НАЧАЛО Други

Крипто фондове са около 20% от хедж фондовете стартирани през 2018 г.

ОКТ. 15, 2018 22:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто фондове са около 20% от хедж фондовете стартирани през 2018 г.

Броят на стартиралите хедж фондове за криптовалута се е увеличил драстично през 2018 г. въпреки мечия пазар, твърди ново проучване.


Според Crypto Fund Research крипто фондовете сега представляват 20% от общия брой хедж фондове стартирали през 2018.


Индустрията е станала свидетел на 90 крипто фонда стартирали до края на третото тримесечие на тази година, и броят може да достигне до 120 до края на Q4. Това е с 1,69% повече в сравнение с 2017 г. и с 471% по-високо, отколкото през 2016 г. Общо 600 хедж фонда се очаква да се появят тази година.


"Броят на крипто хедж фондовете е нараснал от началото на 2017 г. Две трети от всички оперативни крипто фондове са започнали през последните седем тримесечия ", се казва в доклада.

Crypto Fund Research също така посочва, че крипто хедж фондовете са част от около 622 крипто фонда - брой, който включва и средства, базирани на рисков капитал и фондове за частни инвестиции. Заедно те представляват активи на стойност 4 млрд. долара.

Внезапният приток на нови крипто фондове в индустрията на хедж фондовете идва в момент, когато пазарът е със силно мечи настроение. Пазарната капитализация на криптовалутите се е понижила с повече от 70% тази година, откакто е установила върховата си стойност в края на 2017 г. Между другото, много нови крипто фондове стартираха по време на възходящия пазар миналата година. По-голямата част от тях отчитат повече от 50% загуби, според проучване на Autonomous Next, публикувано през второто тримесечие на тази година.

Джошуа Гнайда, основателят на Crypto Fund Research, вярва, че пускането на нови крипто хедж фондове далеч не е спряло, въпреки неблагоприятните пазарни условия. Той каза:

“В средата на 2018 г., при спад при стартирането на традиционни хедж фондове, крипто хедж фондовете са забележителни аберации. Цените на криптовалутите са в мечи пазар за по-голямата част от годината и регулаторната несигурност продължава да съществува в по-голямата част от света [...] Въпреки че ние не вярваме, че скуоростта на новите пускания е устойчива в дългосрочен план, в момента има малко признаци за забавяне.”
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

9GAG може и да пуснат NFT колекция

Гигантът на социалните медии обяви, че е закупил един от скандално известните Bored Ape Yacht Club NFT. Това може да е породило идея за тяхната собствена NFT колекция.9GAG е една от най-известните пла...
ЯНУ. 27, 2022 13:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск подтиква McDonald's да приемат Dogecoin

Мъск е дългогодишен фен на Dogecoin, туитвайки “Dogecoin е криптовалутата на хората” миналия февруари.Според уебсайта Know Your Meme Dogecoin е вдъхновен от популярното меме, базирано на породата Шиба...
ЯНУ. 27, 2022 12:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Capitrade Launchpad - пионер на Luna DeFi платформите

Операционното ниво и механизъм на Capitrade Launchpad гарантират, че всяко ниво се разпределя. Capitrade Ventures изгради отлични връзки с влиятелни лица и маркетинг партньори, което доведе до последо...
ЯНУ. 26, 2022 15:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света