НАЧАЛО Други

Крипто борсата QuadrigaCX чака отсъждане на иск за $22 милиона замразени средства

ОКТ. 10, 2018 14:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто борсата QuadrigaCX чака отсъждане на иск за $22 милиона замразени средства

Канадската крипто борса QuadrigaCX чака присъда в дългогодишен съдебен процес срещу Canadian Imperial Bank of Commerce (CIBC).


В центъра на спора са $21.6 милиона. Делото започва през януари 2018 г., когато CIBC замрази множество сметки, открити от платежния процесор на QuadrigaCX, твърдейки, че не е в състояние да определи дали борсата или физическите лица, които са депозирали средства за закупуване на криптовалути, са притежавали парите в сметките.


QuadrigaCX твърдят, че притежават средствата в сметките, открити от Costodian, Inc., но CIBC не са сигурни.


Поради това, искат от съдилищата във Ванкувър да вземат собствеността върху средствата и да определят дали борсата, платежния процесор или 388 индивида законно притежават средствата.

Замразените сметки вредят и на клиентите на QuadrigaCX, твърди борсата. Тъй като борсата не може да получи достъп до парите, някои клиенти срещат закъснения, когато се опитват да изтеглят парите си от платформата.

В отговор на искане за коментар, основателят и главният изпълнителен директор на QuadrigaCX Джералд Котън каза, че "за кратко, CIBC понастоящем държи близо $21.6 милиона от нашите пари като заложници и прави това от януари".

"Ние отидохме в съда през юни, за да оправим нещата и просто чакаме съдията да издаде своето решение в този момент", обясни той в имейл.

Котън отправя допълнителни въпроси към адвоката, тъй като случаят все още продължава.

Въпреки това, профил в Reddit, за който се твърди, че представлява борсата, казва в коментар, че "наистина е плашещо колко власт имат банките", добавяйки, че "смятаме, че е особено обезпокоително, когато атакуват крипто компании и след това създават свои конкуриращи крипто проекти. "

Той продължи:
След като осъзнаха, че са изправени пред потенциално огромен съдебен процес за причинените от тях вреди, те излязоха от пътя си да дискредитират криптото, нашите клиенти, извършвали транзакции и всичко друго, за което биха могли да мислят, че с ретроактивна сила оправдават замразяването, а ние продължаваме да приемаме депозити за още един месец. В съда нещата вървяха доста добре за нас. Сега просто трябва да изчакаме съдията да издаде своята писмена присъда, което очевидно отнема известно време в Онтарио.

"Веднага след като съдията се произнесе по това предложение, ще предприемем съдебни действия срещу CIBC за огромния размер на щетите, които са причинили", добави профила.

Представители на CIBC не отговориха незабавно на искане за коментар.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света