НАЧАЛО Други

Крипто инвеститорите в Австралия бележат значителни успехи тази година

СЕП. 26, 2021 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто инвеститорите в Австралия бележат значителни успехи тази година

Средният размер на портфолиата на австралийската борса за криптовалути BTC Markets е нараснал от $577.65 до $2,069.16 през финансовата 2021 г., което е 258.2% увеличение, според данни, събрани от Statista.

Данните от проучването показват, че средният размер на портфолиа на жени и мъже инвеститори през фискалните 2020-2021 година на BTC Markets е съответно $1,924.30 и $2,214.03.


Интересно е да се отбележи, че през 2020 г. средният размер на портфолиото на австралийските инвеститори от женски пол надвишава леко това на мъжете.


Данните за транзакциите на борсата също показаха модел на нарастващо инвестиционно търсене. Като се имат предвид данните, предоставени от BTC Markets за средната първоначална инвестиция на Австралия, инвеститорите на възраст над 65 години са инвестирали приблизителна сума от $3,158.03, най-високата от всички демографски групи.


Най-младите търговци на криптовалути (от 18 до 24 години) са склонни да правят сравнително малки инвестиции, средно на стойност $792.96. Докато по-възрастните австралийски крипто инвеститори се чувстват по-уверени от новото поколение при първоначалните инвестиции, по-младата тълпа показва сравнително по-голяма активност по отношение на ежедневните сделки.


ПРОЧЕТИ ОЩЕПоловината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване


Доклад от септември от уебсайта за финансови сравнения Finder показва, че един на всеки шест австралийци притежава криптовалути, възлизащи на $8 милиарда обща инвестиция. Докладът предполага, че подобно на много други потребители в напредналите индустриални страни, австралийците все повече разглеждат криптовалутите като нов клас активи.


Биткойн (BTC) е най-популярната криптовалута за австралийския крипто пазар, държана от 9% от инвеститорите. Други популярни инвестиции включват Етериум (ETH), Dogecoin (DOGE) и Биткойн Кеш (BCH). Докладът показа, че въпреки нарастването на крипто инвестициите, значителна бариера за влизане за австралийците е трудността в разбирането на крипто и рисковете, свързани с волатилността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Други новини

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на PayPal съжалява, че не е инвестирал повече в Биткойн

Тийл говори за криптовалутите, централни банки и изкуствения интелект (AI) по време на интервю в Маями, организирано от политически мозъчен тръст Lincoln Network, съобщи Bloomberg на 20-ти октомври."Т...
ОКТ. 22, 2021 09:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Обемът на търговия на Binance достигна невероятните $100 милиарда за един ден

100 billion traded yesterday on #binance pic.twitter.com/SelYpou3mL— CZ 🔶 Binance (@cz_binance) October 21, 2021Водещата крипто борса записа този важен етап в деня, в който Биткойн, най-голямата крипт...
ОКТ. 21, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC може да създадат собствена криптовалута

AMC е „хиперактивен в крипто“Арон намекна за плановете по време на интервю за CNBC, като отбеляза, че AMC "става хиперактивен в крипто"."Има много причини, поради които AMC може да бъде успешен емитен...
ОКТ. 21, 2021 20:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света