НАЧАЛО Крипто Крими

Крипто измамник получава $1.1 милиона глоба и доживотна забрана за търговия

АВГ. 25, 2018 11:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто измамник получава $1.1 милиона глоба и доживотна забрана за търговия

Компания за търговия с криптовалути и нейният управител са били глобени, както и са получили забрана за всякаква бъдеща търговия с цифрови активи в дело, подадено от Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

 


В осезателния случай, насочен към "Cabbage Tech или още Coin Drop Markets, както и директора на фирмата Патрик К. Макдонъл, Източен окръжен съд в Ню Йорк в сряда се срещна с CFTC, като обвини защитата, че мамят клиенти.

Първоначално съобщено от Law 360, районния съдия Джак Уайнщайн постанови, че Cabbage Tech и Макдонъл са нарушили Закона за стоковата борса, като са се занимавали с "груби умишлени нарушения" на федералните закони.


Над $1,1 милиона в наказания и компенсации


Освен това, че на обвиняемите се налага окончателна заповед, те също ще трябва да платят глоба от около $ 1,161,716 - $ 871,287 в наказания и $ 290,429 в реституция.

Според съдията Уайнщайн, доказателствата, представени пред съда, доказват, че Cabbage Tech и Макдонъл са участвали в измамна схема миналата година между януари и юли. Сред откровенията се съдържаше фактът, че докато Макдонъл създава впечатлението, че Cabbage Tech е успешна фирма с няколко служители и офиси, тя всъщност е еднолична операция, която е изцяло собственост и управлявана от директора.

Схемата приключи миналата година през юни, когато Макдонъл заяви, че Coin Drop Markets е бил хакнат, преди да публикува съобщение на уебсайта на фирмата, в което се посочва, че в резултат на атаката ще прекрати услугите си. Съдът обаче установи, че не е имало хакерство и ответникът е изключил сайта, както и други цифрови свойства, преди да прекрати комуникацията с клиентите.

CFTC внесе делото срещу Cabbage Tech през януари, като твърди, че обвиняемите са обещали да предлагат търговски съвети на клиентите само за да се окажат крадени от тях.

"Както се твърди, обвиняемите тук обичат клиентите, интересуващи се от Биткойн и Litecoin, като им обещават възможността да получат вътрешно лъжичка за следващото ново нещо и да се възползват от търговския смисъл на предполагаемия експерт", заяви директорът на изпълнителната власт в CFTC, Джеймс Макдоналд. "В действителност, както се твърди, клиентите са купили само в измамна схема на обвиняемите."

По време на съдебния процес, Макдонъл от свое име, тъй като той твърди, че не може да си позволи адвокат. Това беше въпреки опитите на съда да му внушат необходимостта от съвет.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Японската полиция арестува 30 души свързани с хака на Coincheck

Както се съобщава, Такайоши Дой и Масаки Китамото, двамата мъже, които ръководиха високопрофилната кражба, бяха арестувани през март 2020 г.Базираната в Токио Coincheck претърпя масивен пробив още пре...
ЯНУ. 22, 2021 15:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Въоръжен грабеж: Крипто трейдър се раздели с $450,000

Според доклад на South China Morning Post от вторник, в момента полицията в Хонконг издирва бандата.Говорител на полицията разкри, че групата е действала, като е имало един член, който е извършил множ...
ЯНУ. 20, 2021 11:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Измамите с раздаване на безплатно крипто генерират над $500,000 на седмица

Изглежда, че старите измами с раздаване на безплатно крипто не са толкова остарели, колкото си мислехме. Хората все още се заблуждават през 2021 г., захранвайки измамниците с големи суми пари.Колкото ...
ЯНУ. 16, 2021 20:51 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Българин бе осъден на 10 години затвор за пране на пари с криптовалути

Според прессъобщение от вторник от Министерството на правосъдието, съдията от окръжния съд на САЩ Робърт Уиър осъди Росен Йосифов на 10 години затвор.53-годишният бивш български гражданин бе осъден за...
ЯНУ. 13, 2021 00:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света