НАЧАЛО Регулации

Крипто обмените в Япония ще трябва да докладват избягващите данъци

ДЕК. 4, 2018 14:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто обмените в Япония ще трябва да докладват избягващите данъци

Японското правителство се стреми да наложи мерки, целящи да предотвратят избягването на данъции от страна на крипто търговците и инвеститорите.


Според "The ​​Mainichi" мерките ще дадат данъчния орган на страната правомощия да изискват от обмените информация за клиенти, за които има съмнения за укриване на данъци.

Разбираемо е, че правителството ще въведе мерките като част от данъчните реформи, които ще бъдат публикувани през фискалната година 2019 г. Мерките могат да бъдат приложени някъде през 2020 г. след изтичането на периода на публикуване.


Законът изисква хората, които правят минимум 200,000 йени от търговия с криптовалута ежегодно, да декларират такива приходи.


Ясно е, че голям брой лица в страната са реализирали огромни печалби от търговия и инвестиране в криптовалути след бичия пазар при дигиталните активи към края на 2017 г. Миналата година повече от 300 лица са декларирали, печалби от минимум 100 милиона йени от търговия и инвестиране в крипто. Но NTA е на мнение, че случаите на укриване на данъци в сектора се увеличават и докладваният брой е твърде нисък.

В момента от крипто обмените се изисква единствено да предоставят доброволно информацията на своите клиенти. Но реформите, които правителството се опитва да направи, ще дадат на органа на данъчната администрация право да изисква такава информация от обмена. Тази информация включва индивидуални идентификационни номера, адреси и имена.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Лаос одобрява добива и търговията на криптовалути

По този начин се прекратява тригодишната забрана, според правителствено съобщение, цитирано от The Laotian Times.Правителството на Югоизточна Азия забрани криптовалутата през 2018 г. и повтори позиция...
СЕП. 14, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Новите крипто закони в Южна Корея могат да доведат до загубата на $2.6 милиона

Индустриалните участници и представители на по-малките борси оспорват новите изисквания в изминалата година, но без успех. Сега според запознати с въпроса лица се очаква около 40 от близо 60 крипто оп...
СЕП. 14, 2021 13:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор ще освободи чуждестранните инвеститори от данък върху печалбите от Биткойн

Хавиер Аргуета, юрисконсулт на президента, заяви пред AFP:Ако човек има активи в Биткойн и прави високи печалби, няма да има данък. Това (се прави) очевидно за насърчаване на чуждестранните инвестиции...
СЕП. 14, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света