НАЧАЛО Други

Корейски остров на път да стане ICO център

АВГ. 15, 2018 12:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Корейски остров на път да стане ICO център

Блокчейн стартъпите може скоро да имат зелена земя в Корея, за да провеждат ICO, след като последните доклади разкриха, че правителството на остров Джеджу има план да позволи крипто проектите да процъфтяват в самоуправляващата се провинция.


Според местния източник на информация Уон Хи-рион, губернатор на остров Джеджу, разкри плановете на среща с държавния представител и депутати, включващи финансовия министър на страната.

Въпреки че криптовалутите не се харесват много на правителствените органи в страната, искането на Уон е да определи острова като изключителна зона за проекти за блокчейн и криптовалути, така че "нацията да може да стане лидер, а не потребител в новата глобална индустрия. "

Губернаторът разговаря обстойно за ползите от блокчейн технологии на официалната среща и предложи "предприемачите, които искат да внедрят иновации, трябва да имат възможност да набират средства чрез криптовалута".

Предложението на Хи-рион вероятно ще бъде разгледано, защото остров Джеджу е самоуправляваща се провинция в Южна Корея. Районът се радва на относителна автономия като част от плановете на централното правителство за насърчаване на туризма и икономическото развитие.

Насърчаването на ICO и блокчейн дейности би могло да доведе до приемането на крипто като опция за плащане за туристите в региона.


Изграждане на ICO и Блокчейн център в Джеджу


Позволяването на ICO ще привлече нови фирми на остров Джеджу и това може да доведе до период на върхово икономическо представяне, тъй като блокчейн намира приложение в почти всяка една индустрия.

Конкретен корейски блокчейн проект, Icon, има токени, намиращи се на 31 място според Coinmarketcap.

Толкова много блокчейн стартъпи са се преместили в по-благоприятни страни като Сингапур и Швейцария, където правителствената позиция по отношение на ICO токените не е враждебна.

Връщането в страната на такива компании няма да бъде изключено, ако губернаторът успее с плана си.

В дългосрочен план се очаква да бъде голяма победа за корейската блокчейн индустрия, тъй като вероятно ще премести централното правителство, за да смекчи отрицателния възглед за ICO и крипто.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Манията покрай DeFi тепърва започва, според основателя на NEO

Да каза, че DeFi създаде процес само за няколко години, докато на традиционните финанси им отне стотици години, за да се усъвършенстват. Проектите на DeFi вече експериментират с всякакви финансови про...
СЕП. 28, 2020 12:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Икономистът Нуриел Рубини насочи критиките си към DeFi

Професор Рубини преподава в бизнес училището на Стърн в Нюйоркския университет и е председател на Roubini Macro Associates LLC, фирма за икономически консултации.През 2018 г. Рубини нарече блокчейн "п...
СЕП. 28, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на фондове търси $50 милиона във финансиране чрез продажба на токени

Той ще бъде отворен както за търговци на дребно, така и за институционални участници.Фирмата ще си партнира с доставчикът на технологии и мениджър на фондове Realio за стартирането на Valentus Digital...
СЕП. 27, 2020 20:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света