НАЧАЛО Други

Крипто фондове са около 20% от хедж фондовете стартирани през 2018 г.

ОКТ. 15, 2018 22:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто фондове са около 20% от хедж фондовете стартирани през 2018 г.

Броят на стартиралите хедж фондове за криптовалута се е увеличил драстично през 2018 г. въпреки мечия пазар, твърди ново проучване.

 

Според Crypto Fund Research крипто фондовете сега представляват 20% от общия брой хедж фондове стартирали през 2018.


Индустрията е станала свидетел на 90 крипто фонда стартирали до края на третото тримесечие на тази година, и броят може да достигне до 120 до края на Q4. Това е с 1,69% повече в сравнение с 2017 г. и с 471% по-високо, отколкото през 2016 г. Общо 600 хедж фонда се очаква да се появят тази година.


"Броят на крипто хедж фондовете е нараснал от началото на 2017 г. Две трети от всички оперативни крипто фондове са започнали през последните седем тримесечия ", се казва в доклада.

Crypto Fund Research също така посочва, че крипто хедж фондовете са част от около 622 крипто фонда - брой, който включва и средства, базирани на рисков капитал и фондове за частни инвестиции. Заедно те представляват активи на стойност 4 млрд. долара.

Внезапният приток на нови крипто фондове в индустрията на хедж фондовете идва в момент, когато пазарът е със силно мечи настроение. Пазарната капитализация на криптовалутите се е понижила с повече от 70% тази година, откакто е установила върховата си стойност в края на 2017 г. Между другото, много нови крипто фондове стартираха по време на възходящия пазар миналата година. По-голямата част от тях отчитат повече от 50% загуби, според проучване на Autonomous Next, публикувано през второто тримесечие на тази година.

Джошуа Гнайда, основателят на Crypto Fund Research, вярва, че пускането на нови крипто хедж фондове далеч не е спряло, въпреки неблагоприятните пазарни условия. Той каза:

“В средата на 2018 г., при спад при стартирането на традиционни хедж фондове, крипто хедж фондовете са забележителни аберации. Цените на криптовалутите са в мечи пазар за по-голямата част от годината и регулаторната несигурност продължава да съществува в по-голямата част от света [...] Въпреки че ние не вярваме, че скуоростта на новите пускания е устойчива в дългосрочен план, в момента има малко признаци за забавяне.”
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света