НАЧАЛО Крипто Крими

Крипто измамите и социалните медии

АВГ. 18, 2018 23:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто измамите и социалните медии

Социалните медии са повлияли нашето общество по толкова много начини.


Индустриите са се възползвали изключително много от социалните медии. Техните различни платформи дават възможност информацията да бъде споделена, разглеждана и консумирана в огромни количества по всяко време. Крипто и блокчейн индустрията обаче не се различава от другите индустрии, които могат да припишат част от техния успех на социалните медии.

Социалните медии и крипто заедно с блокчейн технологията е нещо положително в последни години. Социалните медии са изиграли жизненоважна роля, когато става въпрос за популярността и интегрирането на крипто в основните медии, което води до тяхното развитие.

Много мрежи в интернет са изцяло посветени на развитието на крипто. По този начин се споделят нови предложения, новини, идеи, дискусии, планове за ICO и цифрови монети, регулиране и много други.

Крипто и социалните медии са тясно свързани.


Влиянието на социалните медии вече се превърна в проблем за крипто света. Социалните медии вече позволяват крипто измами.

Макар измамите да съществуват от край време, честотата, с която се случват на пазара, чрез всевъзможни социални медийни платформи, е абсолютно извън контрол.

Facebook наскоро беше наводнен с фишинг измами и реклами, които доведоха до много оплаквания от страна на потребителите. Някои от тях предлагаха огромни печалби от търговията с двоични опции, например Cloud Trader и Bitcoin Code, докато други таргетираха средства в цифровия портфейл.

Платформата за социални медии дори беше съдена от един човек, за дейности, свързани с измама, с участието на неговия лик.

Неотдавнашно проучване на Twitter разкри, че има повече от 15,000 ботa, които се използват за крипто измами, като повечето са много трудни за откриване. Обикновено имитират профилите на високопоставени хора, използват изображения, за да подмамят потребителите.

Крипто рекламите и свързаните с тях дейности на различните социални медийни платформи са необходими, за да напредва пазара, но е важно да се следят и проучват методите на крипто измамниците, за да не могат да жънат успех.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Полицията в Косово конфискува хардуер за добив на криптовалути

Съобщение, издадено от косовската полиция в същия ден, разкри, че са конфискувани 272 машини за копаене на Биткойн (BTC) “Antminer” в община Лепосавич и други 39 машини за копаене в близост до Прищина...
ЯНУ. 12, 2022 14:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пакистан разследват Binance след измама за милиони

Правителството на Пакистан започна разследване, след като получи множество жалби срещу продължаваща измама, която включваше подвеждане на инвеститорите да изпращат средства от портфейли на Binance към...
ЯНУ. 9, 2022 21:38 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто хакерите са откраднали над $9.8 милиарда през 2021 година

Преглед на хаковетеСпоред доклада на компанията е имало 231 пробива на сигурността, проследени в блокчейна. Загубите от всички тези инциденти възлизат на $9.8 милиарда. С повече хакове и измами, които...
ДЕК. 28, 2021 20:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bent Finance претърпя хак на платформата

Bent Finance за първи път разбира за експлойта в понеделник около 20:55 (EST), когато компанията не отчете загуба на средства. Въпреки това общността заподозря, че това може да е т.нар. 'rug-pull' сле...
ДЕК. 21, 2021 16:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света