НАЧАЛО Крипто Крими

Крипто измамите и социалните медии

АВГ. 18, 2018 23:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто измамите и социалните медии

Социалните медии са повлияли нашето общество по толкова много начини.

 


Индустриите са се възползвали изключително много от социалните медии. Техните различни платформи дават възможност информацията да бъде споделена, разглеждана и консумирана в огромни количества по всяко време. Крипто и блокчейн индустрията обаче не се различава от другите индустрии, които могат да припишат част от техния успех на социалните медии.

Социалните медии и крипто заедно с блокчейн технологията е нещо положително в последни години. Социалните медии са изиграли жизненоважна роля, когато става въпрос за популярността и интегрирането на крипто в основните медии, което води до тяхното развитие.

Много мрежи в интернет са изцяло посветени на развитието на крипто. По този начин се споделят нови предложения, новини, идеи, дискусии, планове за ICO и цифрови монети, регулиране и много други.

Крипто и социалните медии са тясно свързани.


Влиянието на социалните медии вече се превърна в проблем за крипто света. Социалните медии вече позволяват крипто измами.

Макар измамите да съществуват от край време, честотата, с която се случват на пазара, чрез всевъзможни социални медийни платформи, е абсолютно извън контрол.

Facebook наскоро беше наводнен с фишинг измами и реклами, които доведоха до много оплаквания от страна на потребителите. Някои от тях предлагаха огромни печалби от търговията с двоични опции, например Cloud Trader и Bitcoin Code, докато други таргетираха средства в цифровия портфейл.

Платформата за социални медии дори беше съдена от един човек, за дейности, свързани с измама, с участието на неговия лик.

Неотдавнашно проучване на Twitter разкри, че има повече от 15,000 ботa, които се използват за крипто измами, като повечето са много трудни за откриване. Обикновено имитират профилите на високопоставени хора, използват изображения, за да подмамят потребителите.

Крипто рекламите и свързаните с тях дейности на различните социални медийни платформи са необходими, за да напредва пазара, но е важно да се следят и проучват методите на крипто измамниците, за да не могат да жънат успех.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Съдят Ledger заради 'прикриване на пробива на сигурността'

Първоначалната жалба, подадена до Окръжния съд на САЩ за Северния окръг на Калифорния, твърди, че Ledger и Shopify (платформа за електронна търговия, която си партнира с Ledger) "небрежно са допуснали...
АПР. 11, 2021 17:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съдия отхвърли искането на SEC за финансовите записи на директорите на Ripple

SEC беше поискала личните финансови записи за последните осем години на Брад Гарлингхаус и Крис Ларсен, настоящи и бивши главни мениджъри на Ripple. В неотдавнашното решение обаче Нетбърн постанови, ч...
АПР. 11, 2021 11:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

12 години затвор за мъж опитал да си купи химическо оръжие с Биткойн

Джейсън Уилям Сисър, мъж от Мисури, се опита да купи опасно химическо оръжие в тъмната мрежа с Биткойн. Той каза на потенциалния продавач, че възнамерява да го използва скоро, като по този начин ще уб...
АПР. 10, 2021 11:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Изтекоха данните на половин милиард потребители на Facebook

Според анализатор на сигурността, чувствителна лична информация на над половин милиард потребители на Facebook е изтекла на добре известен хакерски форум - потенциален риск за милиони търговци на крип...
АПР. 5, 2021 13:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света