НАЧАЛО Други

Корейски остров на път да стане ICO център

АВГ. 15, 2018 12:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Корейски остров на път да стане ICO център

Блокчейн стартъпите може скоро да имат зелена земя в Корея, за да провеждат ICO, след като последните доклади разкриха, че правителството на остров Джеджу има план да позволи крипто проектите да процъфтяват в самоуправляващата се провинция.

 


Според местния източник на информация Уон Хи-рион, губернатор на остров Джеджу, разкри плановете на среща с държавния представител и депутати, включващи финансовия министър на страната.

Въпреки че криптовалутите не се харесват много на правителствените органи в страната, искането на Уон е да определи острова като изключителна зона за проекти за блокчейн и криптовалути, така че "нацията да може да стане лидер, а не потребител в новата глобална индустрия. "

Губернаторът разговаря обстойно за ползите от блокчейн технологии на официалната среща и предложи "предприемачите, които искат да внедрят иновации, трябва да имат възможност да набират средства чрез криптовалута".

Предложението на Хи-рион вероятно ще бъде разгледано, защото остров Джеджу е самоуправляваща се провинция в Южна Корея. Районът се радва на относителна автономия като част от плановете на централното правителство за насърчаване на туризма и икономическото развитие.

Насърчаването на ICO и блокчейн дейности би могло да доведе до приемането на крипто като опция за плащане за туристите в региона.


Изграждане на ICO и Блокчейн център в Джеджу


Позволяването на ICO ще привлече нови фирми на остров Джеджу и това може да доведе до период на върхово икономическо представяне, тъй като блокчейн намира приложение в почти всяка една индустрия.

Конкретен корейски блокчейн проект, Icon, има токени, намиращи се на 31 място според Coinmarketcap.

Толкова много блокчейн стартъпи са се преместили в по-благоприятни страни като Сингапур и Швейцария, където правителствената позиция по отношение на ICO токените не е враждебна.

Връщането в страната на такива компании няма да бъде изключено, ако губернаторът успее с плана си.

В дългосрочен план се очаква да бъде голяма победа за корейската блокчейн индустрия, тъй като вероятно ще премести централното правителство, за да смекчи отрицателния възглед за ICO и крипто.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

'Блокчейн и крипто ще предизвикат текущата финансова система'

“Няма съмнение, че блокчейн технологията като цяло и по-специално криптовалутите ще предизвикат традиционното банкиране, включително резервното банкиране, по начини, които все още не можем да си предс...
ФЕВ. 27, 2021 18:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Andreessen Horowitz ръководи инвестиционен кръг в размер на $25 милиона

Andreessen Horowitz, която управлява портфолио на стойност около $16,6 милиарда, обяви, че води инвестиционния кръг от серия А на Optimism на 25-ти февруари.Търсенето на решения за мащабиране на втори...
ФЕВ. 27, 2021 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн платформата Sorare набра $50 милиона в инвестиции

Свежият кръг от Серия A довежда общото финансиране на Sorare до $60 милиона, съобщиха от компанията в четвъртък.Кръгът за финансиране беше воден от Benchmark, инвестиционен гигант, известен с финансир...
ФЕВ. 27, 2021 12:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивша бейзболна звезда продаде NFT на стойност $1 милион за под минута

Търгът, който стартира на 21-ви февруари и продължи 28 часа, генерира общо продажби на стойност $2 милиона. На търга бяха продадени NFT, представляващи рисувана скулптура, направена от ръчно излята см...
ФЕВ. 27, 2021 10:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света