НАЧАЛО Други

Корейска компания печели патент за подобрена финтех сигурност

ОКТ. 16, 2018 12:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Корейска компания печели патент за подобрена финтех сигурност

Водещата южнокорейска финансова холдингова компания KB Financial Group Inc. получи патент за базирано на блокчейн решение за сигурност за финтех приложения.


Финансовата институция KB Financial има повече от $342 милиарда активи, управлявани и ръководени на множество чуждестранни и местни дъщерни дружества, сред които KB Kookmin Bank, най-голямата банка в страната, а също и 60-ата най-голяма банка в света от 2017 г.

Новият патент на KB се съсредоточава върху базирано на блокчейн решение за подобряване на "съществена" програма за сигурност за финтех приложения. Наскоро патентованата технология разделя тази програма за сигурност на отделни приложения, което означава, че безопасността ще бъде подобрена в множество приложения, без потребителите да се нуждаят от актуализация на всяко приложение поотделно.

Според местната медия The Digital Times, частните ключове за шифриране и декриптиране, които са в основата на новото решение за сигурност, ще бъдат разделяеми и съхранявани на определена блокчейн система, което означава, че дори физическото устройство на потребителя (т.е. мобилен телефон) да е хакнато или откраднато, всички незаконни транзакции ще бъдат блокирани.

KB съобщава, че планира да приложи новото си патентовано решение на чуждестранни пазари като Югоизточна Азия. Медията заявява, че пазарът се счита за особено "уязвим" към хакери поради известната популярност на изтеглянето на пиратски приложения на устройства, като мобилни телефони.

Както бе съобщено през август, KB публикува вътрешен доклад за крипто инвестициите, като установи, че почти 75% от местните респонденти не са имали намерение да инвестират в нововъзникващия клас активи.

Докладът на KB съвпадна с доклад на Bank of Korea публикуван през юли, в който се казва, че криптото не представлява заплаха за местния финансов пазар, сочейки сравнително ниския остатък на крипто сметките в местните банки в сравнение с други пазари на акции.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света