а втората ще бъде осъществена през 2020-2021 г.

Първият етап ще включва определянето на статута на цифровия актив, както и да започне интензивен надзор над индустрията и да подобри регулаторната система. Втори етап ще има, органите, които определят подходящи платформи, които могат да предоставят на потребителите си стандартни услуги за крипто портфейли, както и да разработят законодателство за регулиране на крипто активите и ICO.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Швейцарският кантон Цуг вече приема Биткойн и Етериум за данъчни плащания

Кантонът Цуг си партнира с Bitcoin Suisse за инициативата, което означава, че швейцарската крипто фирма ще преобразува данъчните плащания на BTC и ETH на местните жители в швейцарски франкове за власт...
ФЕВ. 22, 2021 13:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руското правителство подготвя закон за данъчно облагане на криптовалутите

Според официално съобщение на руската Държавна дума, Комисията по държавното строителство и законодателство на Дума е одобрила законопроект за данъчното облагане на криптовалутите на 15-ти февруари. Н...
ФЕВ. 17, 2021 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хестър Пиърс призова за регулаторна яснота за криптовалутите

Комисарят на SEC Хестър Пиърс вярва, че сега повече от всякога са необходими ясни правила за криптовалутата, поради активното възприемане на класа активи от страна на фирми като Tesla и Mastercard.&nb...
ФЕВ. 15, 2021 21:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индия пак ще забрани всички криптовалути

В разговор с Bloomberg източникът твърди, че използването на криптовалута във всичките ѝ форми ще бъде забранено съгласно нов закон, който се очаква скоро да бъде въведен в парламента.  Тран...
ФЕВ. 12, 2021 15:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света