НАЧАЛО Други

Крипто компания с патент за проследяване на транзакции с Monero (XMR)

НОЕ. 23, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто компания с патент за проследяване на транзакции с Monero (XMR)

Фирмата за крипто анализи CipherTrace обяви в петък, че е подала два патента за технология, способна да проследява транзакции с криптовалутата Monero.

 

В блог публикация от 20-ти ноември от CipherTrace, компанията заяви, че патентите ще включват криминалистични инструменти за изследване на транзакционните потоци на Monero (XMR).


Те ще имат за цел да подпомогнат финансовите разследвания, статистически и вероятностни методи за оценяване на транзакции и групиране на вероятни собственици на портфейли, както и инструменти за визуализация и начини за проследяване на откраднати или незаконно използвани XMR."Възможностите за проследяване на Monero на CipherTrace ще позволят на [доставчиците на услуги за виртуални активи] да идентифицират кога входящият XMR може да има криминален произход, което им позволява да оценяват адекватно клиентските транзакции според изискванията на нормативната уредба," се казва в публикацията. 


"[Нашата] цел е да дадем възможност за разкриване на престъпни потребители, следователно да увеличим безопасността и устойчивостта на монети за поверителност като Monero в бъдеще.


Докато Биткойн (BTC) все още е предпочитаната обменна среда за много потребители на пазарите в тъмната мрежа, все повече се приемат монети за поверителност като XMR. Органите на реда все още не са определили надежден начин за проследяване на Monero, а фирми като CipherTrace имат възможност - според съобщенията компанията работи по средства за проследяване на XMR транзакции от началото на 2019 г.


Главният изпълнителен директор на CipherTrace Дейв Джеванс каза през август, че компанията е разработила първия инструмент за проследяване на транзакциите с Monero. Такъв инструмент би могъл потенциално да подпомага разследванията на престъпления и да намали случаите на пране на пари.


Компанията заяви, че е разработила тези инструменти за проследяване на Monero като част от проект с Министерството на вътрешната сигурност на САЩ, но това не е единствената правителствена агенция, която търси начин да идентифицира XMR портфейли, дати и часове на транзакциите. През септември Службата за вътрешни приходи обяви, че ще даде награда до $625,000 на всеки, който може да разбие Monero.


Възможностите на инструментите за проследяване на CipherTrace все още не са потвърдени. Един представител на Monero Outreach каза през октомври, че те биха били "силно скептични към всякакви твърдения, че корпорациите могат да проследяват транзакциите с Monero" и всяка фирма, която го е направила, е малко вероятно да "проследи портфейлите или сумите за която и да е транзакция".

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Pornhub вече приема криптовалутите XRP, DOGE, BNB и USDC

Заедно с XRP масивният видео сайт започна да приема плащания в стабилната монета USDC някъде през последния месец, според The Block. Също така сега се приемат за плащания в Dogecoin (DOGE) и Bina...
ЯНУ. 21, 2021 13:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто изкуство на Рик и Морти се продава за $150,000

 Наречен “Първото някога издание на Rick And Morty Cryptoart”, токенизираното произведение на изкуството бе продадено на тих търг за $150,000.  Nifty Gateway съобщи новината в Twitter на 19-ти януари....
ЯНУ. 21, 2021 09:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето как SushiSwap се оказа сериозен конкурент на Uniswap

Впоследствие SushiSwap извлече голяма част от ликвидността на Uniswap, но сега изглежда, че се държи самостоятелно.Доставчикът на блокчейн данни Santiment, се потопи дълбоко в анализиране на SushiSwap...
ЯНУ. 20, 2021 17:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн ферма копае на полярния кръг

Градът може скоро да се прочуе с различен тип копаене - сега той е дом на първата Биткойн ферма в Арктика. BitCluster, руският собственик на съоръжението, вече планира разширяване след стартиране на о...
ЯНУ. 19, 2021 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света