НАЧАЛО Други

Kraken прекрати взаимоотношенията си с Япония

ОКТ. 30, 2018 16:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Kraken прекрати взаимоотношенията си с Япония

Крипто борсата Kraken ще сложи край на услугите си в Япония, според електронно изявление, предаде Bloomberg днес, 17-ти април.


Kraken, която работи в Япония от октомври 2014 г., заяви в изявлението си, че решението да изключи услугите в страната, се основава на нарастващите разходи за извършване на бизнес там. Крипто борсата понастоящем се нарежда на десето място в класацията на топ крипто борси, спрямо 24 часов обем на трафика на пари, в CoinMarketCap с около 188 млн. долара въртящи се търговията до момента.

Според изявлението на борсата Kraken ще затвори търговията в Япония към края на юни 2018 г. Въпреки това, предвид причината за напускане на страната, борсата не изключва възможността за повторно навлизане на пазара в бъдеще:


"Спирането на услугите за жителите на Япония ще ни позволи да се фокусираме по-добре върху ресурсите си за подобряване в други географски райони. Това е локализирано преустановяване на услугата, което засяга само жителите на Япония и няма въздействие върху услугите за японски граждани или предприятия, извън Япония."

Twitter потребителя RubenFrosali споделя днес снимка на изявлението в целия му оригинален вид:
Японската агенция за финансови услуги (FSA) започна инспекции на място на 15-те крипто борси, които все още не са се регистрирали тази година, след като японското обменно бюро Coincheck беше хакнато и загубиха около 534 млн. долара в NEM , които се съхраняват в "активния" портфейл.

В резултат на тези инспекции FSA издаде уведомления за подобрения в бизнеса на общо осем борси и временно прекрати операциите на още три.

Два Биткойн борси в Япония избраха да затворят вместо да работят с регулаторите за спазване и борсата Binance, класирана на първо място в CoinMarketCap за обема на трафика на пари за 24 часа, реши да открие офис в Малта, след като получи уведомление от FSA за това, че не се регистрирал.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света