НАЧАЛО Крипто Крими

Крипто измамник получава $1.1 милиона глоба и доживотна забрана за търговия

АВГ. 25, 2018 11:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто измамник получава $1.1 милиона глоба и доживотна забрана за търговия

Компания за търговия с криптовалути и нейният управител са били глобени, както и са получили забрана за всякаква бъдеща търговия с цифрови активи в дело, подадено от Commodity Futures Trading Commission (CFTC).


В осезателния случай, насочен към "Cabbage Tech или още Coin Drop Markets, както и директора на фирмата Патрик К. Макдонъл, Източен окръжен съд в Ню Йорк в сряда се срещна с CFTC, като обвини защитата, че мамят клиенти.

Първоначално съобщено от Law 360, районния съдия Джак Уайнщайн постанови, че Cabbage Tech и Макдонъл са нарушили Закона за стоковата борса, като са се занимавали с "груби умишлени нарушения" на федералните закони.


Над $1,1 милиона в наказания и компенсации


Освен това, че на обвиняемите се налага окончателна заповед, те също ще трябва да платят глоба от около $ 1,161,716 - $ 871,287 в наказания и $ 290,429 в реституция.

Според съдията Уайнщайн, доказателствата, представени пред съда, доказват, че Cabbage Tech и Макдонъл са участвали в измамна схема миналата година между януари и юли. Сред откровенията се съдържаше фактът, че докато Макдонъл създава впечатлението, че Cabbage Tech е успешна фирма с няколко служители и офиси, тя всъщност е еднолична операция, която е изцяло собственост и управлявана от директора.

Схемата приключи миналата година през юни, когато Макдонъл заяви, че Coin Drop Markets е бил хакнат, преди да публикува съобщение на уебсайта на фирмата, в което се посочва, че в резултат на атаката ще прекрати услугите си. Съдът обаче установи, че не е имало хакерство и ответникът е изключил сайта, както и други цифрови свойства, преди да прекрати комуникацията с клиентите.

CFTC внесе делото срещу Cabbage Tech през януари, като твърди, че обвиняемите са обещали да предлагат търговски съвети на клиентите само за да се окажат крадени от тях.

"Както се твърди, обвиняемите тук обичат клиентите, интересуващи се от Биткойн и Litecoin, като им обещават възможността да получат вътрешно лъжичка за следващото ново нещо и да се възползват от търговския смисъл на предполагаемия експерт", заяви директорът на изпълнителната власт в CFTC, Джеймс Макдоналд. "В действителност, както се твърди, клиентите са купили само в измамна схема на обвиняемите."

По време на съдебния процес, Макдонъл от свое име, тъй като той твърди, че не може да си позволи адвокат. Това беше въпреки опитите на съда да му внушат необходимостта от съвет.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Обвиниха българин в измамна схема за милиони

След двуседмично дело, Йосифов бе признат за виновен от федералното жури във Франкфорт, Кентъки, за заговор за пране на пари и за заговор за рекет. Жителят на Кентъки ще бъде изправен пред присъда на ...
СЕП. 29, 2020 12:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Бял хакер' предотврати кражбата на $10 милиона в Етериум

Изследователят на сигурността в блокчейн мрежите 'whitehat samczsun' публикува доклад в Twitter, описващ подробно операция за предотвратяване на кражбата на 25,000 ETH (~10 милиона долара). Според док...
СЕП. 29, 2020 21:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето как хакерът на KuCoin изпира откраднатите криптовалути

Хакерът е започнал да разменя откраднатите токени OCEAN за ETH на най-популярния децентрализиран обмен. Договорът за OCEAN вече е поставен на пауза от екипа, стоящ зад проекта, за да защити притежател...
СЕП. 28, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индийските власти разследват предполагаемa измама с крипто борса

Според местния вестник Milenium Post, крилото за икономически престъпления към полицията в Ню Делхи сега разследва операторите на борсата Pluto Exchange, след като получи жалба от 43 инвеститори относ...
СЕП. 23, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света