НАЧАЛО Крипто Крими

Крипто измамите и социалните медии

АВГ. 18, 2018 23:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто измамите и социалните медии

Социалните медии са повлияли нашето общество по толкова много начини.


Индустриите са се възползвали изключително много от социалните медии. Техните различни платформи дават възможност информацията да бъде споделена, разглеждана и консумирана в огромни количества по всяко време. Крипто и блокчейн индустрията обаче не се различава от другите индустрии, които могат да припишат част от техния успех на социалните медии.

Социалните медии и крипто заедно с блокчейн технологията е нещо положително в последни години. Социалните медии са изиграли жизненоважна роля, когато става въпрос за популярността и интегрирането на крипто в основните медии, което води до тяхното развитие.

Много мрежи в интернет са изцяло посветени на развитието на крипто. По този начин се споделят нови предложения, новини, идеи, дискусии, планове за ICO и цифрови монети, регулиране и много други.

Крипто и социалните медии са тясно свързани.


Влиянието на социалните медии вече се превърна в проблем за крипто света. Социалните медии вече позволяват крипто измами.

Макар измамите да съществуват от край време, честотата, с която се случват на пазара, чрез всевъзможни социални медийни платформи, е абсолютно извън контрол.

Facebook наскоро беше наводнен с фишинг измами и реклами, които доведоха до много оплаквания от страна на потребителите. Някои от тях предлагаха огромни печалби от търговията с двоични опции, например Cloud Trader и Bitcoin Code, докато други таргетираха средства в цифровия портфейл.

Платформата за социални медии дори беше съдена от един човек, за дейности, свързани с измама, с участието на неговия лик.

Неотдавнашно проучване на Twitter разкри, че има повече от 15,000 ботa, които се използват за крипто измами, като повечето са много трудни за откриване. Обикновено имитират профилите на високопоставени хора, използват изображения, за да подмамят потребителите.

Крипто рекламите и свързаните с тях дейности на различните социални медийни платформи са необходими, за да напредва пазара, но е важно да се следят и проучват методите на крипто измамниците, за да не могат да жънат успех.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Най-големите банки перат най-големите суми

Някои от най-големите банки в света, включително JPMorgan Chase, HASBC и Deutsche Bank, позволиха на престъпници да изперат почти $ 2 трилиона в незаконни печалби от 1999 до 2017, според информация, и...
СЕП. 21, 2020 10:54 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Полицията вика на разпит директора на Bithumb

Предполага се, че столичната полицейска агенция в Сеул се опитва да разпита Лий Юнг Хун, председател на управителния съвет на Bithumb Korea и Bithumb Holdings, според доклад от 18-ти септември на държ...
СЕП. 20, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Потребителите на хакната крипто борса са на прага да възвърнат парите си

Както бе съобщено, Cryptopia загуби криптовалута на стойност 30 милиона NZD (17,85 милиона долара) поради хак и влезе в процес на ликвидация през май 2019 г. Притежателите на сметки там наскоро постиг...
СЕП. 20, 2020 17:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

DeFi измама се 'изпари' с $20 милиона два дни след старта си

DeFi проектът проведе двудневна кампания, която силно се рекламира в социалните медии, като дори стимулира раздаването на криптовалути в Twitter, за да привлече повече хора. По време на промоциите, ин...
СЕП. 19, 2020 13:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света