НАЧАЛО Други

Корейски мобилен оператор ще пусне блокчейн платформа за задгранични плащания

СЕП. 16, 2018 18:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Корейски мобилен оператор ще пусне блокчейн платформа за задгранични плащания

Южнокорейският LG UPlus, мобилен оператор, притежаван от четвъртия по големина в страната конгломерат LG Corp, пуска услуга за платежни операции в чужбина, основаваща се на блокчейн, съобщи днес в Korea Times, 16-ти септември.


На 13 септември, LG UPlus подписа меморандум за разбирателство, за да разработи новата услуга заедно с три глобални партньора: базираната в Тайван Far EasTone Telecommunications, Японската SoftBank и базираната в САЩ TBCASoft.


Чрез новата услуга потребителите на един телекомуникационен оператор ще могат да извършват безпроблемно транзакции по платежните мрежи на друг.


Според кореяйската медия, първият процес на системата за платежни операции между операторите (CCPS) на LG UPlus е планиран за началото на 2019 г.

CCPS съобщава, че разполага с блокчейн, за да даде възможност за бърз механизъм за уреждане на трансграничните услуги. Това ще означава, че потребителите могат да избегнат такси за чуждестранни транзакции с кредитни карти и са изолирани от ефектите на променливите валутни курсове, тъй като в крайна сметка те се таксуват чрез техния оператор в местната валута.

Например услугата ще позволи на корейските абонати на LG UPlus да купуват стоки на дребно, когато използват мобилни телефони в Тайван и Япония, докато потребителите от Far EasTone от Тайван ще се радват на същото удобство в Корея и Япония.

Линг Ву, основател и главен изпълнителен директор на TBCASoft, заяви пред Korea Times, че системата за платежни услуги между операторите е първата от серия планирани телекомуникационни решения, базирани на блокчейн, отбелязвайки, че следващото решение е система, предназначена за "удостоверяване на идентичността".

Far EasTone, SoftBank и TBCASoft са сред първоначалните учредители на Carrier Blockchain Study Group (CBSG), глобален блок-консорциум от телекомуникационни компании, който стартира в края на 2017 г. Както беше съобщено по-рано това лято, CSBG наскоро представиха създаването на нова блокчейн работна група, която ще се фокусира върху глобалните услуги за преводи, както и добавяне на шест други големи глобални телекомуникационни компании към своите редици.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

'Бял хакер' предотврати кражбата на $10 милиона в Етериум

Изследователят на сигурността в блокчейн мрежите 'whitehat samczsun' публикува доклад в Twitter, описващ подробно операция за предотвратяване на кражбата на 25,000 ETH (~10 милиона долара). Според док...
СЕП. 29, 2020 21:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Повечето крипто борси са уязвими по дизайн, според директора на ByBit

Но това не би трябвало да е изненада за хората, тъй като борсите са уязвими по дизайн, според изпълнителния директор на Bybit, Бен Джоу.Джоу каза, че борсите действат като единична точка на провал. Ка...
СЕП. 29, 2020 13:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Манията покрай DeFi тепърва започва, според основателя на NEO

Да каза, че DeFi създаде процес само за няколко години, докато на традиционните финанси им отне стотици години, за да се усъвършенстват. Проектите на DeFi вече експериментират с всякакви финансови про...
СЕП. 28, 2020 12:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Икономистът Нуриел Рубини насочи критиките си към DeFi

Професор Рубини преподава в бизнес училището на Стърн в Нюйоркския университет и е председател на Roubini Macro Associates LLC, фирма за икономически консултации.През 2018 г. Рубини нарече блокчейн "п...
СЕП. 28, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света