НАЧАЛО Крипто Крими

Крипто измамник получава $1.1 милиона глоба и доживотна забрана за търговия

АВГ. 25, 2018 11:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто измамник получава $1.1 милиона глоба и доживотна забрана за търговия

Компания за търговия с криптовалути и нейният управител са били глобени, както и са получили забрана за всякаква бъдеща търговия с цифрови активи в дело, подадено от Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

 


В осезателния случай, насочен към "Cabbage Tech или още Coin Drop Markets, както и директора на фирмата Патрик К. Макдонъл, Източен окръжен съд в Ню Йорк в сряда се срещна с CFTC, като обвини защитата, че мамят клиенти.

Първоначално съобщено от Law 360, районния съдия Джак Уайнщайн постанови, че Cabbage Tech и Макдонъл са нарушили Закона за стоковата борса, като са се занимавали с "груби умишлени нарушения" на федералните закони.


Над $1,1 милиона в наказания и компенсации


Освен това, че на обвиняемите се налага окончателна заповед, те също ще трябва да платят глоба от около $ 1,161,716 - $ 871,287 в наказания и $ 290,429 в реституция.

Според съдията Уайнщайн, доказателствата, представени пред съда, доказват, че Cabbage Tech и Макдонъл са участвали в измамна схема миналата година между януари и юли. Сред откровенията се съдържаше фактът, че докато Макдонъл създава впечатлението, че Cabbage Tech е успешна фирма с няколко служители и офиси, тя всъщност е еднолична операция, която е изцяло собственост и управлявана от директора.

Схемата приключи миналата година през юни, когато Макдонъл заяви, че Coin Drop Markets е бил хакнат, преди да публикува съобщение на уебсайта на фирмата, в което се посочва, че в резултат на атаката ще прекрати услугите си. Съдът обаче установи, че не е имало хакерство и ответникът е изключил сайта, както и други цифрови свойства, преди да прекрати комуникацията с клиентите.

CFTC внесе делото срещу Cabbage Tech през януари, като твърди, че обвиняемите са обещали да предлагат търговски съвети на клиентите само за да се окажат крадени от тях.

"Както се твърди, обвиняемите тук обичат клиентите, интересуващи се от Биткойн и Litecoin, като им обещават възможността да получат вътрешно лъжичка за следващото ново нещо и да се възползват от търговския смисъл на предполагаемия експерт", заяви директорът на изпълнителната власт в CFTC, Джеймс Макдоналд. "В действителност, както се твърди, клиентите са купили само в измамна схема на обвиняемите."

По време на съдебния процес, Макдонъл от свое име, тъй като той твърди, че не може да си позволи адвокат. Това беше въпреки опитите на съда да му внушат необходимостта от съвет.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Съдят Ledger заради 'прикриване на пробива на сигурността'

Първоначалната жалба, подадена до Окръжния съд на САЩ за Северния окръг на Калифорния, твърди, че Ledger и Shopify (платформа за електронна търговия, която си партнира с Ledger) "небрежно са допуснали...
АПР. 11, 2021 17:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съдия отхвърли искането на SEC за финансовите записи на директорите на Ripple

SEC беше поискала личните финансови записи за последните осем години на Брад Гарлингхаус и Крис Ларсен, настоящи и бивши главни мениджъри на Ripple. В неотдавнашното решение обаче Нетбърн постанови, ч...
АПР. 11, 2021 11:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

12 години затвор за мъж опитал да си купи химическо оръжие с Биткойн

Джейсън Уилям Сисър, мъж от Мисури, се опита да купи опасно химическо оръжие в тъмната мрежа с Биткойн. Той каза на потенциалния продавач, че възнамерява да го използва скоро, като по този начин ще уб...
АПР. 10, 2021 11:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Изтекоха данните на половин милиард потребители на Facebook

Според анализатор на сигурността, чувствителна лична информация на над половин милиард потребители на Facebook е изтекла на добре известен хакерски форум - потенциален риск за милиони търговци на крип...
АПР. 5, 2021 13:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света