НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Крипто борсата OKEx може да премахне Етериум Класик

АВГ. 17, 2020 11:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто борсата OKEx може да премахне Етериум Класик

ETC е изправен пред делистиране от OKEx след 51-процентова атака, която струва на борсата 5,6 милиона долара.

 

Според наскоро публикуван от OKEx доклад, извършителите са регистрирали пет сметки между 26 юни и 9 юли 2020 г., като впоследствие са депозирали 68 302,02 ZEC (на стойност над 5 милиона долара) на тяхната платформа.


На 31 юли, нападателите разменят своите ZEC токени за 807 260 ETC и ги изтеглят от борсата.В същия ден нападателите започнали да създават "верига в сянка“, използвайки новопридобитата си хешираша мощност. В този момент веригата в сянка беше идентична с основната верига ETC, но беше непозната за останалата част от общността. След това, те са депозирали ETC на OKEx, като същевременно са преместили същия ETC по веригата си в сянка към адресите на портфейла, които са контролирали - ефективно харчейки тези монети два пъти.


Те са изтъргували депозирания си ETC за ZEC на OKEx и са изтеглили ZEC токените от борсата. След това излъчиха веригата в сянка към мрежата, която вече беше по-дълга от основната верига.


Според доклада на OKEx проблемите не са съобщени своевременно от общността на ETC:


"След това, което изглеждаше като неефективна комуникация с други участници в по-широката крипто общност - включително борси като OKEx, портфейли и ETC копачи - общността на ETC в този момент взе решение да премине към изкопаване на сега излъчената сенчеста верига, като се има предвид, че тя беше по-дълга от оригиналната основна мрежа."


OKEx възстанови загубените средства на своите потребители след атаката, изплащайки цялата загуба в размер от 5,6 милиона долара. 


Борсата каза, че те могат изцяло да премахнат ETC, освен ако общността не предприеме стъпки за подобряване на сигурността и стабилността на мрежата:


"Борсата ще разгледа възможността за премахване на ETC, в очакване на резултатите от работата на общността на Етериум Класик за подобряване на сигурността на нейната верига.


На заседание на общността на ETC на 13-ти август се проведе сериозен дебат по предложението на Чарлз Хоскинсън. По време на същата среща Хоскинсън спомена, че компанията, която в момента управлява, IOHK, е разработила решение, което би предотвратило подобна 51% атака в бъдеще.


На срещата много от присъстващите изразиха опасения, че ще последва делистиране на множество други борси, ако общността не предприеме големи стъпки за решаване на съществуващите проблеми със сигурността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Grayscale изкупува Лайткойн с невероятни темпове

Понастоящем Grayscale притежава над 1,44 милиона LTC (248,33 милиона долара), което го прави третият по големина крипто холдинг на компанията след Биткойн и Етериум. Фирмата е една от малкото усл...
МАР. 2, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple пуснаха 1 милиард XRP от ескроу докато актива се търгува около $0,43

Междувременно, XRP остава около ценовата линия от $0,43 вече една седмица.Още един милиард XRP извън депозитаФинтех компанията Ripple пусна един милиард XRP в две транзакции с по 500 милиона монети вс...
МАР. 2, 2021 10:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Търговията на CME фючърси на Етериум е меча в първия си месец

Точно както при Биткойн, Чикагската търговска борса пусна своите продукти, когато Етериум беше на път към рекорд за всички времена. Тогава не е изненадващо, че първият месец на търговията с фючър...
МАР. 1, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano отчита невероятна търговска дейност

ADA токени на стойност над 5,17 милиарда долара смениха ръце за един ден. ADA / USD също стана най-търгуваната двойка на борсата Kraken, преди да се изплъзне на трето място. Двойката ADA / U...
ФЕВ. 28, 2021 19:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света