НАЧАЛО Други

Кримската блокчейн асоциация ще предлага образователни курсове

НОЕ. 19, 2018 17:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Кримската блокчейн асоциация ще предлага образователни курсове

Кримската Републиканска Асоциация на Блокчейн Инвестиционни Технологии (Krabit) планира да предложи образователни курсове, които могат да бъдат интегрирани в стандартна учебна програма на университетите.


Асоциацията, фокусирана върху блокчейн, ще работи с няколко преподаватели (някои от които понастоящем са част от нейния факултет), за да предоставят DLT курсове.

Резултат с изображение за blockchain education

По-конкретно, курсовете се предлагат на учащите от юрисдикции, които са били подложени на тежки, международно наложени политически и икономически санкции.

Подпомагане на експертите да се научат с цел привличане на чуждестранни инвеститори


Krabit, която е водеща асоциация на блокчейн индустриите в Крим, препоръча образователната инициатива да бъде стартирана чрез създаване на специализиран център за обучение. Подобно на начина, по който Турция стартира своя собствен изследователски център за блокчейн, Krabit планират да назначат квалифицирани лектори от целия свят, които да преподават курсовете.

Програмата на Krabit обаче, има за цел да подпомогне технологичните експерти, които са били ограничени от санкциите, наложени от САЩ. Една от основните цели на курсовете, свързани с блокчейн е адекватно да се обучат членовете на държави с наложени санкции, в съвременни технологии, така че чуждестранните инвеститори да обмислят инвестиции в тези страни.


Политическа несигурност след украинската революция


През март 2014 г., след украинската революция, която включваше превземането на Крим от подкрепяни от Русия сепаратистки групи, се проведе спорен референдум за определяне дали територията трябва да стане част от Руската федерация или да остане под контрола на Украйна.

Резултатите от референдума показват, че повечето жители на Крим искат да се присъединят към Русия, което доведе Крим и федералния град Севастопол (най-големият град на Кримския полуостров), да станат част от Руската федерация. Въпреки това, Украйна продължава да твърди, че Крим е тяхна територия и много от членовете на международната общност признават, че регионът все още е част от Украйна.

Поради политическите сътресения, Крим беше засегнат от икономически санкции, което е попречило на чуждестранните инвеститори да установят всякакъв вид дейност на територията.


Заобикаляне на санкциите чрез използване на криптовалути


Както бе съобщено, Ислямска Република Иран се опитва да заобиколи санкциите на САЩ със създаване на своя собствена криптовалута. Въпреки тежкия натиск от страна на US Financial Crimes Enforcement Network, Иран напредва със своите планове за въвеждане на цифрова валута, подкрепена от държавата.

Други страни, засегнати от международни санкции, като Венецуела, също започнаха свои национални криптовалути. Стартирането на цифровата валута на Венецуела (Petro) обаче, не бе добре прието - тъй като разследванията разкриха, че няма доказателства, че криптовалута всъщност се използва за транзакции.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Обемът на търговия на Binance достигна невероятните $100 милиарда за един ден

100 billion traded yesterday on #binance pic.twitter.com/SelYpou3mL— CZ 🔶 Binance (@cz_binance) October 21, 2021Водещата крипто борса записа този важен етап в деня, в който Биткойн, най-голямата крипт...
ОКТ. 21, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC може да създадат собствена криптовалута

AMC е „хиперактивен в крипто“Арон намекна за плановете по време на интервю за CNBC, като отбеляза, че AMC "става хиперактивен в крипто"."Има много причини, поради които AMC може да бъде успешен емитен...
ОКТ. 21, 2021 20:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 2,000 квалифицирани специалисти на Career Show Marketing, Sales & Customer Service

Специализирано онлайн събитие за кариерно развитие в сферата на маркетинг, продажби и обслужване на клиенти - Career Show Marketing, Sales & Customer Service ще се проведе на 30-ти ноември. В съби...
ОКТ. 21, 2021 10:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple си партнира с дубайска форекс компания

Дубайската фирма ще използва RippleNet Cloud, за да установи коридор за парични преводи между ОАЕ и Малайзия.Плащанията, изпратени чрез Al Ansari Exchange, ще бъдат получени от MoneyMatch, малайзийски...
ОКТ. 21, 2021 09:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света