НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Кой колко Биткойн има в портфейла си?

ДЕК. 13, 2018 20:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Кой колко Биткойн има в портфейла си?

Има над 22 милиона Биткойн портфейла, които понастоящем притежават различни количества BTC в мрежата.


Макар че повечето хора вярват, че те са единствените, които имат малко количество BTC в портфейлите си, скорошен анализ на Delphi (DLT и инвестиционна компания) показва, че повече от 80% от общия брой портфейли са с под $100 в тях.

Според анализа, само 20% от всички портфейли притежават повече от $100 долара, а почти половината от общия брой притежават малко над $3 в BTC. Онези, които държат до $1000, представляват само 7% от общия брой, докато по-малко от 600 адреса държат до $10 000 000 в BTC.

crypto.com /wp-

Анализът показва също така, че повечето инвеститори държат между $34 000 и $340 000 в BTC, което съставлява само 25% от над 22 милиона портфейла, докато онези, описани като китове, държат между $341 милиона и $3,4 милиарда долара в най-голямата криптовалута. Тази група съставлява по-малко от 3% от броя на портфейлите и са обвинени в манипулиране на цената на Биткойн с огромното им богатство.


Резултатът от този анализ показва, че съществува голяма разлика между собственици на Биткойн портфейли и също така предполага, че онези, които контролират наистина голямото количество BTC (китовете), са в състояние да манипулират пазара.


Например, ако един кит трябва да продаде до $1 милиард в Биткойн за един ден, това със сигурност ще се отрази на пазара, защото значителна сума от актива е била обменена за фиат.

В същото време, има няколко случая, в които Биткойн китове, изпращат големи количества BTC в размер на стотици милиони долари на случайни адреси. Повечето от адресите са неактивни преди да извършат трансфера.

Възможно ли е настоящият мечи пазар да е започнат от масови продажби на китовете? 80% от хората, които притежават по-малко от $100, не могат да причинят някаква промяна в цената на криптовалутата ако продадат активите си.

Въпреки че има спекулации, че китовете стоят зад промените в цените, няма достатъчно доказателства това да бъде доказано. Тази статистика за Биткойн портфолиа трябва да насочи вниманието на хората към възможността това да е вярно. Дали големите играчи контролират цената на криптовалутите и манипулират пазара или има ли нещо друго - само времето ще покаже.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Пазарен стратег споделя алармираща прогноза за Биткойн (BTC)

В разговор с Kitco News Солоуей предположи, че ако активът пробие нивото от $40,000, той ще отвори вратата за по-нататъшна корекция до едва $18,000. Той обаче твърди, че Биткойн ще се върне след тази ...
СЕП. 21, 2021 21:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Достигна ли дъно Биткойн (BTC)?

Индексът на страх и алчност се счита за индикатор за настроението на крипто търговците към Биткойн. Индикаторът в момента сигнализира “Страх” сред участниците на пазара, според данни от alternative.me...
СЕП. 21, 2021 16:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Миньорите са натрупали стотици милиони долари в Биткойн от февруари

В своя доклад от 20-ти септември, компанията заяви, че салдата на BTC на миньорите се увеличават, като портфейлите, свързани с миньори, са складирали 14,000 BTC на стойност около $600 милиона през пос...
СЕП. 21, 2021 13:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Неактивен от 9 години Биткойн адрес с близо $30 милиона се 'пробуди'

Данните, споделени от услугата за проследяване на големи крипто транзакции Whale Alert, показват, че крипто портфейл с Биткойн (BTC), закупен или добит преди 8 години и 8 месеца се е "събудил" след дъ...
СЕП. 21, 2021 08:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света