НАЧАЛО Други

Крипто борсата QuadrigaCX чака отсъждане на иск за $22 милиона замразени средства

ОКТ. 10, 2018 14:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто борсата QuadrigaCX чака отсъждане на иск за $22 милиона замразени средства

Канадската крипто борса QuadrigaCX чака присъда в дългогодишен съдебен процес срещу Canadian Imperial Bank of Commerce (CIBC).

 


В центъра на спора са $21.6 милиона. Делото започва през януари 2018 г., когато CIBC замрази множество сметки, открити от платежния процесор на QuadrigaCX, твърдейки, че не е в състояние да определи дали борсата или физическите лица, които са депозирали средства за закупуване на криптовалути, са притежавали парите в сметките.


QuadrigaCX твърдят, че притежават средствата в сметките, открити от Costodian, Inc., но CIBC не са сигурни.


Поради това, искат от съдилищата във Ванкувър да вземат собствеността върху средствата и да определят дали борсата, платежния процесор или 388 индивида законно притежават средствата.

Замразените сметки вредят и на клиентите на QuadrigaCX, твърди борсата. Тъй като борсата не може да получи достъп до парите, някои клиенти срещат закъснения, когато се опитват да изтеглят парите си от платформата.

В отговор на искане за коментар, основателят и главният изпълнителен директор на QuadrigaCX Джералд Котън каза, че "за кратко, CIBC понастоящем държи близо $21.6 милиона от нашите пари като заложници и прави това от януари".

"Ние отидохме в съда през юни, за да оправим нещата и просто чакаме съдията да издаде своето решение в този момент", обясни той в имейл.

Котън отправя допълнителни въпроси към адвоката, тъй като случаят все още продължава.

Въпреки това, профил в Reddit, за който се твърди, че представлява борсата, казва в коментар, че "наистина е плашещо колко власт имат банките", добавяйки, че "смятаме, че е особено обезпокоително, когато атакуват крипто компании и след това създават свои конкуриращи крипто проекти. "

Той продължи:
След като осъзнаха, че са изправени пред потенциално огромен съдебен процес за причинените от тях вреди, те излязоха от пътя си да дискредитират криптото, нашите клиенти, извършвали транзакции и всичко друго, за което биха могли да мислят, че с ретроактивна сила оправдават замразяването, а ние продължаваме да приемаме депозити за още един месец. В съда нещата вървяха доста добре за нас. Сега просто трябва да изчакаме съдията да издаде своята писмена присъда, което очевидно отнема известно време в Онтарио.

"Веднага след като съдията се произнесе по това предложение, ще предприемем съдебни действия срещу CIBC за огромния размер на щетите, които са причинили", добави профила.

Представители на CIBC не отговориха незабавно на искане за коментар.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Curve Finance ще разпредели $3 милиона от такси на потребителите

През май 2020 г. Curve разкри, че ще децентрализира своята платформа. Управлението беше посредством нейния токен за управление, CRV. Компанията ще доставя токени на потребителите въз основа на това ко...
НОЕ. 30, 2020 19:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш ръководител в LVMH се присъединява към Ledger

LVMH е създадена през 1987 г. от сливането на къщата на висшата мода Louis Vuitton и Moët Hennessy, която пък се формира от сливането на производителя на шампанско Moët & Chandon и производителя н...
НОЕ. 30, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Производителят на копачки Canaan отчита $12 милиона в загуби за Q3

Компанията публикува неодитиран финансов отчет на 30-ти ноември. Canaan реализира $24 милиона нетни приходи през третото тримесечие на тази година, което представлява спад от 75,7% в сравнение със $10...
ДЕК. 1, 2020 09:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Извънредно: Ripple продават част от дяла си в MoneyGram

Ripple са настроени да продават част от участието си в MoneyGramСпоред доклад на The Block, публикуван на 28-ми ноември, Ripple е готов да продаде една трета от дела си в MoneyGram. Трябва да се отбел...
НОЕ. 30, 2020 16:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света