НАЧАЛО Други

Крипто инвестициите в недвижими имоти са на път да се удвоят през 2019 година

АВГ. 20, 2019 19:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто инвестициите в недвижими имоти са на път да се удвоят през 2019 година

BitPay казва, че крипто инвестиции в недвижими имоти ще се удвоят през 2019 г.

Фирмата зад луксозен жилищен комплекс в Орландо, Флорида си партнира с BitPay за обработка на Биткойн плащания за недвижими имоти.


Обявен на 6-ти август, Grove Resort & Water Park ще приема флагманската криптовалута за покупки на техните 878 резиденции в курортен стил. И все пак сравнително малкото развитие има по-големи импликации - BitPay се превръща донякъде в утвърдено име на пазара на недвижими имоти.


През 2017 г. компанията обработи близо 20 милиона долара за строителство и продажби на недвижими имоти. След спада на пазара на криптовалути през 2018 г. тази цифра спадна до около 6 милиона долара, според главния търговски директор на BitPay, Сони Сингх.


През първите две тримесечия на тази година обаче компанията твърди, че вече е обработила над 5 милиона долара при сделки с недвижими имоти. Сингх каза, че BitPay е на път да удвои бизнеса си с недвижими имоти за годината, тъй като през 2018 г. компанията обработи 2,7 милиона долара в директни сделки с недвижими имоти и "около два пъти повече чрез ескроу (писмено задължение, което се депозира у трето лице) компании и адвокатски кантори, действащи като ескроу."


BitPay, най-големият в света Биткойн платежен процесор с около 1 милиард долара годишен бизнес, действа като платежен процесор за купувачи на жилища. Фирмата обменя монетите в щатски долари и прехвърля средствата на ескроу агент от името на купувача.


Сингх каза, че компанията извърши първата си сделка за недвижими имоти чрез базирания в Калифорния агент за недвижими имоти Piper Moretti преди около четири години. 


Оттогава компанията обработва "милиони" в сделки с недвижими имоти за корпорации и физически лица, като 2019 г. изглежда като най-успешната им година до момента.


Според Сингх средната цена на жилище, закупено чрез борсата, е около 1 милион долара. 


Компанията има постоянни взаимоотношения с редица разработчици и агенти на недвижими имоти, включително Magnum Real Estate и JetRE, които се занимават с имоти в Манхатън. 


Тя също така обработва сделки с недвижими имоти на някои от най-скъпите пазари на жилища в света, включително Дубай.


Около 79 процента от сделките с недвижими имоти на BitPay са се състояли в чужбина, въпреки че 34 процента от доларовата стойност идва от местните купувачи в САЩ.


От своя страна, апартаментите Grove Resort се продават от 330,000 до 595,000 долара за имот на пет минути от Disney World.


През последните месеци Дейвид Д'Амброзио, директор на курорта, заяви, че има потенциални запитвания от клиенти от Китай, Турция и Бразилия, които се интересуват от покупка с криптовалути.


"Беше лесно да се определи потенциалният наличен пазар", каза Д’Амброзио, като предположи, че "Биткойн ходлърите" търсят начин да диверсифицират своите портфейли.


Д'Амброзио заяви, че компанията му се е свързала с BitPay, тъй като фирмата "е извършила няколко милиарда в транзакции и поне няколко милиона с недвижими имоти само във Флорида и Югоизточните щати."


Процесорът начислява такса за обработка от 1 процент и се урежда в рамките на секунди, докато банковият превод таксува около 5 процента и може да отнеме няколко дни, според Сингх. 


Д'Амброзио каза, че в зависимост от обстоятелствата, Grove Resort "може да помогне да допринесе за това [таксата за обработка], ние бихме могли да помогнем да платим таксата за заглавие."


В момента курортът приема само Биткойн, но може да добави други валути в бъдеще.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

'Бащата на рекламaта' споделя как се пише рекламно послание, което работи

ОКТ. 14, 2019 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Fidelity защитават клиентите си като не предлагат криптовалути на платформите за търговия на дребно

Мърфи изрази това мнение по време на интервю за CNBC, публикувано на 11-и октомври. След като интервюиращият я попита, кога очаква потребителите да търгуват с криптовалута „по смислен начин“ в платфор...
ОКТ. 13, 2019 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Visa, Mastercard и eBay официално се отказаха от Libra

На 11-и октомври Bloomberg съобщи, че Ebay, Stripe и Mastercard са решили да се оттеглят от проекта за криптовалута на Facebook. Mинути след това, Visa заявиха, че също са решили да не се присъединява...
ОКТ. 12, 2019 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase намали таксите за търговците с високи обеми

От 7-и октомври Coinbase Pro прие нова структура за таксите.Тя увеличава таксите за сделки с до 10,000 долара с 233%, според актуализацията публикувана на 3-ти октомври.Coinbase Pro използва модела на...
ОКТ. 11, 2019 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света