НАЧАЛО Други

Крипто ипотеки в Ню Йорк и Калифорния

МАЙ. 11, 2019 18:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто ипотеки в Ню Йорк и Калифорния

Жителите на Калифорния и Ню Йорк скоро ще могат да правят ипотеки, които са подсигурени от криптовалути и интелигентни договори.


В четвъртък, Fluidity, финтех стартъп, обяви своя план за пускането на първите жилищни кредити на Етериум в тези два щата до това лято, според туит от компанията.

Преди официалното обявяване, Тод Липиат, главен архитект на Fluidity, посочи как подобно предложение ще проработи.

Ще токенизираме къщата, което ефективно ще вземе обезпечението, което е ликвидността на къщата. Залагате на къщата и получавате по-висока ставка в долари.

Нашата методология осигурява по-добро ценообразуване, което се определя единствено от присъщия кредит на сделката, за разлика от външни фактори като вътрешни политики на централната банка и политически търговски нагласи.

Fluidity търси партньорства с платформи за кредитиране, базирани на Eтериум, а кредитополучателите ще трябва да подават онлайн кредитни чекове, точно както биха направили за по-традиционен заем, обясни Липиат. Fluidity планират да обработят техните данни и да генерират както интелигентен договор, така и токенизирана форма на ипотеката, каза той.

Да не се занимават кредитополучателя и продавача с криптовалутите, помага за значителното намаляване на риска, обяснява Липиат.

Ще се занимаем с вътрешната работа на децентрализираната система. Кредитополучателите изплащат долари и ние също ще управляваме рисковия профил на основните ценни книжа.

Съоснователят на Fluidity, Майкъл Овед, обяви в блог пост в началото на 2019 гoдина, че Fluidity се слива с Propellr, платформа за изграждане, управление и обслужване на дигитални активи, за да се формира Fluity Factora.

Заедно ние вземаме сложни финансови активи, разбиваме ги на основните им фактори и ги кодираме в блокчейн. Това дава възможност за стандартизация, прозрачност и ликвидност, като прави капиталовите пазари по-ефективни и намалява необходимостта от скъпи посредници.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джими Уелс пуска на аукцион първата редакция на Уикипедия като NFT

Какво представлява това NFT? Въпреки че NFT-то се рекламира като съдържащ първата редакция на Уелс, той съдържа по-точно оригиналното състояние на уебсайта на Wikipedia."'Hello, World!' беше...
ДЕК. 7, 2021 15:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ritholtz Wealth Management и WisdomTree пускат нов крипто индекс

Наречен RWM WisdomTree Crypto Index, новият индекс се състои от 36% Биткойн, 20% Етериум и 4% от 11 други крипто-свързани актива в отделно управлявана сметка, според съобщение на компанията.Индексът с...
ДЕК. 6, 2021 19:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индийска банка си партнира с крипто борса въпреки забраната в страната

Банковият гигант обяви, че си партнира с водещата крипто борса WazirX, която ще позволи на търговците да използват банковите услуги, за да ликвидират средствата си. Партньорството между двете страни с...
ДЕК. 7, 2021 08:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Едуард Сноудън отправя предупреждение за крипто гейминга

В ново интервю за Parachains, канал в YouTube, фокусиран върху Polkadot и Kusama, Сноудън казва, че е против монетизирането на гейминг платформи, които използват NFT, защото използват фалшиво усещане ...
ДЕК. 6, 2021 08:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света