НАЧАЛО Крипто Крими

Крипто измамник получава $1.1 милиона глоба и доживотна забрана за търговия

АВГ. 25, 2018 11:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто измамник получава $1.1 милиона глоба и доживотна забрана за търговия

Компания за търговия с криптовалути и нейният управител са били глобени, както и са получили забрана за всякаква бъдеща търговия с цифрови активи в дело, подадено от Commodity Futures Trading Commission (CFTC).


В осезателния случай, насочен към "Cabbage Tech или още Coin Drop Markets, както и директора на фирмата Патрик К. Макдонъл, Източен окръжен съд в Ню Йорк в сряда се срещна с CFTC, като обвини защитата, че мамят клиенти.

Първоначално съобщено от Law 360, районния съдия Джак Уайнщайн постанови, че Cabbage Tech и Макдонъл са нарушили Закона за стоковата борса, като са се занимавали с "груби умишлени нарушения" на федералните закони.


Над $1,1 милиона в наказания и компенсации


Освен това, че на обвиняемите се налага окончателна заповед, те също ще трябва да платят глоба от около $ 1,161,716 - $ 871,287 в наказания и $ 290,429 в реституция.

Според съдията Уайнщайн, доказателствата, представени пред съда, доказват, че Cabbage Tech и Макдонъл са участвали в измамна схема миналата година между януари и юли. Сред откровенията се съдържаше фактът, че докато Макдонъл създава впечатлението, че Cabbage Tech е успешна фирма с няколко служители и офиси, тя всъщност е еднолична операция, която е изцяло собственост и управлявана от директора.

Схемата приключи миналата година през юни, когато Макдонъл заяви, че Coin Drop Markets е бил хакнат, преди да публикува съобщение на уебсайта на фирмата, в което се посочва, че в резултат на атаката ще прекрати услугите си. Съдът обаче установи, че не е имало хакерство и ответникът е изключил сайта, както и други цифрови свойства, преди да прекрати комуникацията с клиентите.

CFTC внесе делото срещу Cabbage Tech през януари, като твърди, че обвиняемите са обещали да предлагат търговски съвети на клиентите само за да се окажат крадени от тях.

"Както се твърди, обвиняемите тук обичат клиентите, интересуващи се от Биткойн и Litecoin, като им обещават възможността да получат вътрешно лъжичка за следващото ново нещо и да се възползват от търговския смисъл на предполагаемия експерт", заяви директорът на изпълнителната власт в CFTC, Джеймс Макдоналд. "В действителност, както се твърди, клиентите са купили само в измамна схема на обвиняемите."

По време на съдебния процес, Макдонъл от свое име, тъй като той твърди, че не може да си позволи адвокат. Това беше въпреки опитите на съда да му внушат необходимостта от съвет.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света