НАЧАЛО Крипто Крими

Крипто измамник получава $1.1 милиона глоба и доживотна забрана за търговия

АВГ. 25, 2018 11:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто измамник получава $1.1 милиона глоба и доживотна забрана за търговия

Компания за търговия с криптовалути и нейният управител са били глобени, както и са получили забрана за всякаква бъдеща търговия с цифрови активи в дело, подадено от Commodity Futures Trading Commission (CFTC).


В осезателния случай, насочен към "Cabbage Tech или още Coin Drop Markets, както и директора на фирмата Патрик К. Макдонъл, Източен окръжен съд в Ню Йорк в сряда се срещна с CFTC, като обвини защитата, че мамят клиенти.

Първоначално съобщено от Law 360, районния съдия Джак Уайнщайн постанови, че Cabbage Tech и Макдонъл са нарушили Закона за стоковата борса, като са се занимавали с "груби умишлени нарушения" на федералните закони.


Над $1,1 милиона в наказания и компенсации


Освен това, че на обвиняемите се налага окончателна заповед, те също ще трябва да платят глоба от около $ 1,161,716 - $ 871,287 в наказания и $ 290,429 в реституция.

Според съдията Уайнщайн, доказателствата, представени пред съда, доказват, че Cabbage Tech и Макдонъл са участвали в измамна схема миналата година между януари и юли. Сред откровенията се съдържаше фактът, че докато Макдонъл създава впечатлението, че Cabbage Tech е успешна фирма с няколко служители и офиси, тя всъщност е еднолична операция, която е изцяло собственост и управлявана от директора.

Схемата приключи миналата година през юни, когато Макдонъл заяви, че Coin Drop Markets е бил хакнат, преди да публикува съобщение на уебсайта на фирмата, в което се посочва, че в резултат на атаката ще прекрати услугите си. Съдът обаче установи, че не е имало хакерство и ответникът е изключил сайта, както и други цифрови свойства, преди да прекрати комуникацията с клиентите.

CFTC внесе делото срещу Cabbage Tech през януари, като твърди, че обвиняемите са обещали да предлагат търговски съвети на клиентите само за да се окажат крадени от тях.

"Както се твърди, обвиняемите тук обичат клиентите, интересуващи се от Биткойн и Litecoin, като им обещават възможността да получат вътрешно лъжичка за следващото ново нещо и да се възползват от търговския смисъл на предполагаемия експерт", заяви директорът на изпълнителната власт в CFTC, Джеймс Макдоналд. "В действителност, както се твърди, клиентите са купили само в измамна схема на обвиняемите."

По време на съдебния процес, Макдонъл от свое име, тъй като той твърди, че не може да си позволи адвокат. Това беше въпреки опитите на съда да му внушат необходимостта от съвет.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Полицията в Косово конфискува хардуер за добив на криптовалути

Съобщение, издадено от косовската полиция в същия ден, разкри, че са конфискувани 272 машини за копаене на Биткойн (BTC) “Antminer” в община Лепосавич и други 39 машини за копаене в близост до Прищина...
ЯНУ. 12, 2022 14:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пакистан разследват Binance след измама за милиони

Правителството на Пакистан започна разследване, след като получи множество жалби срещу продължаваща измама, която включваше подвеждане на инвеститорите да изпращат средства от портфейли на Binance към...
ЯНУ. 9, 2022 21:38 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто хакерите са откраднали над $9.8 милиарда през 2021 година

Преглед на хаковетеСпоред доклада на компанията е имало 231 пробива на сигурността, проследени в блокчейна. Загубите от всички тези инциденти възлизат на $9.8 милиарда. С повече хакове и измами, които...
ДЕК. 28, 2021 20:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bent Finance претърпя хак на платформата

Bent Finance за първи път разбира за експлойта в понеделник около 20:55 (EST), когато компанията не отчете загуба на средства. Въпреки това общността заподозря, че това може да е т.нар. 'rug-pull' сле...
ДЕК. 21, 2021 16:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света