НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Крипто кит се опитва да скрие 5% от общото предлагане на Етериум

ЯНУ. 27, 2019 20:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто кит се опитва да скрие 5% от общото предлагане на Етериум

2018 г. бе отбелязана с висока волатилност и ниска стабилност за криптовалутната индустрия.


Ефектът от това понижи доверието на инвеститорите, след като през 2017 година те вкусиха много успехи с криптовалутите. Продължителните мечи периоди през 2017 година доведоха инвеститорите до радикални действия, включително масови продажби, за да се избегне натрупването на загуби от инвестиции.


HODL на крипто китовете


Докато тези инвеститори продаваха, други взеха още по-твърда позиция, като решиха да се придвижат към огромното си количество токени. HODL е жаргон на криптовалутите за натрупване на токени, докато чакаме покачването на цените. Хората, участващи в тези действия, се наричат крипто китове. Това са физически или юридически лица, които притежават големи количества крипто, най-вече защото се радват на „властта на установяване“.

Тези действия са подкрепени най-вече от факта, че крипто индустрията е предимно нерегламентирана и не съществуват закони срещу тази практика. За да запълнят тази ниша, фирми като лабораториите на ORS пребивават в крипто-аналитични технологии, които са в състояние да откриват и проследяват необичайни или подозрителни транзакции с криптовалута.


Открити са необичайни сделки на 1-ви декември 2018 година


Продуктът от лабораториите на ORS е известен като ORS Crypto-Hound. Това е крипто аналитичен инструмент базиран на изкуствен интелект и на мулти-блокчейн, който предоставя информация за действията на най-големите крипто китове на пазара.

С помощта на Crypto-Hound приспособлението за транзакция бяха анализирани първите 1000 сделки на Eтериум между октомври и декември 2018 г. и на 1-ви декември 2018-та бе открита необичайна активност.

Сделката включва шест портфейла, всички от които имат сходства, пораждащи подозрение. Всичките 6 портфейла имат подобна композиция: Повече от 92% от акциите на OMG Tokens. Общият брой на 6-те портфейла е 393 904 OMG токена, които са 0.28% от общото количество OMG, което е типичен за консултант дял.


Разследване на тройно ниво


След разкриване на подозрителните транзакции, лабораториите на ORS решиха да ограничат разследванията на 6-те портфейли. Следваха се три основни линии, а именно - датата на създаване на портфейлите, формулата (алгоритъма) на паричния превод и накрая баланса на крайния портфейл.

С помощта на Crypto-Hound на ORS бе открито, че портфейлите от 1 до 3 са създадени на 20 август и последните три на 14 септември. Това ясно показва преднамерен план. По отношение на формулата, използвана за преместване на средствата, беше установено, че средствата от електронните портфейли първо бяха преместени 100% в нови портфейли в малки парченца, преди да бъдат преместени отново в 39 нови портфейла, всяка от които притежаваше 150 000 ETH, което беше окончателния баланс във всеки от новосъздадените портфейли.

Разследващият екип не се насочва директно към конкретно лице или организация, които биха могли да стоят зад взаимосвързаните портфейли, което представлява 5% от общото предлагане на Етериум. Въпреки това, в края на изследването беше извлечена хипотеза, която предполага, че вероятно крипто китът се е опитал да направи фалшива децентрализация. Според теорията, че този човек (въпреки че може да е организация или фонд) смята, че може да раздели ETH и OMG средствата, като по този начин защитава целостта на бранда Етериум .


Подозрителните транзакции не могат да бъдат съвпадение


След 313 транзакции бяха проследени 5.5 милиона ETH. Подозрителните дейности не могат да бъдат просто отписани като съвпадение, като се има предвид, че всичките 6 портфейла се състоят от повече от 92% дял на OMG токените, всички те са свързани и всички първоначални транзакции са проведени на 1-ви декември. Това подкрепя аргумента, че зад този масивен ход стои един човек или група лица.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Топ анализатор предрича 200% скок на Етериум срещу Биткойн (ETH/BTC)

Крипто стратегът Майкъл ван де Поуп каза на своите 443,000 последователи в Twitter, че е в рамките на възможното Етериум да скочи с 200% срещу Биткойн (ETH/BTC) през следващите месеци.Той обаче предуп...
ОКТ. 16, 2021 14:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум скоро ще достигне $4,900 - според Fundstrat

Етериум биковете могат да насочат погледа си към нов исторически връх, ако ETH успее да пробие ценовото ниво от $4,030. В такъв случай, според анализаторите на компанията, подновеният импулс може да т...
ОКТ. 16, 2021 11:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP се превърна в криптовалута номер едно във Великобритания

Британските инвеститори на дребно избират XRP пред другите криптовалути, ADA е на второ мястоДанните, споделени от eToro, посочват, че през третото тримесечие на тази година инвеститорите на дребно въ...
ОКТ. 15, 2021 22:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance ще проведе парачейн търг за Polkadot (DOT)

В секцията Новини в блога на платформата Binance обяви бъдещата подкрепа за търга за слотове за Polkadot Parachain, който ще се проведе през ноември 2021 г. Повече подробности за участниците ще бъдат ...
ОКТ. 15, 2021 17:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света