НАЧАЛО Други

Крипто компания с патент за проследяване на транзакции с Monero (XMR)

НОЕ. 23, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто компания с патент за проследяване на транзакции с Monero (XMR)

Фирмата за крипто анализи CipherTrace обяви в петък, че е подала два патента за технология, способна да проследява транзакции с криптовалутата Monero.

В блог публикация от 20-ти ноември от CipherTrace, компанията заяви, че патентите ще включват криминалистични инструменти за изследване на транзакционните потоци на Monero (XMR).


Те ще имат за цел да подпомогнат финансовите разследвания, статистически и вероятностни методи за оценяване на транзакции и групиране на вероятни собственици на портфейли, както и инструменти за визуализация и начини за проследяване на откраднати или незаконно използвани XMR."Възможностите за проследяване на Monero на CipherTrace ще позволят на [доставчиците на услуги за виртуални активи] да идентифицират кога входящият XMR може да има криминален произход, което им позволява да оценяват адекватно клиентските транзакции според изискванията на нормативната уредба," се казва в публикацията. 


"[Нашата] цел е да дадем възможност за разкриване на престъпни потребители, следователно да увеличим безопасността и устойчивостта на монети за поверителност като Monero в бъдеще.


Докато Биткойн (BTC) все още е предпочитаната обменна среда за много потребители на пазарите в тъмната мрежа, все повече се приемат монети за поверителност като XMR. Органите на реда все още не са определили надежден начин за проследяване на Monero, а фирми като CipherTrace имат възможност - според съобщенията компанията работи по средства за проследяване на XMR транзакции от началото на 2019 г.


Главният изпълнителен директор на CipherTrace Дейв Джеванс каза през август, че компанията е разработила първия инструмент за проследяване на транзакциите с Monero. Такъв инструмент би могъл потенциално да подпомага разследванията на престъпления и да намали случаите на пране на пари.


Компанията заяви, че е разработила тези инструменти за проследяване на Monero като част от проект с Министерството на вътрешната сигурност на САЩ, но това не е единствената правителствена агенция, която търси начин да идентифицира XMR портфейли, дати и часове на транзакциите. През септември Службата за вътрешни приходи обяви, че ще даде награда до $625,000 на всеки, който може да разбие Monero.


Възможностите на инструментите за проследяване на CipherTrace все още не са потвърдени. Един представител на Monero Outreach каза през октомври, че те биха били "силно скептични към всякакви твърдения, че корпорациите могат да проследяват транзакциите с Monero" и всяка фирма, която го е направила, е малко вероятно да "проследи портфейлите или сумите за която и да е транзакция".

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Децентрализираните борси отчитат $100 милиарда месечен обем за ноември

Според таблото за данни на The Block, общата сума за ноември е приблизително $99.5 милиарда към 28-ми ноември. Месечните обеми се покачват, откакто достигнаха дъното за годината от $56.35 милиарда дол...
НОЕ. 29, 2021 20:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китайска държавна медия предупреждава за рискове свързани с метавселената

В мнение, публикувано от държавния Economic Daily, се казва, че колкото по-гореща става метавселената, толкова повече обществеността трябва да остане спокойна.Авторът пише, че в бъдеще, когато техноло...
НОЕ. 29, 2021 14:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мъж кръщава сина си на любимата си криптовалута

Неговият туит не остана незабелязан от главния изпълнителен директор на Input Output Чарлз Хоскинсън, който приветства бебето на света.Welcome baby cardano to the world https://t.co/oXNx1sUi22— Charle...
НОЕ. 29, 2021 12:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Казахстан обмислят изграждането на АЕЦ за копаене на криптовалути

Ядрената алтернатива за снабдяване на енергийната система на страната е доста непопулярна сред гражданите. Въпреки това президентът Касим-Жомарт настоява, че предложението има за цел "да увеличи прино...
НОЕ. 28, 2021 18:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света