НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Кой колко Биткойн има в портфейла си?

ДЕК. 13, 2018 20:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Кой колко Биткойн има в портфейла си?

Има над 22 милиона Биткойн портфейла, които понастоящем притежават различни количества BTC в мрежата.


Макар че повечето хора вярват, че те са единствените, които имат малко количество BTC в портфейлите си, скорошен анализ на Delphi (DLT и инвестиционна компания) показва, че повече от 80% от общия брой портфейли са с под $100 в тях.

Според анализа, само 20% от всички портфейли притежават повече от $100 долара, а почти половината от общия брой притежават малко над $3 в BTC. Онези, които държат до $1000, представляват само 7% от общия брой, докато по-малко от 600 адреса държат до $10 000 000 в BTC.

crypto.com /wp-

Анализът показва също така, че повечето инвеститори държат между $34 000 и $340 000 в BTC, което съставлява само 25% от над 22 милиона портфейла, докато онези, описани като китове, държат между $341 милиона и $3,4 милиарда долара в най-голямата криптовалута. Тази група съставлява по-малко от 3% от броя на портфейлите и са обвинени в манипулиране на цената на Биткойн с огромното им богатство.


Резултатът от този анализ показва, че съществува голяма разлика между собственици на Биткойн портфейли и също така предполага, че онези, които контролират наистина голямото количество BTC (китовете), са в състояние да манипулират пазара.


Например, ако един кит трябва да продаде до $1 милиард в Биткойн за един ден, това със сигурност ще се отрази на пазара, защото значителна сума от актива е била обменена за фиат.

В същото време, има няколко случая, в които Биткойн китове, изпращат големи количества BTC в размер на стотици милиони долари на случайни адреси. Повечето от адресите са неактивни преди да извършат трансфера.

Възможно ли е настоящият мечи пазар да е започнат от масови продажби на китовете? 80% от хората, които притежават по-малко от $100, не могат да причинят някаква промяна в цената на криптовалутата ако продадат активите си.

Въпреки че има спекулации, че китовете стоят зад промените в цените, няма достатъчно доказателства това да бъде доказано. Тази статистика за Биткойн портфолиа трябва да насочи вниманието на хората към възможността това да е вярно. Дали големите играчи контролират цената на криптовалутите и манипулират пазара или има ли нещо друго - само времето ще покаже.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Страна от Г-7 може да започне да копае Биткойн

Мисля, че след като една страна от Г-7 започне да натрупва и копае Биткойн (BTC), това ще стартира нещо като космическа надпревара.Кайзер казва, че такъв сценарий е "сто процента гарантиран".Миналата ...
ЯНУ. 16, 2022 18:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хашрейтът на Биткойн скача до най-висок връх (ATH)

Хашрейтът на Биткойн се върна до най-високите стойности за всички времена, въпреки загубата на ключов фактор за него. Междувременно, на фона на слабото ценово действие, изпълнителният директор на Bloc...
ЯНУ. 14, 2022 18:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн цикълът далеч не е приключил, според Fidelity

Fidelity Digital Assets – крипто крилото на Fidelity Investments, което управлява активи на стойност $4.2 трилиона, сподели мнение за бъдещето на пространството на цифрови активи. Основните изводи зас...
ЯНУ. 14, 2022 11:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пакистан е на път да забрани криптовалутите

Съобщава се, че Върховният съд на Пакистан е провел изслушване, свързано с правния статут на криптовалутите в страната, в което няколко пакистански власти, включително SBP, внесоха документ в съда с а...
ЯНУ. 13, 2022 17:21 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света